Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20.11.2008 sigorta girişi ve %56 raporla ne zaman emekli olurum?

azizyasar

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli dostlarım.

SSK 4A ilk tescil tarihim 20.11.2008'dir. Engelli raporumu %56 oranında 2009 tarihinde aldım, ayrıca hastalığım kroniktir. raporum sürekli olarak verildi...
engelli raporumu ilk ssk tescil tarihinden sonra almış olmam engelli emeklilik hukukundan faydalanmamı engeller mi?
ayrıca memur değilim. emeklilik şartlarımı sağlarsam, emeklilik başvurusunda yeniden rapor almama hacet var mıdır?

Merhaba.

engelli raporumu vergi indirimi için almadım. sağlığım için almıştım. ayrıca vergi indirimi belgesini engelli raporumdan 8 yıl sonra aldım. ilave olarak vergi indiriminden faydalanıyorum. işe başlarken başvurmuştum. 3 derecede engelli vergi indiriminden faydalanıyorum

azizyasar
Vergi indirim hakkınızın olması size erken emeklilik yolunu açmaz neden derseniz 5510 syılı kanundan sonra sgk lı olmuşsunuz anılan kan undan sonra işe giriş yapan engelliler emeklilik günü dolduğunda tekrar hastaneye sevk edilir ve yeni rapor alması istenir.
sizin emeklilik şartlarınız ise %56 oranındaki raporunuza göre 16 yıl 3700 gün.
20.11.2008+16: 21.11.2024 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. Bu tarihte sgk ya emekli olmak için müracaat edersiniz kurum sizi rapor alamaya yetkili hastaneye sevk eder %0-59 arasında rapor alır iseniz emekli olmayı hak edersiniz.

Bey efendi: aynı konu için sürekli farklı cevap vermeniz ciddi bir problem. Bir başka konu başlığında rapor alınmasına gerek olmadığını belirtmissiniz.

azizyasar

Merhabalar.

1 Ekim 2008 den önce vergi indirimi almış olanlar, emeklilik süreleri dolduğunda emekli ola bilirler. Her hangi bir hastane sevk ve tekrar rapor alımı yoktur.

Bu tarihten sonra vergi indirimi alanlar, sizde dahil emeklilik süreleri dolduğunda tekrar hastaneye sevk edilip gerekli oranda rapor almak zorundalar. Başka şekilde emekli olamazlar.

Ümit Kurtuluş

Çok büyük bir adaletsizlik söz konusu. Haksızlık yapılabilir ve keyfi olarak raporumun oranı bile düşürülebilir. yani bir kanun çıkarılır ama bakarsın hep tökezliyor veya sekteye uğruyor. Sürekli olarak verilen rapor ne diye kabul edilmez ki? Yani bize tanınan haklar sekteye uğrayacaksa vermesinler arkadaş.

azizyasar

Merhabalar, Serzenişinizin muhattabı ben değilim bu yüzden maalesef sıkıntılar için net açıklamalar yapamam. Lakin bir iki şey yazmak istedim.

1 Ekim 2008 öncesi için,

Çalıştığınız yerdenden vasıtasız vergiler müdürlüğünüze çalıştığınıza dair resmi bir yazı ilen baş vurulması gerekiyor. Orası engelli bireyi adres sistemine göre en yakın rapor vermeye yetkili devlet hastanesine sevk ediyor. Hastane eski yıllarda hemen işleme başlardı, şu an en az altı ay sonrasına gün veriyor.

Gün gelince hastanede polikinlikleri gezip En %40 rapor alınması gerekiyor. Altı rakamda maalesef işleme alınmıyor. Üstü rakamlarda rapor Ankara Maliye bakanlığına gönderiliyor. Maliye bakanlığın kendi heyet kurulu var ve raporunuzu inceliyorlar.

Bu inceleme sonucu oranınız %40 altına düşerse gene hiç bir şey hak edemiyorsunuz ki bir çok kişinin düşüyor. %40 ve üzerinde oran kabul edilirse Vergi indirimi hakkı elde ediyorsunuz.

Gerekli gün ve şartı yerine getirince SGK başvurup emekli ola biliyorsunuz.

1 Ekim 2008 sonrası ise Henüz böyle bir emekli olan arkadaşımız yok. En kısa süre 3600 gün 15 yıl 2023 yılında önce de ola bilen olmıcak. Sürecin nasıl işlediğini henüz kimse bilmiyor.

Yazılı olarak söylenen raporunuzu alıcaksınız, gerekli yıl ve şartı tamamlayınca tekrar rapor alınıcak.

Resmi olarak 10 milyon insan engelli olarak gözükmekte Türkiyede. 80 milyonda 10 milyon. Rakam çok büyük gereçekten. İzmir ve Ankara'nın toplam Nüfusu kadar.

Bazı şeyleri insanlarımız suistimal ettiği için gereksiz sert önlemler alınıyor. Yüzlerce Erkek Rahim kanserinden emekli edilmiş yada kadınlar Prostast kanserinden. Olmayan hastalıklarını var gibi gösterip emekli olan onbiler var.

Şu an emeklilik şartları 60-65 yaş bandında olduğu için insanlarımız engelli emekliliğine yöneliyor. Buda çok ciddi inceleme altında olunmasına sebep oluyor.

2008 Yılında Torba yasaya evet denemesinin karşılığı bunlar. İnsanlar yeni yeni anlıyor. Eskiden 15 yıl 3600 günle engelliler emekli oluyordu şimdi kademeli geçiş var.

@Ümit Kurtuluş

Her daim serzeniş içinde olacağız ancak bunun sizinle alakası olmadığını sağır sultan bilir ve haliyle sizde bilmiş oluyorsunuz. :) sizi işaret etmedim. bilginize!!!

Hakkımızı alana kadar serzenişe devam edeceğiz. hayırlısı olsun.

Ne zaman emekli olurum

Merhaba,
20.11.2008 ssk tarihli giriş ve 3 DERECE ; % ; 56 olarak onaylanan raporumla emeklilik tarihi detayı hk bilgi alabilir miyim?

16 yıl 3.700 günle emekli olabilirsiniz.
20.11.2024 tarihinde yeniden rapor almanız gerekecek.%50-59 arası bir rapor alırsanız emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

Tekrar Merhaba,
4 ay önce gerçekleşen açık kalp ameliyatı sonucunda aşağıda operasyon yapıldı. bunun sonucunda emeklilik durumunda yeni rapor başvurusunda verilebilecek oran nedir acaba

triküspit kapak yerinden çıkarılarak metal kapak takıldı.
mitral kapak onarıldı.

officer

Beyfendi, vergi indirimi hakkım sürekli olsa dahi, yeni rapor gerekecek mi?

azizyasar,
Yukarıda bahsettim sizin vergi indirimi ile emekli olma şansınız yok maalesef günü geldiğinde yeni rapor alıp emekli olacaksınız.

Üst Alt