Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumun oranı düşerse ne tür hak kayıplarım olabilir?

e-analiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

%40 oranında 2 yıl geçerli olmak üzere engelli raporumu aldım. Buna dair merak ettiğim ve tam bir cevap alamadığım bazı sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle vergi indirimi için başvuru yaparsam ve oranım düşük gelirse engelli statüsünden çıkar mıyım (%40 rapor iptal olur mu)

Aynı zamanda engelli kadrosuyla kamuda memur yada özel sektörde yeni işe girdiğimizde rapor süresi dolduğunda ve yeniden rapor alamadığımız da durumumuz ne olur özellikle ekpss sınavı için bu söz konusu. Yani sınavı kazanıp memur olarak atandım ve rapor süresi bitti, yeniden yeterli oranda rapor alamadık durumumuz ne olur.

Son olarak bildiğim kadarıyla % 40 rapor oranı ile 4080 gün prim ihtiyacımız var emeklilik için. Emekli olmak için ayrı bir rapor düzenlemesi gerekiyor mu yoksa elimizdeki % 40 rapor o işi halleder mi?

Arkadaşlar biraz karmaşık oldu belki ama bunların cevabı benim için çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Vergi indirim hakkı ile sakat statüsünde çalışma hakkı birbirinden ayrı iki konudur. Elinizdeki raporla işe girmişsiniz, yeniden rapor da istenemeyecektir zaten. Yani, çalışmaya devam edebilirsiniz.

Süreli raporla EKPSS ile kamuda çalışmaya başladığınızda, süre sonunda işinize son verilmez. Sadece sakat statüsünden çıkartırlar o kadar (ona dair bir mevzuat bile yok aslında. yani, aslında ne olabileceğini kimse bilemez)

Emeklilik için "sürekli" ibareli vergi indirim hakkı elde etmeniz lazım. Aksi halde emekli olsanız da süre sonunda yeniden rapor almanız lazım (ve alamazsanız emekliliğiniz iptal edilir)

Üst Alt