Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıldır özel sektörde çalışıyorum. 1320 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Thekori

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bende merak ediyorum 2yıldan beri özel sektörde calisiyorum. tabiki burdan yıl oncesinde de calismistim suanda benim bugune kadar gun sayısı 1320. simdi benim 15 yıl mi? yoksa 20 yil mi? bazıları anlayamadım. bazıları soleyenler universite mezun ise 17 yil surer diyor bu konular da yardımcı olursanız sevinirim.

Üniversite okumuş olmak avantaj mı sağlıyor benim bildiğim senin özür derecene göre sınıflama yapmış olmaları 2000 yılı ağustos ayından itibaren yanlış olmasın işe başladıysan sigortalı olarak 4240 gün 19 yıl %40 olanlar için

serdar paylastığın için tesekkür ederim. bende özürlü kartım var %42 yazıyor 19 yıl mi oluyor? ben 2006 yilinda ilk ise baslamistim. ayrıca, bende vergi muaf ile ilgili halen basvurmadım! gerek olmadığı soyleniyor!! sizde vergi muafi var mı? eger vardaysanız sartları nedir? siz duyuyorsunuz da ben isitme engelliyim buyuzden kimseden duyamıyorum okuyarak ogreniyorum :)

Thekori,
2006 yılında işe başlamış iseniz Elinizdeki %42 rapor ile 3. derece vergi ind hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz. üniversite mezunu olmanız size ayriyeten bir erken emeklilik hakkı vermez.Erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak istiyor isen vergi ind. hakkı almanız şart..
Vergi ind. hakkı almanız için çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak maliyeye vergi ind. hakkı için müracaat etmeniz gerekli.

Bu arada: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

1 Ekim 2008 öncesinde sigortalı olmuş ve 4a (eski adıyla SSK) statüsünde emekli olacaklar için emeklilik tablosu:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt