Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%20 oranlı rapor hakkım var, bu raporu almama gerek var mı?

xenofx

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
IGA Nefropati tanım var. doktor %20 alırsın dedi. henüz kurula gitmedim. %20 lik raporu almama gerek var mı ?

Bel fıtığı var ama ameliyatlık değil henüz umarım olmaz da, boyunda fıtık ve düzleşme engele giriyor mu bilmiyorum.

%40 ı geçmeyecekse bir işine yaramaz. aksine özel sektörde bu karşına çıkıp seni mağdur bile edebilir. hastalığın tam olarak nedir blmiyorum genel konuştum

Aslında yönetmelikte çizelgeye baktım,

1-) Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal) %40

2-) Nefrotik sendrom 6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) %60

Benimki tam olarak 1. maddeye giriyor, tedaviye yanıt vermiyor, biyopsi raporu vesaire var ama doktor beni tanımadığı için muhtemelen %20 dedi. Kendi takipli hastanemden tekrar başvuru yapacağım eğer bu hastane %20 verirse.

@xenofx,

yukarıdaki hatalı olmuş eski yönetmeliğe baktım sanırım.

yenisi aşağıdaki şekilde. dolayısıyla benim durumum %20-25 civarında olur. aslında %40 olabilir ama protein her zaman 1 gr üzeri çıkmıyor bazen altında bazen üstünde.

Nonnefrotik proteinüri (mikroalbüminüri) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal
15​
Nonnefrotik proteinüri (1 gr/gün altında) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal
25​
Nonnefrotik proteinüri (1-3.5 gr/gün arasında) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal
40​
Nefrotik düzeyde proteinüri (>3.5 gr/gün) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal
60​

@xenofx,
bel ve boyun için toplam 13 oran alırsınız. Sonuç olarak 20 ve 13 oranınız; 30,4 yani 30 yapar. Bir işinize yaramaz maalesef

Bugün kurula girdim, sadece nefrolojiden, 3 gün içinde sisteme düşecek dediler. Bakalım kaç verilecek.

Mağduriyet neden olsun? Benim için çok önemli değil bu rapor. Başka bir dezavantajı mı olur?

@xenofx Eğer %40 altı oran gelirse birçok açıdan zararı olabilir. İşe girerken, ehliyet alırken vb. durumlarda sağlıklı değilsin diye sorun çıkarırlar, engelli haklarından yararlanmak istesen engelli değilsin deyip sorun çıkarırlar. Yani öyle araf bir durum. Ya en az %40 almalısınız, ya da rapor işine hiç bulaşmamalısınız.

@santomarine,
Hangi engel tipi için, böbrek sebebiyle niye ehliyet vermesin ki bana? Ya da hastaneye göndersin?

Raporum çıktı %20 verdiler tahmin ettiğim gibi. Kendi hastanemden yenileyeceğim bir süre sonra.

Üst Alt