Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%20 + %20 + %5 toplamda hangi oranda işgücü kaybı yaratır?

aliergin02

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

ortopedi %20
astım %20
kbb %5
aldım acaba bunları hangi formüle nasıl hesdablyolar
toplam bana kalacak puan kaç olur acaba vergi indirimi alabilecek myım

aliergin02;
Benim hesabıma göre % 39,20 dir..
İlk engellilik oranı % 20
Bu rakam 100 tamdan çıkartılır
Kalan seksen le ikinci rahatsızlığımız olan % 20 çarpılır
80x20 /100 = 16
Bu onaltı rakamı da çıkınca ortada 64 kalır
64x5/100= 3,20
20+16+3,20 = 39,20 eder
Tabi yanılmıyorsam

Selamlar,

Balthazard Formülüne göre her rahatsızlık önce kendi içerisinde hesaplanıyor. Daha sonra diğer rahatsızlıkta böyle hesaplanarak, iki rahatsızlığa ait belirlenen oranlar yeniden formüle tabi tutuluyor. (100 rakamından çıkarma yok)

Bu hususta, yönetmeliğin ekindeki formül formu yol gösterici

bülent abi eger 39,20 gelirse ne yapacam 40 olma şansı yok dimiiiiii

----------

BÜLENT ABİ bi zahmet bana yol gösterseniz 3 yıldır ugraşmaktan bıktım artık yeter vallahi 2 defa ankara gittim 4 defa antepe artık çoluk çoçuğuma bakacak halim kalmadı ya bu rapora koşturmaktan bundan öncelerde mhkemalarde şimdi hastenelerde üğraşaçak takatim ve maddi gücüm kalmadı artık

----------

arkadaşlar bu sitede kimsenin heral bilgi si yok nereye başvursak acaba bir bilen yokmu ya allaha emanet bir siteye döndü benceeee................

Formüle göre %40'ın altında olursa yapabileceğin hiç bir şey yok.
Ancak yeni rapor alırsan yeniden şanısını deneyebilirsin...

Not: Buradaki kimse soru soranların memuru değil. İsteyen yanıt verir, isteyen vermez. Soruya cevap alırsan teşekkür edersin, alamazsan şansına küser, alacağın yerler ararsın...
Ve, sorarlar, "sen bugüne dek forumda kaç kişinin sorusuna yanıt verdin de şimdi bir kez 5 dakkada senin soruna yanıt verilmedi diye kazan kaldırıyorsun?

merhaba arkadaşlar D. Hstanelerinden alınan raporların Merkez Salık Kurulu üyelerince incelendiğini sanmıyorum. Havale edilen makam,kişi kimse kendi insiyatifince (+,-) değerlendirme yapıp ilgililere imzalatıp gönderiyor. İtiraz edilincede git yargı yoluna baş vur denilmek isteniyor. bu husus K.İ.T. ın yönetim kurullarına benziyor. onay mercii bozarsa tamam bozmassa devam, vatandaş uğraşsın.

valla 52 oranı 43 düştü 43 üde 35 bikerede daha uğraşsam ondanda olacam rahatsızlığım
ORTOPEDİ POLIO SEKELİ
KBB
ASTIM HAFİF

----------

Yani 35 düştüğüne göre sadece kbb yüzde 5 verdiğini bilyom diğerlerinin oranını bilmyorum polıo sekeli kaç astım kaç olduğunu nerden nasıl öğreneyim

polıo sekeli

Arkadaşlarpolıo sekeli 5 cm kısa bu ne ya kimi 19 kimi 25 neye göre yaplyor acaba anlam veremyoruz tablo 3,4 göre ankara istyor o zamanda 19 gecmyo ama ayagın kas kuvveti motor gücü kısalığı şekli ve şemali ile bilgi veren tablyu kabul etmyor 3.4 göre olanı kabul edyo dikkatli olalım

----------

Arkadaşlar mesela benim şu an yüzde 35 maliyeyce onanmış 35 lik rapor elimde başka bir hastalığı ekletebilirmiyim mesela yoksa sil baştanmı yapılacak sözde maliyece kanıtlanmış 35 var ama bu konuda bilgisi olanlar lütfen yazarmısınız yeniden 40 almak için ugraşyom bel omurılik Kemiğim aşırı derecede egrilik var 2 tane bel fıtığı ayreten bunlar durumu degştrırmi bilgisi olan arkadaşlar acilen cvp beklyorum teşkler

Ali bu konuda kimse kimseye örnek olamaz. Sekelin yol açtığı işgücü kaybına bağlı hangi oranda rapor verileceği. işgücü kaybı cetveli'ne bakıp kendi durumunu değerlendirip, eksik oran verilmişse itiraz etmekten başka şansın yok.

Üst Alt