Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıllık rapor bitti. Yeni rapor alım prosedürü nasıl olacak?

metehan222

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba
iyi günler
solunum yetmezliği ve kifozdan dolayı %43 engelli raporu almıştım özel bir kurumda işe başladım
şimdi 10 gün sonra raporun süresi doluyor acaba çalıştığım iş yeri raporun yenisini isteyecekmi
ve ilk kez rapor yenilemesi yapacağım bu rapor yenilemesinde aynı raporu aldığımız gibi uğraşacakmıyız
işlemler nasıl oluyor rapor oranın %40 dan aşağı düşme ihtimali varmı hastalık konusunda hiç bir değişme yaşanmadı hatta artmış bile olabilir bilgisi olan varsa yardımcı olursa teşekkür ederim

@metehan222

Yeni rapor için http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html listedeki yetkili hastanelerden birisine başvurarak engellilik oranı tespit raporu için başvuracaksınız ve heyet raporu alacaksınız. Hastaneye giderken mevcut raporunuzu da yanınızda götürmeniz yararınıza olabilir. Çalıştığınız iş yeri yeni rapor istemeyebilir ancak belli de olmaz yenilemenizde fayda var. Yeni rapor için diğer raporunuzun süresinin tamamen bitmesini beklemenize gerek yok. Hastalığınız değişmedi hatta arttıysa oran düşmeyecektir, birden fazla rahatsızlığınız varsa onları da mutlaka belirtin

Life kardeşim bende emekli olcam şimdi maliyenin cevabını bekliyorum. ! yıllık gelme ihtimali yüksek. Şimdi ben 1 yıllık kontrol şerhi ile emekli olacam primim dolu. Emekli olduktan sonra emeklilik bitmeye yakın tekrar rapor yeniletmek için sgk mı bizi hastaneye yolluyor yoksa gene aynı vergi dairesinemi baş vurucaz? Bide emeklilik tamamen bitincemi işlemler başlıyor yoksa bitmeye yakınmı?

aman1131 Emekliliğiniz dolunca siz emeklilik için başvurduğunuzda SGK belirlediği hastaneye sizi sevk edecek o hastaneden alacaksınız raporu sonrasında işlemleriniz tamamlanıp emekliliğniz onaylanacak.

Life tekrar o raporu ankaraya gönderiyorlarmı yoksa o aldığımız sağlık raporu ile emekliliği devam ettiriyorlarmı?

Üst Alt