Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıldır asker firarisiyim! Psikolojik sorunlarım var. Ne yapmalıyım?

YasinAgdag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba siteye yeni üye oldum yararlı olur diyerek bu konuyu açıyorum ben 2 yıldır asker firarisiyim acemilikten sonra dağıtım izninde birliğime katılmadım çünkü psikolojik sorunlarım var tedavide olamadım sigortam yoktu yeni gss yaptırdım yeşil kartlıyım gatadan randevu alıp tedavi olacağım 2yıldır eve kapandım bunalım ve depresyon geçirdim herşeyi boşladım işsizim şimdi çok pişmanım yaptığım hatalardan dönmek istiyorum usta birliğim şırnak-silopi askerliğimi yapmak istiyorum ne yapmam lazım kendim teslim olsam cezası varmı veya hapis yarın gataya gideceğim tanısı konulmuş bir hastalığım yok sadece psikolojik sorunlarım olduğunu biliyorum okb anksiyete gibi nasıl bir yol izlemeliyim askerlik şubesine teslim olmayı düşünüyorum paxera antidepresan kullandım faydası olmadı.

Teslim olsan iyi olur.derdini subede anlatirsin hastaneye rapora sevk ederler.

Gatadan randevu aldım tedavi deneyeceğim uyum bozukluğu raporu alabilirmiyim sosyal fobi panik atak gibi şikayetlerim var ne yapmam lazım önce şubeyemi hastaneymi gitmem lazım

Önce hastaneye git sonra subeye subeye gidersen tutuklanirsi hastanenin verecegi raporla anksiyete tedavini olursun yada heyet seni askerlikten muaf tutar yada geri hizmette gorev yaparsın

Daha öncede dediğim gibi tanısı koyulmuş bir sorunum yok ben kendimce araştırarak bunların bende varolduğunu düşünüyorum sıkıntını söyle deseler 1 saat sayarım belkide sadece depresyona girdim bunalımdayım antidepresan yazıp senin birşeyin yok sağlamsın deyip gönderecek.

kardeşim sende gıt paşa paşa askerlıyını yap ben yaptım ,depresyon yüzünden çürük alıp bu borçtan kaçmak hangı vijdana sıgar cıddı rahatszılıgıunız olsa hak vercem lakın ,bende doguda yaptım orda zaten herkes depresyonda ,her gıden ölmüyor korkmayın ölürsekte adımız şehıt yazılıyor mevlamızın yanına ,hemen teslım olun ve aslanlar gıbı yaparım dıyın kafanıza ,gün gelır pişman olursunuz kaçtıgınız için çünkü bu yalan boş alemde barı mert duralım rıyasızca yalansızca herşeyımızle ....

hocam benim kaçtığım filan yok muafiyet almak için deli numarası da yapmıyorum öyle olsaydı hiç gitmezdim askere kaçak olurdum ben niye bilerek kendimi yakıyım hayatımı karartayım sorunum olmasa yapar gelirdim.

Askerlik şubesine git ve sorunlarını söyle sonra gataya gönderirler belki direk almazlar belki 1 ay tetkik ederler sonra gönderirler. Ama göndermezlerse de git yap. Ben askerliği yapmadım anamı ağlattılar işsiz kaldım engelliliğimi giziliyorum ama askerlik terhis belgesi isteniyordu eskiden muaf belgesi verince biz sizi ararız deniyordu. Yapabilirsen yap derim.

selam;

Zaman geçtikçe üstündeki baskı ve sorunlar daha artar.Askerlik hizmeti ile aynı değil ama işyerindeki sıkıntılardan dolayı [FONT=sans-serif]paxera [/FONT] kullandım ve kendi korkularımın üstüne gittim.hatta 12 yıldır konuşmadıgım birisiyle akşam iş çıkışı öpüşerek şakalaşarak çıkmaya başladım işten :)

Git Teslim ol askerlik şubesine göndersinler Hastaneye raporsa rapor askerlikse askerlik..

bir şeyin yok derlerse Aslanlar gibi yap dön bence..

YasinAgdag kardeşim aynı senin durumunda olan benimde yakın bir arkadaşım var kendisine çok yardımcı olmayı denedik ama illede yapamam diyor, senin sorularını cevaplamak gerekirse 2 senedir firardasın tabiki ceza alacaksın hakkında mahkeme açılmıştır tebligat falan yollarlar gitmezsen yakalama emri çıkar her koşulda ceza alacaksındır, 1-3 yıl arası cezası var örnek bir yıl ceza aldın diyelim iyi halden 10 ay'a düşürdüler diyelim bunun yatarı 6 ay 20 gün üzerine birde kalan askerliğini ekleyeceksin sen usta birliğine gitmeden kaçtığına göre neredeyse 11 ay askerliğin vardır, hesabını sen yap Allah yardimciniz olsun

Üst Alt