Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli vergi indirim raporu aldım. Şimdi sırasıyla ne yapmalıyım?

Huseyin tatlici

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum arkadaslar.

Ben epilepsi hastasiyim ve sag gozumde gorme kaybi var %63 surekli engelli rapirum var
vergi indirimi icin basvuru yaptim 2019.7 ayinda. Konturollu vermisler. 2senelik kabul etmusler. Simdi benim baska yapacak. Nekaldi maliyeden vergi indirimi diye bi kart varmis oylemi sgk baslangicim 01.07.1998 de.
Simdi ozel sektorde calismaktayim. Maasim 1740 tl. Maasim. Zamlanirmi. Hicbisey bilmiyirum bu konuda. Toplam primim 3400. Maliye rapirumu %51 ordaninda kabul etmis.
Nolur yardimci olun. Hic bisey bilmiyorum. Isyerimdeki muhasebecide bisey demiyo

Nolur bilgi verin abiler

Selamun aleykum. Arkdaslar benim vergi indirimim.geldi gecen bahsetmistim size 1derecede
Simdi 170 aradim dedimki vergi indirim geldi 1derecede sgk engelli vergi indiriminden emekli olmak istiyirum diye dedim
Bana gun toplama evragi verdiler gunumu toplucaklar dedim
12.07.1985 digumluyum
01.07.1998 sgk baslangic
4200 primim var dedim gunum yilim herseyim tmm ama ordaki memur benim gun toplama dilekcesi doldurttu dedim bu gun tiplama evragi kac gunde gelir dedim gun vermiyolar 1aya veya 8aya kadar gelir dedi 170 si aradigim kisi adam sunu diyor baslangic yeriniz neresi sgk ornek istanbul siz baska illerde calistinizmi istanbul haric diyor evet dedim baska sehirlerde calistiysaniz ve emekli olmak icin diyer illerden sgkdan evraklariniz istenir bunun icinde gun toplama dilekcesi vermissiniz diyor o evrak gelince isyerinize verin cikis kagidi ile sgk basvurcajsiniz diyor

Birde sunu diyor vergi indirimi raporu alcaksaniz gununuz toplatin o arada vergi indirimiz gelir gun toplamak icin beklemezsiniz diyo

Hüseyin kardeş senin vergi indirim kağıdın vergi dairesi tarafından zaten geldi. İşyerine tebligat edilmiştir zaten. Bir daha alo 170 dediği vergi indirim raporu diye bir şey yok. Sen sgk dan emekli olur yazısı alıp işyerine vericeksin onlarda senin 3 yıllık kıdeminizi ödeyip seni emekli çıkışı yaparak işten çıkaracak. Ertesi gün git emeklilik dilekçeni ver.
O gün toplama yazısı da 8 ay filan sürmez. 8 ay nedir ya, güvercinin ayağına mektup mu bağlıyorlar. 1 ay içinde gelir.
Gün toplama yazısı, aynı zamanda emekli olur yazısı diye geçer.

Huseyin tatlici

12.07.1985 + 18 = 12.07.2003 emekliliğe temel sigorta başlangıcı. tarihiniz

Emeklilik için (12.07.2003 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4080 prime tabisiniz. Yani ancak 12.07.2021'de emekli olabilirsiniz.

Emekliliğe başvuracağınız tarihte geçerli olan vergi indirim hakkınız olmalı. Eğer kontrol süresi çok yakınsa, ben olsam önce kontrol muayenesi ile vergi indirim süremi uzatırım, sonra emekli olurum.

2008_oncesi.PNG

Yardim edermisiniz lutfen

Slm.abiler benim vergi indirim geldi isyerine sgk basvurdum guntoplama dilekcesi verdim 25 gun sonra 3600den emekli olur yazisi sms ile sgkdys evrak takibinden goruyom simdile tahsis
Talep dilekcesi yaziyor 1kasimda verdimemekli dilekcemi ama tahsis no yok edevlettede yok gorunmuyo ise geri gircem giris yapilmiyor tahsis no olmadan
Bugun sgkya gittim 3600den emekli yaziniz yok diyor gun topladimya diyom yaziyor diyom anlamiyo basindan saviyor beni ben digru yoldamiyim beklicekmiyim yoksa dilekcemi 1kasimda verdim benim tahsis numarami vermek zorundalarmi napmam gerek benim neise girebiliyom ne maas baglandi yok bisey

Huseyin tatlici

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, henüz emeklilik şartlarınız oluşmamış. Onun için emeklilik işlemleri de başlatılamaz.

Üst Alt