Çok çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce iyileşip yine ailesinin arasına karışır Duru bebiş. Sabırlar diliyorum...
C seviyesinden yaralanmalar çok enteresandır. İnanılmaz geri dönüş hikayeleri biliyorum... Hele ki 20 aylık bir bebeğin vücudu onarma kapasitesini düşününce, umutlu olmamak için hiç bir neden yok. Hele bir yoğun bakımdan çıksın, inanıyprum ki hızlıca toparlayacaktır (lütfen yoğun bakımdayken vücudunda yatak yarası olmamasına dikkat edin. Yoğun bakım çalışanları genelde dikkat etmez buna ve çocuk çıktığında vücudunda yaralar olur. Mümkünse gidip kendiniz görün bebeği. Çevirin, vücudunda hararetli kızarlıklık, morluk,yara var mı yok mu iyice inceleyin)
Yoğun bakım sonrasında ihtiyacınız olacak tek şey klasik fizik tedavidir. Bunun dışındaki -istisnasız- her şey safsatadır. İster paralı olsun ister parasız, ister prosesör yapsın ister dalkavuğun biri fark etmez. Omurilik yaralanmasında dışarıdan bir müdahale ile iyileşme İMKANSIZDIR. Hele öyle bioenerji vs. konuşmak saçma bile değil, o derece anlamsız... Lütfen bu konuda karşınıza çıkacak kök hücre dahil bilumum zarfları aynen geri fırlatın gitsin. Denemeyin bile' Çünkü denemek tuzağa düşmektir. Dahası umutla oynanması büyük hayal kırıklıkları yaratır.
Unutmayın, vücut kendini ne kadar iyileştirebilecekse, bunu zaten yapacak. Özellikle ilk iki yıl çok önemli. Bu sürede Duru bebeğin vücudu harıl harıl kendisini iyileştirmeye çalışacak. Siz bu arada birinin tuzağına düşerseniz ve olumlu bir gelişme olursa "ahan da ben başardım" diye sizi ağa çekecek. Oysa o elini bile sürmese olacak olan zaten olacak!
İhtiyacınız olan tek şey, ama tek şey fizik tedavi. Bir fizyoterpistten yapılması gereken hareketleri iyice öğrenip günde birkaç kez yapmalısınız. Böbrekleri, mesaneyi korumak için iyi bir üologla sürekli iletişimde olun. His olmadığı için vücudunda yatak yarası vb. bir durum olmaması için onu sürekli kontrol altında tutun. Mümkünse her gün banyosunu yaptırın, keyifli olması için ne gerekiyorsa elinizden geleni yapmaya devam edin.
Zor ve uzun bir süre. Ama geçecek, merak etmeyin. Umutlu olun, sabırlı olsun. Sevginiz, saygınız hiç eksilmesin. Birarada olma zamanı, bunu unutmayın. İnşallah Duru bebek aranıza dönsün, gerisi kolay...