Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumuz var. Süresi dolmadan yeni rapor alabilir miyiz?

betaselo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşim için Eylül 2011'de % 60 olarak almış olduğum raporda Ağır özürlü kısmı HAYIR ve geçerlilik süresi olarak da 2 yıl gözükmektedir. Bu raporu aynı hastaneden tekrar çıkartmak için 6 ay sonra başvurmamız durumunda herhangi bir problem oluşur mu? Ayrıca vergi indirimi için başvurduğumuzda raporun süresinden dolayı her 2 senede bir vergi dairesine gitmemiz gerekecek mi?

aynısını benyaşadım bende itiraz ettim çemberli taşa gittim şuanda sonuç bekliyorum ama kendi bıranş doktorum aynı derece yazdı rapora benim iitiraz etmemin nedeni sürekli olan hastalığıma 2 yıl süre vermiler birde otobüs kartımın refakatlı olmasını istedim çünkü yanlız başıma yürüyemiyorum şimdi posta yolunu bekliyorum

İlgili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama raporu şu ana kadar herhangi bir resmi kuruluşta kullnamadım. Yani henüz herhangi bir yere ibraz etmedim. ve de bu işlerle uğraşan birisi de 6 ay bekle ya da Çemberlitaş'a itiraz et demişti. Sadece bunun doğruluğunu teyit edebilmek için sordum bunu.

Ayrıca eşim 2008 yılında teşhisi konulan bir MS hastasıdır. Şu anda tek başına zorlanarak yürür duruma gelmiştir. Bunu rapora yazmalarına rağmen Ağır Özürlü kısmına EVET yazmadıkları gibi oranı da %60 verdiler, bir de 2 yıl sonra tıpta çığır açacak bir gelişme olacakmış gibi raporu da süreli verdiler.

İlk önce başka bir hastaneden rapor almayı deneyebilirsiniz. Kullanım Amacı kısımınn eksik olduğu gerekçesiyle yeni bir rapora ihtiyacınızın olduğunu söyleyin...

Eğer alamazsanız, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ederek başka bir hastaneye sevk isteyebilirsiniz...

Sağlık raporuna 2. kez itiraz etme

Eşim ms hastası ve ilk aldığımız rapor tedavisini devam ettirdiğimiz hastaneden %60 ve Ağır Özürlü= Hayır şeklinde almıştık. Rapora itiraz sonucu İl sağlık müd'nün yönlendirdiği başka bir hastaneden ve %40 Ağır Özürlü = Hayır oldu. Şimdi tekrar itiraz edeceğiz, ama biz mi yanlış düşünüyoruz yoksa Ms hastası ayakta zor durabilen ev hayatında kendi işlerini yardımsız zor yapabilen(Ev temizliği için bile parayla temizlikçi kadın çağırmaktayız) bir insanın alması gereken oran bu mudur ? Çevremde daha iyi durumda hatta sağlam insanlar gibi çalışabilen insanlar %90 gibi raporlar alabilirken, ev işlerini yapamayan ve tıp literatüründe tedavisi olmayan bir hastalığa muzdarip kişiler için verilen bu oran hak mıdır? Şu anda nasıl bir davranış sergileyeceğimi, kime başvuracağımı şaşırmış haldeyim. Yapacağımız 2. itiraz sonucu da beklediğimiz gibi çıkmayacağı kesin. Deyimlerde olduğu gibi ya dayın olacak ya paran. Yoksa bu ülkede işin çok zor. Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Allah (c.c.) tüm dertli ve hastaların derdine derman olsun eğer ki hastalıkları ve dertleri geçmiyorsa da bunları onların günahlarına kefaret saysın İnşallah. Amin.

Malesef : MS ve bazi otoimmun hastaliklar , psikolojik rahatsizliklara bagli ozurluluk raporlari sureli olarak duzenleniyor.

Psikolojik olanlari anlarim , iyilesme durumu var fakat MS gibi hastaliklarin geri dondurulmesi mumkun degilken neden sureli rapor duzenlenir anlamis degilim.

fakat, 3 defa sureli rapordan sonra surekli olarak degistiriliyor. 2 sene yerine 6 ay kontrol serhi koyan hastaneler de var.

Bu sorun size ozel 1 sorun degil , kendi arkadasimdan biliyorum ona da sureli rapor veriliyor. En son bizde onun adina itiraz ettik , bashekim yonetmeligi gosterdi ve bu bizden kaynaklanan 1 sorun degil yonetmelik boyle emrediyor dedi. Bu sefer sureleri 6 ay olarak duzenlediler ve 3. rapor dan sonra "surekli" olarak duzenleyeceklerini soyledi.

Gorunen o ki sizde bu sekilde yapacaksiniz. 3 sureli 4. de surekli olacak.

İlgili yönetmelikte "Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler" için "ağır özürlü" ifadesi kullanılıyor.

Burada sağlık kurullları çok ketum ve insiyatiflerini devlet lehine kullanıyorlar! Ne yapılabilir bilemiyorum. Dilerim itirazınız karşılık bulur.

Üst Alt