Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporun süresi dolmadan yeni rapor alma işlemi nasıldır?

erhanöz

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar iyi akşamlar 10 yaşımda ki oglumun 2 yıl süreli %68 agır özürlü raporu var 2012 senesinde süresi doluyor.benim kafamda takılan sorular cevaplarsanız sevinirim

1- 2012 haziran ayında süresi doluyor ben bu raporu yenilemek için ne zaman başvurmam lazım.

2-%90 üzerine raporu olan kişinin araba alırken vergi indirimden yararlanıyor rapor süresi dolmadan başvurabilir miyim tekrardan yoksa 2012 senesini mi beklemem lazım.

3-oglumun belden asagısı tutmuyor tuvaletini yapamıyor tak yapıyoruz acaba %90 veya üzeri rapor alabilir miyiz?

1.Süresi dolmadan 1 ay evvel müracaat yapabilirsiniz ve 2 yıl süre zarfında iyileşme olmaz ise süresiz rapor alabilirsiniz...(ama yine en iyisini kurul bilir.)
2.Şuan elinizdeki raporu aldığınız tarihten 6 ay sonra tekrar araç için alınacak rapora müracaat edebilirsiniz..
3.%90 raporu alırsınız da diyemeyiz alamazsınız da diyemeyiz oğlunuzun tam rahatsızlığı/hastalığı nedir..

paraparezi,idrar inkontinansı,mental reterdasyon,hidrosefali,tetrakad sendromu,opera meningomiyesel,nörajen mesane raporunda bunlar yazıyor.birde araç için ayrıyetten bir rapor mu oluyor.mesela benim elimdeki rapor%90 olsaydı o raporla araç alabilirmiydik

2 yıl süreli raporumu en erken ne zaman yenileyebilirim.

merhabalar 21.11.2013 tarihinde 2 yıl süreli yüzde 43 oranlı rapor aldım, fakat bu kez süresiz veya daha uzun süreli yeni bir rapor çıkarmak istiyorum. aynı hastaneye 21.11.2015 tarihinde süresi dolacak olan raporumun yenilenmesi veya yeni bir rapor çıkartmak için en erken ne zaman başvurabilirim.raporumda bulunmayan bel fıtığı vs hastalıklarımı yeni rapora ekletmek istemekteyim.ayrıca 2 yıl süreli rapordan sonra süresiz bir rapor mu vermeleri gerekir yoksa süreli rapor vermeye devam mı ederler cevaplar için çok çok teşekkür ederim.

redeye

Sorunuzun cevabı burada var;

Dilediğiniz zaman yetkili hastaneler'den birine başvuru yapıp yeni rapor alabilirsiniz.
Size "ama daha yeni rapor almışsınız" derlerse,
varolan raporun kullanım alanlarının eksik olduğunu ve oranın da eksik değerlendirildiğini söylersiniz...

Diye cevaplamış Bülent Bey..

Plumeria;

çok teşekkür ederim cevap için o zaman 1 sene dolduktan sonra yani 21 kasımdan sonra gideyim ben. tarih kısıtlaması yok kısaca.

pekala ben bu hafta heyete girdim %30oranverdiler..ben tekrar 6 ay gecmeden rapora başvurabilirmiyim

sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzerinde oran verilmesi gerekiyorken bunun atında bir oran verilmişse,
İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek hastanenin verdiği orana itiraz edebilirsiniz.
İl Sağlık Müdürlüğü sizi başka bir hastaneye sevk eder...

psikiyatrı %30 verdi..göğüs doktoru Kronikbronşit yazmıştı heyete giden kağıda ama ona hiçbir oran yazılmamış.

vergi indirimi için başvurdum ,vergi indirimim onaylanmış ama eviste gözükmüyor hala .Telefondan öğrendim

sağlık raporumuzun sürelimi süresiz mi olduğuna nerden bakabiliriz?

psikiyatrı %30 verdi..göğüs doktoru Kronikbronşit yazmıştı heyete giden kağıda ama ona hiçbir oran yazılmamış.

Üst Alt