Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20.07.2007 tarihli raporla Vergi İndirimi alabilir miyim?

KARBEYAZ09

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
20/07/2007 tarihli %47 raporla Vergi İndirimi alabilir miyim.
Yeni Sağlık Raporu almam gerekir mi ?

İşgücü kaybını belirleyen cetvel 2006 da değişti bu yönden raporunuz güncel sayılır ama memurların insiyatifine kalmış,elinizdeki raporla başvurup şansınızı denemekte fayda var.

aynen öyle kimi alıp gerekli işlemleri yapıyor kimi memurda yenisini çıkarman gerektiğini söyleyip il veya bulunduğun ilçede ki devlet hastanesine sevk ediyor.

hastaneye gitmeyipte vergi indirimi için rapor alan varmı ki öle onu anlayamadım.

rapor alınmadan, oranı engelli asgari düzeyi olan %40ı geçmiyorsa nasıl vergi indirimi alınır ki???her alde vergi dairelerinde tedavi başlamadı yada heyet kurulmamıştır devlet bu gerçi ne yapacağı belli olmaz...

Vergi dairesinden gelen cevapile ne yapmam gerekir?

şimd ilk yapmam gereken nedir? ben aydında değilim. istanbuldayım. aydına gitmeden nasıl haledebilirim. yeniden muayene istiyip rapor mu istiyor yoksa rapora ekleme mi yapacak.

selam
aynı durum bendede var 11.03.2010 da rapor aldım rapor ankaradan sana gelen yazının bir kopyası ile bana gönderildi hastaneye tekrar gittim raport alırken tüm testler tahliller yapılmıştı ama balıkersir devlet hastanesi dosyamdaki raporları vermedi tekrar sağlık kuruluna girmek zorunda kaldım
eğer ki sizde ilk raporu alırken istenilen testler ve tahliller yapılmışsa bunları sağlık kurulunda evrak hazırlayan görevlilerden talep edin bunları alabilirseniz baş hekimlikten onaylatıp vergi dairesine ankaraya gönderilmek üzere verebilirsiniz yok evrakları alamassanız benim gibi tekrar kurula gireceksiniz kurul yeni raporu istenilen bilgilere göre ayrıntılı olarak verecek ve vergi dairesişne gönderecek allah sabır versin kardeşim maratona hazırlan

benim gitmem mi gerekecek illaki, sonucta sağlık kurul görevlileri veremez mi?

Karbeyaz aynı olay benim başımada geldi size odyo testinin yapıldıgı yere gidip isteyin onlarda kayıtlı oluyor zaten tc den hemen bulup veriyolar ondan sonra baş hekime imzalatıp kaşeletip maliyeye veriyorsun yada onlar gönderiyor..
Göz için de büyük ihtimalle aynıdır..
GİDİP EVRAKLARI HAZIRLAMAKTAN BAŞKA ÇAREN YOK..
başka bir yol ise saglık kurulu heyetinde gerekli tethikler vardır ordan da temin edebilrisin ama başhekime muhakkak imzalatman ve kaşeletmen gerekli gerekli...

peki ilker abi 1 günde biter mi bu iş,, telefonla aramam gerekir mi oraya alabilirmiyim gibisinden, yalnız sadece odyo testi ve göz durum raporu yeterli mi ki

Yahu ne 1 günü 30 dakka da biter bu işlem ya sen bizzat gitmen gerekli öle telefonla filan olacak iş degil bu...
YA sen sana gelen yazıyı okumuyormusun be kardeşim en altta ne yazıyor... sana gelen yazıda sadece odyo testi ve göz ile ilgili bilgiler istenmiş....

kızma ilker abi ya o kadar cok karısık seyler sölüyorlar ki, kimisi yeni rapor alcan diyor kimisi evraklarını tamamlıcan diyor. Peki bunda zaman asımı var mıdır? bana yeni geldi bunlar

Günaydın arkadaşlar vergi indirimi ile ilgili bir bilgide ben vereyim aynı yerden çalıştığım arkadaşım 2009 yılında devlet rapor aldı vergi dairesine gitti vergi indirimini aldı ama 2007 yılında alınan raporu deftarlık kabul edermi bilemiyorum.

selam bendende eksik belge vardiye yazı geldi sfttesti ve odyo testini istediler bende yeniden yaptırdım hastane kendi gönderdi

merhaba arkadaşlar ben %40 ortopedik engelliyim emekli olmam için en az %50 raporum olması gerekiyormuş bu durumun gerçekliği nedir biliyormusunuz? teşekkürler.

Suzan öncelikle memurmusun,işçimi ve kaç yıl çalışmışlığınız var?

ben bugun (vergi dairesinden gelen evrakların aynısını) Adnan Menderes Üniversitesi hastanesine faks gönderdim. Sağlık kurulundakiler Bana yeniden muayene olmanız gerekir dediler 1 günlük iş değil dediler ben istanbuldan kalkıp hastane için gidip gelemiyorum calısıyorum. acaba merkez sağlık kurulunun verdiği evraklarla İstanbuldan herhangi bir hastanede rapor alma şnsım var mı ?

Maalesef, kurum nereye sevk etmişse oraya gitmek zorundasın.

zaman asımı var mı bunda temmuzuun sonunda iznimi kullanıyorum

zamanın senin bir an önce işini hal edmektir kar beyaz zamanı beklemez kurul benim anladıgım kadarıyla senin raporunda sksiklikler var tamamlayıp vereceksin maliye bu kılı kırka yarmadan para vermez herkes geçti bu yollardan

Valla bir an önce halledemiyorum cünkü istifa edecem. Thy kurumuna girdim 15 gün içinde başlıcam, şimdi bu durumda ne olcak. Sağlık kurul heyetine bilgi mi vereceğim bu konuda ya da vergi dairesine bastan mı basvuracaz. Raporum ankara da halen

Sağlık raporumun aslı Ankara da ama ben işe başlamalıyım. Bir sorun çıkar mı?

özel sektörde bir kurumda calısıyorum. daha önce vergi indirimi için vergi dairesine basvurmustum. Merkez sağlık kurul heyetinden bana gelen yazıda yeniden heyete girip sağlık rapor cıkartmam gerektiğini belirttiler. halen gitmedim cünkü doktor 24 üne kadar izinliydi, şimdi de Thy kurumuna işe kabul edildim, sağlık raporun aslı daha ankaradan gelmedi sonuçlanmadıgı için, 15 gün içinde işe başlıcam, şimdi bu durumda ne olcak. Sağlık kurul heyetine bilgi mi vereceğim bu konuda ya da vergi dairesine bastan mı basvuracaz. Thy işe başladıgımda rapor tekrar eski işyerime mi gelir nasıl olcak aydınlatırsanız sevinirim.

27/04/2010 da yeni rapor aldım %44 özürlü işci olabilir diye vergi indirimi için başvurdum maliyedki çalışan görevli dediki elinizdeki rapor 6 ayı doldurmadıysa gecerli dedi vergi indirimi için 6 ay geçdiyse biz sevk etcez dedi yani vergi indirimi için galiba 6 ayı doldurmamış rapor istiyolar benim anlamdığın ( vergi indirimi için,rapor özürlü aylığı için rapor, özürlü iş için rapor ) her işleme neden ayrı ayrı rapor istiyolar sürekli raporu olanlarda aynı süreli raporu olanlarada aynı ??

Hiç birşey olmaz siz o eksik belgeleri tamamlayıp yollayın eski iş yerinize vergi ind.hakkı kazanıp kazanmadıgınız bildirilir..(Eski işyerinizide takip edin bu arada)
Kazandıgınızı farz edelim..
Yeni iş yerinizde çalşıtıgınızı belgeleyen bir belge alarak vergi ind.müracaatınızı yaptıgınız kuruma gidin..
Vergi ind.hakkınızın oldugunu ve yeni işyerime bildirilmesini isteyin bi dilekçe ile kurum yeni işyerinize vergi ind. hakkından faydalandıgınıza dair bir yazı gönderir..
Bu kadar başka bi işlem yapmanıza gerek yok..
NOT:Ve eksik belgelerinizi biran önce tamamlayıp Ankaraya yolayın....

Sağlık kurula yeniden tekrardan girdim. hastane %54 verdi, rapor ankaraya gönderilecek. sizce onaylandı sayılırmı? tekrar yeni rapor istemez di mi ? kaç gün içinde onaylanır?

Hiç bir sorun olmaz bu satten sonra bence. 1 ay içinde sana yanıt gelecektir..

Üst Alt