Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli vergi indirim hakkı ile emekli olunca SGK da kontrol ister mi?

57oz57

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]İyi günler

%80 şizofren raporum var. 1 yıl süreli.vergi indiriminde ankaradan %80 2 yıl süreli geldi.
emeklilige başvurucam kontrol muanesini 2 yıl sonra mı olmam gerekiyo. yada sgk emekli ederken kontrol koymadan emekli edebilir mi.

yani son sözü sgkmi söylüyo yada vergi indirim süresinimi göz önünde bulunduruyo emekli ederken.[/FONT]

Sgk kontrol şerhi koymadan emekli etme ihtimali yokmu.vergi indirimşi süreli olupta sgknşn süre koymadan emekli ettiği arkadaşlar var.

Arkadaşlar vergi indirimini süreli alıpta sgk den süresiz ömür boyu emekli olan varmı.yani sgk vergi indiri süresini gözardı edip kendi kontrol koymadan emekli edemezmi.

Vergi indirimim süreli sgk emekliliğime süre koymazsa süreklimi emekli olunuyo

57oz57

İstisnalar da var. Ama rapor sürekli olsaydı bu ihtimal daha güçlü olurdu. Hem rapor hem vergi indirimi süreliyken sgk'nın kontrol istemesi de çok çok muhtemeldir.

Kontrol muayenesi

Kontrol muayene tarihim geçti. Hastane 2 ay sonrasına gün verdi. Maaşım durduruldu. Öğrenmek istediğim maaşım geriye bağlandığında 3 aya kadar geriye dönük veriliyormuş. 3 ayı geçerse geriye dönük ödeme yapılıyormuş. Bu doğrumu

57oz57

Rutin kontrol prosedürü sonunda rapor olumlu çıkarsa, maaş kesildiği tarihten itibaren ödenir. Kaç ay kesildiğinin bir önemi yok.

Not: BU riske girmemek için kontrolden 3-4 ay önce gidip sevk almak en doğru yoldur. Böylece rapor yenilerken maaş kesilmez.

Tesekkürederim. Ozaman ben yanlış bilgilendirildim.sgknin kontrol tarihini geçirdim maaşım kesildi.kontrol tarihini takip eden 3 aya geriye dönük ödeme yapılıyor busüreç 3 ayı geçerse geriye dönük ödeme yapılmayıp sadece maaş bağlanıyor diye duymuştum

Yani kontrol muayenesi geçtiği için dün maaşım durduruldu. Hastane 2 ay sonrasına gün verdi.yani yeni raporumun sgk ye gitmesi 3 ayı bulacak. 3ayı geçerse geriye dönük kesilen maaşlarımızı alamıyormuyuz. Bu konuda Bi süre varmı.

BİRDE kontrol muanesi i 3 ay geçirenlerin maaşı iş göremezlik durumuna göre yenidenmi hesaplanıyor. Yani maaşım da bir değişme olurmu. Tesekkürederim

OturanBoğa...abi bu kontrol şerhi den dolayı bir kişinin normal emekliliği geldiğinde erken emeklilikden normal emekliliğe geçmesi mantıklımıdır?..sgk belki normal emekliliğini sistem de göremez ve olur ya es kaza kontrol şerhi koymaması açısından?...biraz saçma bir soru olmuş olabilir ama kusura bakma:))

Kafam çok karıştı.yani kontrol muanesi den sonra maaşım da bir değişme olmaz ve 4 ayda geçse kontrol muanem geriye dönük 4 ay alırsınızmı diyorsunuz.benim asıl sorum bu maaşda değişiklik olurmu ve geriye dönük ödemelerde süre varmı

Vergindiriminden emekli oldum. Kontrol tarihi geldi ve kontrol için geç kaldım maaşım durduruldu. Kontrol olduktan sonra tekrar bağlandığında geriye dönuk 3 aya kadarmı veriyorlar. Yani bu gecikme 4 ayı bulursa gerıye dönuk kesilen maasım ödenmiyormu. Birde kontrol den sonra maasımda değişme olurmu. Tesekkürederim

57oz57...hocam maaşınızın durdurulduğu tarih den sonra eğer yüzde 40 ve üzeri alırsanız tekrar dan ,emekliliğiniz devam eder ve geriye dönük almadığınız ne kadar maaş varsa hepsini alırsınız...3 ay diye bir kural var sa eğer...o zaman sgk bilerek 5 ay uzattı diyelim 0 2 ayı cebemi atacak böyle saçmalıkmı olur....ha burası Türkiye belli olmazda...ama benim görüşüm bu.

Kontrol muanesine gün almak için hastaneye gittim ve Bi takım evraklar doldurdum ve psikiyatri doktoruna yönlendirdiler.muanemi oldum doktor evrağı doldurdu dosyayı kurula ver dedi. Kurula verdim ve bana gün verdiler heyet saatinden 15 dk önce burada olun dedi.öğrenmek istediğim şu diğer bıranş doktorları beni muane etmiycekmi. Kontrol muanesinde sadece hasta olduğunuz bölüme mi kontrol oluyoruz. Tesekkürederim

Yalnız bugün hastaneyi aradım kurul bölümüyle konuştum sadece hasta olduğunuz bölüm doktoru evrağınızı dolduracak ve kurula gireceksiniz dedi. Bi yanlışlık ol aslından korkuyorum.

Tesekkürederim. Muhtemelen kontrol muanesi olduğu için sadece hasta olduğum bölüme muane yaptılar.iyleşme yolsa sgkye bildiricekler ve maşımın devamı yada sonlanması için.

var olan rapora hastalık ekletme nasıl oluyor,kontrol tarihinden önce mi kontrol tarihimi ekletip muayene olma işlemi oluyor??

Kontrol olmak için hastaneye gittiğinizde kurul için gün veriyorlar. Ve orda kurula vermeniz için Bi evrak veriliyor orada size hastalığınız nedir diye soruyorlar raporda yazan hastalığınız dışında Baska Bi hastalığınız varsa orda söylüyorsunuz ve sizi belirttiğiniz hastalıklarla ilgili bölüme yollayıp muane oluyorsunuz. Doktorunuz size verilen evrağı dolduruyor ve bunu kurul sekreteryasına verin diyo ve orda da size kurul için gün veriyolar

Yani var olan hastalığınız da eklemek istediğiniz hastalığınız da kurula gün almak için gittiğinizde size Bi evrak veriyorlar ve bu evrağa hastalıklarını işaretliyolar. İşaretledikleri bölüm doktorlarına gidip muane oluyorsunuz ve evrağı kurul sekreteryasına tesli edip kurul tarihi alıyorsunuz.kuruldan 15dk önce gidip kurula giriyorsunuz.

Kontrol muayenesi

1 yıllık vergi indirimi ile emekli oldum. Sgk 2 yıl sonra kontrol istedi.sgk sevkiyle hastaneye gittim muane tarihini 2 ay sonraya verdi ve benim kontrol tarihim geçti maasım durduruldu.öğrenmek istediğim maaşımın tekrar devam etmesi için tekrar vergi indirimi alacakmıyım.yada hastanenin gönderdiği raporla sgk maaşı devam ettirirmi

Arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. 1 yıllık Vergi indirimi ile emekli oldum sgk 2 yıl sonra kontrol muayenesi koydu.sgk den sevk aldım hastane de kontrol muanesi olucam.vergi indirimim geçen yıl sürsi dolmuştu.hastane sonucu sgk ye yolluyo galiba çünkü sgknin üst yazuyla gittiğim için. Sorum şu sgk maaşımın devamı için tekrar vergi indirimi istermi benden.yada sgk kontrol muayenesi sonucunu maliye ye kendi yollayıp vergi indirimi isteyip maliye rapora göre ver indirimi verip sgk yemi gönderip maaş öylemi bağlanır. Tesekkürederim

57oz57..hocam sgk zaten 2 kıstasa bakar yüzde 40 ve üzeri rapor+vergi indirimin yüzde 40 ve üzeri onayı...vergi indirimin süreli ise bence hemen başvur çünkü uzun bir süreç..kolay gelsin..

@deathlees ben 1 yıllık vergi indirimi ile emekli oldum fakat sgk 2 yıl sonrasına kontrol istedi.sgk gittim hastaneye sevketti üst yazı ile.kontrol sonrası alacağım raporu hastane direk sgk ye yolluyomuş.ben nasıl başvurucam vergi indirimine ropor bizim elimize geçmiyo. Acaba raporu sgk maliyeye gönderip vergi indirimi mi istiyo yani yazışmalar aralarındamı oluyo.

Yani sgknin üst yazısında hastanenizden emekliliğin devamı yada sonlanması için tarafımıza özür oranı bildirimi yapınız diyo sgk.hastanede kurul sonucunu sgk ye bildirecek ama kafamı karıştıran vergi indirimim bir yıllıktı

Hastanenin gönderdiği roporu sgk maliyeye gönderip vergi indirimi onayı istiyo gelen onaya göre emeklilik devam yada sonlanıyo olabilirmi.

Hastanenin gönderdiği roporu sgk maliyeye gönderip vergi indirimi onayı istiyo gelen onaya göre emeklilik devam yada sonlanıyo olabilirmi.

Kontrol muanemi oldum.fakat hastaneden bana rapor vermiyorlar.sgk maaşınızın devam edip etmeyeceği için özür oranı istemiş biz sgk ye göndercez diyolar.benim elime ropor geçmeyecekmi anlayamadım. Prosedür nasıl işliye bilen varsa yardımcı olabilirmi.

Üst Alt