Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 günlük C6 seviyesinde felç durumu..?

pashayavuz

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Allah hepimizin şifasını nasip eylesin. Sabır+Azim in açamayacağı kapı yoktur.

Bugün kuzenimin 20. günü oldu. Sinirleri baya bozuk. Fakat uykusunu almaya başladıkça dahada düzeliyor. C6 da hasarı var. Denize balıklama atlayıp kuma kafasını çarparak C6 kemiğini kırdı. Tabi sadece onunla kalmadı bir altındaki 7 kemiğinide zedeledi.
Şuan kollarını hareket ettirebiliyor. His olmaya bölgeleri parmakları (fakat parmaklarında karıncalanma var. Kolunun arkasından dirsek aşağısına ellerine kadar inen bölgede de uyuşukluk var. Bunun yanında göğüs altından başlayarak tüm vucuda kadar his almıyor. omuz ve kollarının hareketinde herhangi bi promlem yok. Fakat güç kaybı var...

Fizik tedavi ve gayreti ile birlikte parmaklarına güç verebilecek midir?

Şuan henüz fizik tedaviye başlandı. Günde 1 saat tüm vucuduna masaj yapıyorum. Geceleri ateşleniyor. Uyuyamıyor. İleride büyük abdestini hissedebileceğini söylüyorlar.

Allah buradaki herkesi şifasını nasip eylesin. İnşallah en yakın zamanda tam olarak tıpta çözülerek hepiniz yürüyebileceksiniz.

Hepinize Saygılar Sevgiler Diliyorum!!!

Bıkmak usanmak yok arkadaşlar bir gece kalktığınızda bacaklarınız koparcasına ağrıyacak ve işte o zaman mutluluktan ağlayacaksınız...Hepinizi çok çokk öpüyorum. Sağlıklı mutlu yaşamlar diliyorum!!!

Öncelikle geçmiş olsun;
Bu tedavi süreci ,oldukça uzun ve meşagatlidir.Size tavsiyem, bir tane fizyoterapist, evde tedavi sürecini başlatsın.Sadece masajla olacak şey değil.İlk aylar cok önemli, kontrolleri aksatmayınız.Zaten tedavi ,olumlu etki verirse, arkadaşımızın morali hem düzelir, hemde iyileşme sürecinde, daha istekli olacaktır.Birde yatak yarası oluşmaması için, havalı yatak alınız.

Çok geçmiş olsun.
Bu forumda oldukça önemli tecrübe paylaşımları var, aman okıumayı ihmal etmeyin.

Ateşlenmesi, mesane enfeksiyonundan dolayı olabilir. Kültür testi yaptırıp gerekirse antibiyotik kullanmalı.
En geç 15 günde bir sabit sondayı yenisiyle değiştirmelisiniz. Bu işlem kolay bir işlemdir. Hemşireden size öğretmesini isteyebilirsiniz...

Ayrıca, sabit sondanın sürekli takılı kalması, mesanenin sürekli boş kalmasına neden olduğu için, zaman içinde mesanede daralma oluşabilir. Bunu önlemek için, üstten kilitlenebilir idrar torbası kullanın. Normalde kilitli kalsın. 4-5 saatte bir (ya da işte içilen su miktarına göre ne zaman sıkışırsa... bu deneye deneye öğrenilebilir) kilidi açarak mesanedeki idrarın torbaya akmasına izin verin... Böylece mesane kapasitesi her zaman normal kalır.
Bol bol su içsin...

Tekerlekli sandalyeye kalkması için yavaş yavaş oturma denemeleri yaptırın.
Masaj iyidir, ama beraberinde el-parmak, kalça-diz-ayak eklemlerini de açıp kapatarak zorlamadan hareket ettirmeyi ihmal etmeyin. Böylece yumuşak yumuşak yapacağınız gerdirmeler, eklemlerin ve kasların sağlıklı kalmasını sağlar.

Aman yatak/bası yarası olmamasına dikkat edin. Sık sık yan çevirin. Çarşafında buruşukluk olmasın. Gerekirse havalı yatak kullanın.
Banyosunu ihmal etmeyin. Yatakta ıslak bezle vücudunu silerek rahatlamasını sağlayın.
Ve hepsinden önemlisi, unutmayın, ilk iki yıl önemli. İlk iki yılda her türlü geri dönüş olabilir. Bol moral ve azim...

Not: Tekerlekli sandalyeye geçti diye hayatın bitmediğini sık sık anımsayın/anımsatın. Her şeye kaldığı yerden devam edebilir. Sakın kendisini eve hapsetmesin...

merhaba bende denize balıklama atlama sonucunda omuriliğimi zedeledim c5-c6 7 yıl oldu sadece ayaklarıma demir yürüme cihazlarını taktığımda 5-10 dakika yürüyebiliyorum oturma dengem pek yok sol elim ve kolum hemen hemen eski gücüne kavuştu sağ kolumun gücü iyi ama sağ elimi sadece cisimleri kavramak için kullanabiliyorum yani parmaklar çalışmıyor sol ayağımda biraz hareket var ama basacak kadar kuvvetli değil büyük abdestimi hissedemiyorum günde 4-6 kez tak sonda kullanıyorum... size tavsiyem ilk 6 ay çok sıkı çalışım geri dönecek hareketlerin %99 bu dönemde dönüyor... t.sandalyeye azda olsa oturtmaya çalışın ilk başlarda baş dönmesi olur ama zamanla düzelir mutlaka yatılı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine yatırın burada size her şeyi gösterir öğretirler.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İŞİNİZ ÇOK ZOR AMA PES ETMEYİN....
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.......

Arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Yeni cevaplarınızıda bekliyorum gelişmeleri sıksık sizlere aktaracağım. Şuan doktorlar yönetiminde fizik tedavisi devam etmekte ve el parmaklarını çok az da olsa hareket ettirmeye başladı. Çok azimli ve morali oldukça iyi.

Evet tekerlekli sandalyeye ilk kaldırıldığında baş dönmesi sıkça rastlanıyor.
İnşallah en kısa zamanda tıpda bu tür hastalara çare bulunur.

Allah hepimizin yardımcısı olsun!!!

Arkadaşlar bu hafta yataktaki tedavisinin ardından 25 gün üzerine ayağa kaldıracaklar. Hadi bakalım hayırlısı...

seviyesi C olması dez avantaj..his kaybının olması kaçınılmaz..zamanla sinirler geri dönebilir..tamamen dönmesede kısmen geri dönüşler yaşana bilirde..bunu zaman gösterecek..ilk 2 yılı iyi değerlendirin..ftr-moral-azim...2 yılı geçtikten sonra her şey daha güçleşir.uyku problemi için psikiyatristen yardım alabilirsiniz..umudunuzu kaybetmeyin..kök hücre inşallah gelişecek.geçmiş olsun.

Şuan da tüm tedavileri durmaksızın devam etmekte.
Eline sağlık teşekkürler defne...

Yarın ankaraya kuzenimin yanına gidiyorum yaklaşık 1 hafta sonra dönerim en ufak ayrıntısına kadar gördüğüm herşeyi sizlerle paylaşacağım...

Sevgiler Saygılar diliyorum!!!

ankara sıhhiye yüksek ihtisas hast.karsısında ftr dalında güzel bir hastaneyi tavsiye ederim benim t7-t8 yani sizin seviyenizden bihayli aşağıda olmasına karsın 2.5 yıldır durmadan çalısıyorum fizik tedavi yardımı gördüm uzun bir süre hala çalısıyorum.inanırsanaz başarılı olacaksınız ben basaracağıma inanıyorum çok büyük gelismeler oldu bende.bu işi basarmak istiyorsanız sabır sınırlarınızı genisleteceksiniz.bakın size (2.5 yıldır diyorum..hemde hergünçalışıyorum) Allah sabır versin yardımcımız olsun..sormak istediğiniz her soruya açığım

Ben o hastanede 1.5 ay yattım bana sen yapabileceğinin en iyisini yapıyorsun,burda kalmana gerek yok dediler ve taburcu ettiler.Güzel bir hastane ilgide güzel tavsiye ederim.

evet arkadaşlar yaklaşık ameliyattan sonra 40 gün oldu. denge olayını çözmeye başladı. bacaklarında kasılma ve refleks hareketleri oluyorki bunlar olağan durumlar. arada bir karıncalanma ve ardından yanma olayı oluyor. zaman zaman yüzeysel olarak ayak tabanına dokunulduğunda veya sağ bacak yüzeyini hissedebiliyor. fakat bunlar bazı zaman hissediliyor bazende kayboluyor.

Son 2 gündür idrar yolunda enfeksiyon durumu söz konusu oldu. ateşi 38.4 seviyelerine yükseldi ve titreme oldu. Şuan onunda tedavisine başlandı. günlük el, günlük hareketler, denge ve spor salonlarına gidiyor. hafta içi 5 gün boyunca yoğun olarak çalıştırılıyor.

Uyku problemi kendisini çok yoruyor. El fonksiyonlarını geri kazanabilmesi ne kadar zaman alır onu merak ediyorum. El fonksiyon salonunda ayrıyetten elektro terapi yapılıyor...

Eğer fonksiyonlarını geri kazanabilmeye başlarsa. Nereden başlıyor acaba. Göğüsten aşağıya doğrumu kaslarını kullanmaya başlayacak. Yoksa direk olarak bacaklarını oynatabilme durumu olurmu?

Banyo yaptıktan sonra üşüme söz konusu oluyor.
Yara olayı şuana kadar allaha şükür yok. Buna çok dikkat ediyoruz...
Çok sıkça kaçak problemi oluyor şuanda 4 saatlik tak programı uygulanıyor. Kaçak problemide çözülürse havuzlu terapiye başlanılacaktır.

His ve hareket gittikçe aşağıya inecek büyük ihtimalle. Ama yüzde yüz böyle olacak diye bir şey de yok. Bu tamamen yaralanmanın boyutuna bağlı bir şey. Emin olun dünya üstündeki milyonlarca felçliden tek biri bile diğerine bu konularda örnek olamaz. Herkeste farklı seyreder bu tür şeyler...

İdrar kaçakları için enfeksiyonun tedavisi bir yana, Mictonorm, Detrusitol, Spasmex vb. mesane iç basıncını azaltıcı ilaç da mutlaka kullanmalısınız. Doktorunuza mutlaka sorun...

Aslında açıklamalı olarak şöle anlatayım. Başlangıcı tak hortumu içeri giderken yarıda takıldı ve çekince idrarı kendi atmaya başladı. Daha sonra bu kaçaklar başladı ve o gün bugündür devam etmekte. enfeksiyondan kaynaklıdır dediler. Fakat tak hortumu yarıda kaldıktan sonra kas gevşetici verip yarım saat sonra denediler ve bu kez düzeldi bu tıkanma olayı... ama mutlaka soracam bu dediğiniz ilaçları doktora...

Selam pashayavuz.
öncelikle geçmiş olsun.allah c.c acil şifalar versin.bende 11 yıllık c6 c7 hastasıyım.
öncelikle şunu söyliyeyim.mutlaka hacalı yatak kullanın.bugüne kadar yatak yarası olmaması bundan sonra olmıycak anlamına gelmiyo.çünkü eğer yatak yarası bir oluşursa ftr tedavisi mutlaka aksar.ve enaz 15 gün bazen 1 ay iyileşmesi sürer.ben 11 yıldır havalı yatak kullanıyorum.buna rağmen arasıra bende bile oluyo.örneğin 2 yıl önce olmuştu.dr ye gittik.dr bir ilaç yazdı 1,5 ayda geçti.ama benim bu son yara tekerlekli sandalyede olmuştu.hiç kalkmadan 5 yada 6 aat oturmuştum.size tavsiyem her yarım saatte bir popoyu azda olsa tekerlekli sandalyeden azıcık kaldırmanız.keldi kaldırabiliyorsa kendi kaldırsın.olmazsa siz koltuk altlarından tutup 30 sn yada 1 dk falan popoyu azıcık havada tutun.böylece popoda baskı olmuyo kan haraket ediyo ve yara olma riski azalıyo.aman bu dediğime çok dikkat edin.mesane olayına gelince.oturanboğa çok haklı.sakın mesanenin kapasitesini azalttırmayın.sonra telafisi malesef olmuyo.benim mesane çok az aluyo.beni kimse uyarmadı.ben sürekli sonda kullandım vede kapatmadım.hemen idrar torbasına akardı.şimdi sonda kullanmıyorum.ama takta yapmıyorum.idrar geldiğinde bana bir sıkıştırma hissi veriyo.hemen ördeğe mesaneme parmaklarımla vurarak mesanemi uyarıyorum ve idrar boşalıyo.idrar gelirken mesanemi birazcık bastırıyorum ve daha kolay geliyo.aman dikkat günün birinde bu şekilde yapmaya başlarsanız idrar azda olsa gelmeden mesaneyi çok bastırmayın idrar yukarıya doru kaçarsa böbreklere zarar verebilir.benim denediğim yöntemi ftr dr lerine mutlaka sorun.bunu yaparsanız hem enfeksiyon kapma riski çok ama çok aza düşüyor.ben bu şekilde idrar yapmaya başladığımdan beri sadece oda ilk zamanlarda 1 veya 2 defa enfeksiyon kaptım.yani mesanede mikrop oluştu.hem şimdi sadece yanımda bir ördek gezdiriyorum o kadar.bu yöntemi dr ile muhakkak konuşun.baş dönmesi olayına gelince.benim hala oturduğumda başım döner.ama dönünce hemen ayaklarımı kalp seviyesine kadar kaldırttırıyorum hemen başımın dönmesi geçiyor.aklınızda bulunsun diye yazdım.ve en önemlisi.mutlaka ama mutlaka bir psikiyatr ile irtibat halinde olun.şimdi o ne kadar benim moralim ii desede mutlaka bozuktur.ben hiç kabul etmemiştim moralimin bozukluğunu.ama çok bağırıp çağırıyordum.hep herkesi azarlıyordum.hen sonunda gittim ve hap kullanmaya başladım.ama şimdi çok rahat ve huzurluyum.sinirlerim çok sakin şimdi.şiddetle tavsiye ederim.eğer kendi gitmezse siz gitip doktorla konuşup onun haberi olmadan o hapı ona verin.şimdi yazacaklarım bu kadar.ama aklınıza bişi takılırsa sorun cevaplamaya çalışırım.nede olsa bu hastalıkta 11 yılımı doldurdum :)) allah c.c acil şifa versin

İlginize çok teşekkür ederim... Şuanda enfeksiyondan kurtulduk ve kaldığımız yerden ftr devam ediyoruz. Kaçaklarda oldukça azaldı ve bazen hiç olmuyor bile.

Sinirsel durumu hakkında gerçekten arasıra çok fazla asabi oluyor. Gece uyku problemi vardı ona da psikolok kontrolünde bir ilaç yazıldı kullanıyor...

Dün kürek kemiği üzerinde bir ağrı hissetti ve oradaki kasların gergin olduğunu gördüm. Dün çok fazla sırt çalıştı sanırım oradaki kaslarda bir tanesi çalışıyor... Seviyesine göre ön taraftan hissedemediği bölgeleri sırt bölümünde daha aşağıya kadar hissedebiliyor...
El parmaklarındaki gelişme ise sağ el parmakları toplu olarak 2cm kadar yukarı aşağı oynatabiliyor. Kendi yemeğini yiyemiyor şuan malesef...
Sol el parmakları ise sağ ele göre daha zayıf...

Üst Alt