Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%20 raporum askerlik muafiyeti için yeterli mi?

legolasneo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, muafiyet başvurusu yapacağım. Benim daha önceden aldığım %20 oranında bir raporum vardı. Spina bfida rahatsızlığından dolayı aldım bu oranı ve ek olarak da sağ bacağım 3 cm kısa (Bu durumun rapora oransal olarak bir yansıması olmadı.). Bu konuda tecrübesi olanlar muafiyet olur mu olmaz mı konusunda beni aydınlatırsa sevinirim.

*Dışarıdan bakıldığında engelim anlaşılmıyor. Uzun tempolu yürüyüşlerde (koşamıyorum) veya ayaküstü beş altı dakkadan fazla "sabit" kaldığımda bacaklarımda titremeler oluyor ve yürüyüş bozukluğum gözle görülür derecede artıyor... Bunu şu yüzden anlatıyorum girdiğim son "engelli raporu" muayenesinde doktor "+yürüyebiliyorsan engelli değilsin" demişti. Olurda muafiyette reddedilirse beni sıkıntılı günler bekliyor olacak...* :confused::confused:

Arkadaşlar işlemleri başlatacağım. Acaba mevcut tecilim bozuluyor mu ? Bir sıkıntı çıkarsa itiraz zamanı kalıyor mu?

legolasneo

Spina Bifida eğer hareket, his veya stabilite bozukluğu yapmışsa muafiyet verilir, aksi halde muafiyet sağlamaz.

Üst Alt