Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20.13 Diz ile harekete geçirilen fren ve 25.05 Diz ile harekete geçirilen hız pedalı

mbekci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Forumda biraz araştırdım da ilgili konu ile ilgili içerik bulamadım.

%31 ortopedik engelli raporum ile özel tertibatlı araç başvurusu için bugün il sağlık komisyonu tarafından Araç uyarlama kodu olarak;
10.02, 20.13, 25.05 kodları ile "Engelli B" sürücü olabilir şeklinde bir ibare ile neticelendirmiş oldum.

SÜRÜCÜ/SÜRÜCÜ ADAYI VE ARAÇLARA İLİŞKİN KOD TABLOSU

Konu hakkında sorularım.
1- Öncelikle Ehliyetimi halletmeliyim? Ehliyet olmadan özel tertibatlı araç bakmayım mı?
2- 10.02 kodu otomatik vites onu anladım da esas olarak 20.13 diz freni , 25.05 diz hız pedalı şeklinde karşılıkları var. Böyle bir araç nasıl olur? Örneği var mıdır?
3- Rapordaki 10.02 otomatik vitesli araç almak yeterli midir? Diğerleri zorunlu mudur? Yani yazıldıysa bile tavsiye edilir şeklinde mi yoksa tek başına otomatik vites satın alınsa yeterli olur mu?
4- İzlemem gereken yol ve yöntemler hakkında varsa forum bağlantı adreslerini cevaben iletir misiniz?
5- Dizden destekli tertibatlı aracı araç satış acenteleri mi sağlar fabrikasyon gibi yoksa ustasını ve ayarlamasını biz mi gerçekleştireceğiz ve tescillendireceğiz?
6- ÖTV indiriminden yararlanıyorum sanırım, başka bir imkan var mıdır?
7-Varsa tavsiyeler?

İlgilenen bilgi sahibi arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben buralarda yeniyim, af buyurunuz.

mbekci

1- Ehliyet olmadan ÖTV muafiyetli araç alınamaz.

2- Engeliniz nedir?

3- Yazılan tüm donanımlar araçta bulunmalı ve "çoğu" ruhsatta işli olmalı.

4- Ehliyet alacaksınız, sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diyen ve üzerinde oran bulunan bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız, sonra paranızı cebinize koyup bayiye gideceksiniz... :)

5- Donanımı kendinizin bulması daha doğru olur. Bayilerin bağlantı kurması çoğu zaman mümkün olmaz. Onlar karışmamayı tercih eder.

6- ÖTV'den de MTV'den de muaf olursunuz

7- Araç raporunu aldığınızda doğru ibarelerin bulunduğundan emin olun. Raporu vergi dairesine onaylatmadan araç için ödeme yapmayın sakın.

Üst Alt