Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 sene önce alınan raporla ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

Eminckk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Babamın 98 yılında aldığı bir rapor var. Bu rapor ile araç almak istiyoruz ötv den muaf bir şekilde.

Bir çok yerde güncel bir rapor olması gerektiğini gördüm.
Ötv den muaf araba alabilir gibi bir ibare olması gerektiğini de duydum raporun üstünde.
Bu raporda öyle şey yazmadığı için kafam karıştı. Eminim bilgisi olan kişiler vardır forumda.
Süreklidir raporu varsa tekrar rapor alınmaması gerektiğini duydum.

Durumu bildirir rapor yazması ne anlama geliyor?
Bu rapor engelli raporu yerine kullanılıyor mu?

Bu rapor ile araç alınır mı?

Eğer aşagıdaki resim büyütülmez ise bu linke de tıklayıp bakabilirsiniz.
http://resimag.com/p1/b5741471cf.jpeg

b5741471cf.jpeg

Eminckk mrb bu raporla ötv indirimnden yararlanamazsınız yeni bir rapor almanız gerekli
Ama ötv indirimi için 2 kriterden 1 olması gerekli babanızda ortapedik rahatsızlık veya %90 oranlı bir rapor
Gerekli yetkili bir devlet hastanesine baş vurmanız gerek
Ötv indirimi için olduğunu belirtmelisiniz.

Babamın doğuştan gelen rahatsızlıgı gözlerinde ve ayaklarında.
Ayaklarından neden almadın dediğimde o zmaanlarda bu yeterliydi bana dedi
Geçen yıl çalıştıgı kurumdan engelli raporu alması istenilmiş.
O da sadece gözden girmiş ve gözden yüzde 76 raporu var. bu rapor işimize yaramıyor. Çünkü bu 76 lık rapor ile aracı biz oğulları kullanamıyoruz.
Babam kendisi gözleri ve ayagından dolayı techizat bile olsa kullanamaz.
Ben bu raporu merak ediyordum. Eğer işimize yarayacaksa bu rapor bununla işlem yapmak istiyordum.

"Ama ötv indirimi için 2 kriterden 1 olması gerekli babanızda ortapedik " Bu dediğinizi ben anlamadım. biraz daha açar mısınız

Bu rapor çok eski, belli bir zamandan sonra alınan raporlar, "sürekli" yazıyorsa kullanılabiliyor. Şahsen benim 2012 tarihli raporum geçerli. Tekrar kurula girmeniz lazım.

Eminckk ötv indiriminden yararlanmak isteyen her engelli engelli raporu alırken ortapedik rahatsızlığı olması gerekir%oran farkketmez veya %90 oranlı rapor olması gerekir.

1. Zaten yeni bir rapor aldiginizda eski raporunuz gecersiz oluyor. O rapor su an gecersiz.
2. 98 yilinda alinmis, 20 senelik bir rapor her yerde gecersizdir. Tum sakatlik hesaplama oranlari degisti.

Üst Alt