Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıldır aldığımız evde bakım paramız kesildi. Ne yapabiliriz?

ayhanceranli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb dostlar.

ben esım 2 cocugum annem ve 2 kardesımle beraber oturuyoruz. toplam 7 kısı yanı.
yuzde 90 agır ozurlu gorme engelli annemize kızkardesım baktıgı ıcın kardesıme bakım parası baglanmıstı. bız bu sure zarfı ıcınde ev aldık, annemın adına engellı aracı aldık .maasımızla ılgılı bı sıkıntı olamdı.
bunu yazmamın sebebı cogu uyemız sormus ev yada araba alınca maas kesılıyor mu dıye bılgılerı olmasını ıstedım.

yaklasık 2 yıl sonra gecenlerde evımıze heyetten bı adam gelmıs, annenız gorme engellı elı ayagı saglam dıye tutanak yazmıs ve bıze randevu tarıhı verılmıs. su gun bakıcı kuruma gelsn dıye. kardesımle beraber gıttık. bızden evı gelır belgelerını tekrardan ıstedıler goturup verdık. 2 hafta sonra evımıze bı kagıt geldı ve bakım paramızın 7.maddeden oturu kabul edılmedıgı yazıyor.
7.madde nedır.2 yıldır bı sorun yoktu suan ne oldu. evımızın gelır durumunda hıcbır artıs olmadı. yanı kısı basına asgarı yaklasık 250 tl cıvarı para dusuyor.
tekrardan ıtıraz etmeyı dusunuyoruz bayramdan sonra.nasıl bı yol ızlemelıyım.sımdıden tskler

şu an cogu kişi tatilde fakat 2 sene içinde hem ev hem araba almanız bildirmiş oldugunuz gelirle orantısız oldugu için kesilmiş ola bilir inşalah bir kolaylık bulur sunuz

7.Madde aşağıdaki gibidir aşağıdaki hangi şartlara uymadığınızı tespit edin veya size hangi şarttan dolayı maaş kesilmesine sebeb olan bentlerdir shçk den öğrenin.

MADDE 7 – (1) Bakıma muhtaç özürlülerin incelenmesi il/ilçe müdürlüklerinin sorumluluğundadır.

(2) İl/ilçe müdürlüğüne bildirimi yapılan ve bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen belgeleri tamamlanan özürlü ve ailesi hakkında, sosyal inceleme raporu düzenlenir. Sosyal inceleme raporunda özürlünün bakım ihtiyacı olduğunun belirtilmesi hâlinde, dosya bakım ihtiyacının değerlendirilmesi için bakım hizmetleri değerlendirme heyetine gönderilir. Bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaç özürlüyü ikametgâhında ziyaret ederek, bakım raporunu hazırlar. Terk edilmiş ve kimsesiz bakıma muhtaç özürlülerin bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen belgeleri tamamlayamaması durumunda, İl Müdürlüğünce belgelerin tamamlanması için yardım sağlanır.

(3) Bakıma muhtaç özürlünün veya ailesinin bakım raporuna itiraz etmesi hâlinde, itiraz talebi il müdürlüğünce değerlendirilir, gerek görülmesi hâlinde yeniden bakım raporu hazırlanması için bakım hizmetleri değerlendirme heyeti görevlendirilir.

Ayrıca bakım aylığı alınan kişi kısa sürede mal edinmesi göze batmıştır bunu ddikkate alın.

(4) Sosyal inceleme raporunun hazırlanması sürecinde, özürlünün veya ailesinin;

a) Kendi aylık gelirinin veya ailesinin toplam aylık gelirinin aile ferdi sayısına bölünmesi neticesinde özürlüye düşen payın bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinin altında olması hâlinde ekonomik yoksunluk,

b) Yaşanılan çevresi ile sosyal bağlarının zayıf olması, ihmal ve istismar edilmesi, eğitim ve sağlık gibi hizmetlere ulaşamaması hâllerinde sosyal yoksunluk,

içinde olduğu kabul edilir.

Başvurusu kabul edilen özürlüler için yapılacak işlemler

Ayrıca Allakasi arkadaşımın açıklaması en büyük etkendir sonuçta muhtaç durumda birinin kısa sürede ev araba gibi mal varlığı edinmesi dikkat çekecek bir konudur.

verdıgınız cvplarınız ıcın tsk ederım.pazartesı gunu kuruma gıdıp bı soracam kesıntı sebebını.fakat eve gelen memur gorme engellı annenızın elı ayagı saglam demıs.kendı ıslerını kendı gorebılır,hatta acıl bı durumda cıkıp kapıdan penceren bagırıp yardım ısteyebılır demıs.ayrıca aldıgım ev 50 bın tl lık ev ıdı.oda bıraz bırıkmıs vardı,evdekı hanımın altınlarını bozdurup azda kredı cekerek aldık.evı borcu bıter bıtmez 40 bın tl lık aracı 25 bıne aldık ve tamamını kredıyle aldım.hala odemem var..benım ılk aklıma gelen eve gelen memurun sozlerı.kendısı mutlaka bu konu ıle ılgılı tutanak yazmıstır.engellı kendı ıhtıyaclarını kendısı goruyor dıye.tabı mal durumuda etken olabılır.en ıyısı kurumla gorusup,gerekırse ıtıraz edıp,durumu buraya yazarım yıne..

Annenizin görme engelli olmasına karşın kendi basit işlerini yapabiliyor olmasından dolayı kesilmiş değil, maaşı. Ev halkının geliri ve mal sahipliği değerlendirmede önemli rol oynuyor. Yaşam şekli değişikliği olmadıkça maaş bağlamazlar kanısındayım ama umarım haklı çıkmam.

simdi benim anlamadıgım,ev halkının toplam gelırlerının toplamı,hanedekı kısı sayısına bolununce kısı basına asgarı ucretın 3 de 2 sınden daha az para dusuyorsa maas baglanıyor.benım maasım 1100 tl,annemde babamdan 700 tl emeklı mması alıyor.toplam 1800 tl eder.ev halkı yenı dogan kızımla beraber suan 7 kısı.1800:7=257 tl.yanı nerdeyse asgarı ucretın 3 te 1i kadar.ayrıca 1 ev alıp ıcınde oturmak ve 1 engellı arac alıp sahsı durumlarda kullanmak,ek gelıre sebeb olmadıgı ıcın, bakım parasının kesılmesıne sebeb olmuyor dıye bılıyorum.hatta ev ve araba almadan once bu konuyu forumda cok arastırdım ve herkez evı kıraya vermezsen veya racı tıcarı arac olarak kullanmazsan bı sıkıntı olmaz dıyorlardı.pazartesı gununu beklıyorum.bakalım hayırlısı olsun.

evet arkadaslar dun kuruma gıttım maasın kesılme sebebını sordum.aynen memurun dedıgı gıbı gorme engellı kendı sahsı ıslerını kendı yapabılecek durumda yazmıs.bu nasıl bı celıskıdır 2 yıldır gelen heyet onay verıpte bu heyetın boyle onay vermemesı.hastanın durumu aynı.bıde gorustugum memura ıtıraz edeyım dedım bana obur ayın 10 nda gel dedı.sonra 1 arastırdım ıtıraz suremız 1 ay mıs.yanı obur ayın onuna kadar 1 ay dolacak.nasıl bı zıhnıyet bu.ALLAH askına bana yol gosterın nasıl kendımı savunayım ne yapayım.bu arada ev ve araba sorun teskıl etmıyormus.

evet dostlar bugun kuruma bı dılekce yazıp verdım kasım ayında evımıze yenıden bı heyet daha gelecekmıs.bakalım artık sonuna kadar ahkkımı arayacam.

Üst Alt