Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıllık süreli raporla 2022 alıyorum. Raporun süresi dolmak üzere. Ne yapmalıyım?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar benimde suan basımda aynı süreli rapor yenileme işi var :) arastıra arastıra bu konuyu buldum ve buraya yazarsam sanırım bi mahsuru olmaz diye düşündüm.
Kalem (MELEK) ablacım benimde raporum 2 yıllık süreyli 01.03.2013 ye kadar yeniletmem lazım pazartesi heyete basvuru yapacagım.şimdi benim öğrenmek istediklerim

-raporum yenilendiği zaman ben raporumu kendim mi kuruma gönderecegim yoksa şimdi sosyal yardımlara gecmiş galiba ordan mı raporumun süresi bitti buda yenisi siz kuruma gönderin mi diyecegim?

-rapor oranım yüksebilir suan yüzde 61 yüzde 70 üzerinde oran verilirse maaşımın artması için herhangi bi dilekçe yazmam gerekir mi? yoksa sadece yenilenen raporumu göndermem yeterli olur mu?

beni bilgilendirebilirsen cok sevinirim ablacım ne yapacagımı bilemedim ilk defa yenileyip göndereceğim çünkü... sorularım haricinde bilmem gereken bişi varsa da cevabını bekliyorum ablacım şimdiden çok tesekkür ederim hayırlı aksamlar

Oy ablam ya baya olmuş soralı:(
Yine de cevaplayım:

1. Raporunu bizzat kendin vakfa götüreceksin ablam.
2. Eğer rapor oranın % 70 olursa vakfa bu rapora göre özürlü maaşının % 70 bakıma muhtaç özürlü maaşı seviyesine yükseltilmesini isteyeceksin. Vakıftakiler sana yardımcı olacaklardır zaten. Onlar maaş yükseltme işlemini sistem üzerinden yapabiliorlar.
fakat maaş yükseltebilmen için rapor oranının en az % 70 olması şart.

2022 Yönetmeliği şöyle der:
"(3) Toplam özür oranı, özürlü aylığı tutarında artış yapılmasını gerektirecek şekilde artanların aylıkları, özürlü sağlık kurulu raporunun Vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başından itibaren artırılır."

Sen raporu vakfa teslim edince, o tarihi takip eden dönem başından itibaren aylığın arttırılır. Diyelim ki raporu 4 Şubat'ta teslim ettin vakfa ve vakfın kayıtlarına geçti bu tarihte. O zaman senin aylığın 1 mart itibariyle arttırılır.

Ablacım hakkaten gecikme için özür...

ne yaptın? Güncel bilgi verebilir misin?

raporum için epey bi ugrastırdılar ablacım beklemek zorunda kaldım 10 gün önce heyete girdim nasipse yarın heyet sonucunu alacagım ama düşürdüler büyük ihtimalle oranımı öyle tahmin ediyorum yarın gidip nasipse sonucu alacagım heyete psiaktri yüzde 25 ortapedi 19+19+10 ile girdim kaç gelmesi lazım bu oranlara göre bilemiyorum yani dogru mu verirler sonucunu bilemiyorum.. sonuca göre yine sorularım olabilir sana ablacım affına sıgınarak biraz seni yorabilir miyim ozaman :)

Ablacım rapor süresi bitim tarihin 1.3.2013 müş. bu durumda süreyi geçirmişsin. 2022 aylığın yeni rapor vermeyince rapor suresi bitttiğinden dolayı durdurulur.

Yarın alacakmışsın raporu da Sağlık raporları formuna yaz diyeceğim ama zaten sonuç bugün çıkacak harhalde. ortopedi oranları tek sistemden tek hastalıktan mı? ortopedi oranları tek hastalıktansa birleştirme yapılacaktır. Bunu da buradan bilemeyiz.
rapor sonucun gelsin ona göre durumu yeniden değerlendiririz.
istediğin soruyu tabi ki sorabilirsin:)

evet ablacım bugün sonucu aldım sanırım tek sistemden veriyorlar bilmiyorum sadece ortopedi den oran verilmiş psikiatri oranını vermemişler 2 yıl önce de sadece ortapediden 30+30+10 ile 61 vermişlerdi bu sene 5 yıl süreli 19+19+10 verdiler ve sonuç yüzde 41 gelmiş ablacım.(BİLİTERAL DKÇ-SKOLYOZ DORSALOMBER )

şimdi benim maasımın devam etmesi için bu raporumu ankaraya göndermem gerekli değil mi ve bunu vakıflar aracılıgıyla mı göndermem lazım?
hadi gönderdim diyelim raporumda daha da düşürme yapıp maasımı kesebilirler mi? çünkü ankara düşürüyorlar diye duymustum ki bu sefer ucu ucuna oran vermişler :(

ben haklarımdan yararlanmaya devam edebilecek miyim ? bide ablacım babamın maasından dolayı sanırım yeni uygulamadan dolayı 119 lira barajını geciyoruz ben ikametgahımı farklı yere almak istiyorum yani tek yasıyor olarak bu sekilde yapabilir miyim?

şimdiden cevapların için ve emeğin için cok tesekkür ederim ablacım :eek:

Ablam şimdi ikamet ettiğin yerdeki vakfa gideceksin. Bizzat kendin gidip raporu vakfa vereceksin. Ayrıca Ankara'ya göndermene gerek yok yani. Vakıf sistem üzerinden 2022 aylıkları ile ilgili her iş ve işlemi yapabilior. Sen sadece gidip vakfa raporu vereceksin o kadar.

2022 aylıklarında yetkili hastaneden aldığın özürlü sağlık kurulu raporu geçerlidir ablam:) Aynen kabul edilir. Sen vergi indirimi için alınan ve Ankara merkez sağlık kuruluna gönderilen raporlarla ve o raporların akibetleriyle karıştırmışsın bu işi. Bu tamamen başka bir konu.
2022 aylıkları için aldığın bu rapor geçerli merak etme. kimse düşüremez:)
Evet aldığın bu raporla haklarından yararlanmaya aynen devam edeceksin.
Ablacım babanın gelirinden dolayı muhtaçlık sınırını geçiyorsan ve başka haneye taşınacaksan şunları bilmelisin:
Ayrı adrese taşınırsan ve bu adres başka bir vakfın görev alanında olursa aylığın durdurulur. Sen de aylığın durdurulduktan sonra yeni taşındığın adrese baglı olan vakfa başvurmak durumunda kalırsın.
Vakfa başvurunca yeniden başvuru yapacaksın, muhtaçlığın sorgulanır tekrardan. Muhtaç olduğun yönünde karar çıkarsa aylığın bağlanır. Aksi takdirde bağlanmaz.
Hele sen git şu raporu ver bir. Şu işi hallet, taşınma işini ve sonraki konuları yine konuşuruz.

çok sagol ablacım yarın yada öbür gün gider veririm inşallah raporumu Allah razı olsun ablacım.. adres değişikliğini kendi komsumuzun bos evi var oraya yapmak istiyorum yani aynı vakıfa dahil olur ama aileme yakın bir yerde tutmus olmam sorun olmaz değil mi? ne oldu ne olmadı yine yazarım ablacım sagolasın :)

Komşunun boş evi derken kira vermeyecek misin yani? Bu durumda kira vermediğin evin rayic bedelinin 240'da biri gelire dahil ediliyor. BUnu unutma. Kira verirsen de eger harcamaların gelirden yüksek çıkarsa bu durumda da harcamalar gelir olarak kabul ediliyor.
Şu an şu rapor işini hallet bu arada durumu kolaçan et sonra bu durumu değerlendiririz.
Raporu verdiğinde muhtaçlığını yeniden gözden geçirme kararı alacaklar mı bakalım?

selamün aleyküm ablacım, biz bişi yaptık ama olmadı ben evden ayrılıp kendim yasayacaktım bi yer ayarladık adresimi felan oraya degiştirdim sonra gittim vakıfa basvuru yaptım ama tuttugumuz evde yasanılacak gibi bi hal olmadıgı için ve ev sahibi bazı seyleri kabul etmediği için orada yasayamıyorum şimdi evraklarımı da vermiş oldum tek yasayacagım diye ama olmadı ailemle kalıyorum yine ve kandırmıs gibi olmak istemiyorum cuma günü oldu bu durum şimdi bi cezai işlem olmasın diye ne yapmalıyım bilmiyorum 20 günden önce ailemin yanına adresimi de alamıyoruz babamın sözüyle yaptık bi iş :( ama ne olacak bilmiyorum vakıfa gidip basvurumu geri alabilir miyim ? alamazsam başımıza ne gibi bi durum gelir belki sen cevreden felan bişi biliyorsun ablacım kusura bakma seni de rahatsız ediyorum ama cok sagol

Üst Alt