Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yaşındayım, işitme engelliyim, psikolojim çok kötü..?

perseus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba

ben 20 yaşındayım öncelikle. yaklaşık 3-4 yaşlarında yakalandığım ateşli hastalık ve ardından da gelen yanlış tedavi sonucu kulaktaki sinirler zarar görmüş. bi şekilde idare ettik bu yaşa kadar elbette küçükken sürekli hastanelere gidip geldik ama sonuç çıkmayınca gitmeyi bıraktık.
ama artık bu sorun çok canımı sıkmaya başladı tek kelimelik sözcükleri anlamamaya başladım hep dudak okumayla cümleleri kendim tamamlamamla idare ettim.
başta söylediğim gibi 20 yaşındayım ve işitme cihazlarına karşı acaip önyargım var. bu yaz phonak şubesine gittik ve minimum görünen cihazı sorduk onlar da önce kanal içi cihazı önerdiler ama o bile beni soğuttu bu işten bazı açılardan bariz görünüyordu sonuçta. daha sonra ellerinde nano cihazların da bulunduğunu söylediler özellklerine anlattılar daha küçük daha verimli vs vs. kulak ölçülerimi alıp yurtdışına yolladılar sonuç maalesef negatif :(
kulak kanalı biraz dar olduğu için kanal içi cihazdan daha küçük cihaz olan nanonun bana uygun olmadığını söylediler o zaman bi daha yıkıldım.

şimdi size soruyorum ben ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim. işitme kaybı her iki kulakta `.

Arkadaş, insanın hastalıktan dolayı özürlü olmasının utanılacak bir şey olmadığını öğrenmek ve sindirmek lazım. Utanılacak şey Hırsızlıktır, yalan söylemektir, Dosdoğru olmamaktır. Senin kulağında cihaz gözüksün be arkadaş hiç önemli değil.

bende isitme engelliyim benim de cihazim gorunuyor npim yani takmiyimmi simdi once bu durumu kabullenmelisin

Perseus kardeş... Dert edilecek hiç birşey yok....
Öncelikle dışarıdan cihazının görünmesini önemsemeyeceksin.... Ne olmuş yani... Benim cihazım 2 yaşımdan beri gözüküyor şu an 33 yaşındayım....
Ben de aynı senin gibi yanlış tedavi sonucunda oldum. Ama olsun... Ne derler... Allah bilir kulunu verir çulunu :)
Sonra işitme kaybının derecesine göre cihaz önerebiliriz sana. Amma önce ön yargıyı yıkman gerek...Ayrıca kulak arkası modeller daha verimli ve başarılı.... (saçım uzun zannetme kel adayı sınıfındayım :)
Benim işitme kaybım 105 db. Şöyle örnek vereyim ... Arabaların alarm sireni 85 db ses veriyor :) Bana bile cihaz fayda ediyorsa sana da fayda eder...
İkinci olarak senden bir süreliğine İstanbul'a gelmeni isteyecem. Sebebi İstanbul'da birkaç tane de olsa (benim bildiğim) ilgilenecek firma var. ki gerçekten ilgleniyorlar... Onların adreslerini verebilirim sana... Zaten forumdan da yardımcı olurlar....
Sonra da bütçene göre alırsın. Yalnız her markayı denemende fayda var... Çünkü en pahalısı en iyisidir diye bir şey yok...
Oticon,Phonak,Widex,Resound,Siemens aklıma ilk gelenler bunlar... Çok iyi markalardır. Ama dediğim gibi iyi odyocu bulmak daha önemli... O yüzden gelmelisin İstanbul'a...
İzmir de de vardır mutlaka ama ben bilmiyorum....
Ayrıca SSk var ise cihaz başına yaklaşık 500 tl geri ödüyorlar... Bir de her iki kulakta da kayıp varsa benim gibi; mümkünse 2 cihaz almalısın. Dünya kadar fark ediyor i,nan bana...

cihaz görünüyo diye psikolojın bozuldu vaay bee!! ayağı olmayanlar,burnu kaşı gözü olmayanlar ne yapsın topraktan kafasını çıkarmasınlar o zaman. dert ettiğin şeye bakınca. sen bişey görmemişin de! açık söleyim senin gibi lere uyuz oluyom tamam mı? kardeşim ne olmuş cihaz görünüyosa? iki ayağı olmayan kardeşim ne yapsın o zaman? kafayı mı yesin, delirsin mi ,ne yapsın? kendini mi doğrasın? 11 , kattan beni aşşa mı atın desin? yoksa benim psikolojım çok mu bozuk desin ? ne yapsın sölesene bi??* gidin yaa şükredin be kardeş şükredin..

sahiden isitme kayipliysan ama buda inanadirici diil cok uzun sureli kayipta seni teselli ederiz:p
psikolojim bozuldu diyosunya bunu care varken isitme kaybina atarsan gercekten psikolojin bozuktur bunu rusyada iyilesmeyenlere sopa atarak dayak tedavisi yapiyomus doktorlar:eek:
cihaz reklamina gelip sagirlara psikolojisi bozuk diye mok atiyosan karnimiz tok ramazanda bitti artik hacivat karagozde tarihe karisti:eek:

ya iyi güzel diyorsuz tabii ki halime şükrediyorum ama şu var %55 iki kulakta da kayıp var. ünide okuyorum arkadaşlarım var ama afedesiniz salağın biri çıkıp dese aa sen cihaz mı kullanıyorsun duymuyor musun sen sağır mısın dese o zaman heralde psikolojim yerin altına girer. hadi gözlük taksam neyse herkes takıyo hatta moda diye takanlar var ancak işitme cihazını genelde yaşlılarda gördüğümüzden farklı bi gözle bakılmaktan korkuyorum.

haline sukreden dermanini bilen uygulayan zaten psikolojisi bozuk degildir:D universitede senin kupene iltifat bile ederlerdi isitme kayipliysan:) zuppelerle yalancilar her zaman kaybeder isitmeyenler dunyasinda
ama icinde ol ama disinda ol:p

Arkadaşa biraz katılıyorum aynı sorun biraz bendede var neden mi özel sektörde düzgün bir iş hayatım varken işitme kaybı yüzünden cesaretim kırıldı diyebilirim askerden yeni geldim şurda max 2 yıldır işitme problemi yasıyorum ondan önce hiçbir sorunum yoktu..sorun cihaz kullanmak değil aldım 2 aydır kullanıyorum fakat insan kulağı gibi olmuyor.. Hele genç yaşlarda daha moral bozuyor.. Ama sükrediyoruz yapacak birdey yok kök hücre tedavisini beklicez sende geç olmadan cihaz kullanki en azından algılama gitmesin :)

Perseus sen kendine biraz güven ama... İşitme cihazım var ne olacak de... Hatta bunu avantaja çevir.....
İşine gelmeyeni duymamazlıktan gelebilirsin...
Sabaha kadar deliksiz uyku uyuyabilirsin...
Hoca sana soru sorduğunda düşünmek için hocam tekrarlayabilir misiniz dersin... O arada cevabı düşünürsün....
Lisede olsa idin hocam kulaklığımın pili bitti duyamıyorum diye izin alabilirdin ki defalarca kere yaptım :) Ama üniv. de olmaz tabii ki...
Tak güzel kardeşim kulaklığı istersen farklı renk olanları bile var.. Bluetoothlu kulaklık gibi düşün...
Ve elaleme aldırma ne derse desinler çok ta tınnn...
Ha bu arada takmadıkça işitme kaybın ilerleme riski var... Onu da bil..... Benim kaybım seninkinden misli misli fazla...
İlkokulda orta okulkda çok dalga geçtiler sağır dediler güldüm, duymaz dediler güldüm...
Sordular niye gülüyon diye cavp vermiyon diye... Onların seviyesine inemem dedim :)
Bir de haline şükret... Senden benden daha ne beterler var....

ben 5 yasindan beri takiyorum npayim yanii bizimlede dalga gecildi alay edildi npalim asil cihaz takmassa konu olursun aaaaa duymuyormusun derler ama cihaz takarsan insanlarin ne dedigini duyar anlar cevap verirsin cihaz takmak ayip birseymi o ole diyecek insanlarin ne olacagi bellimi baslarina gelmiyecekmi saniyorsun valla sen bilirsin arkadasim istef cihazi tak veya takma duyman dahada azalir bunun zararini daha cok cekersin iyi dusun derim

perseus;

ooooohhooo yaşına göre kazık kadar adamsın ...umarım başka bir sakatlığın yok ..millet kulakda blütuh ,volkmen ,telsiz ortalıkta uzay adamı gibi dolaşıyorlar hatta anteni olmayana tuhaf da bakıyorlar ;sen bir nimet olan işitme cihazını zül görüyorsun ... bu ülke de ya da dünya da kolları yok ,gözleri yok ,uzuvları yok ,ya da görüntüleri bir acayip insanların azim ve iradeleri ile neler yaptığını artık bu devirde çook izlemiş olman gerek .. tek dert işitme çihazı ile ortalıkta dolaşmaksa çıkmayıver ortama ..bırak bu nimeti anlayanlar kullansın ....

sitem bir yana böyle şeyler için psikoloji bozulmaz ..ben de hem işitme engeliyim hem de .iki ay öncesine kadar yıllarca hiç böbreksiz yaşadım ..çok yoksul bir ailenin çocuğu olarak ,amelelik bulaşıkcılık ,temizlik işleri yaparak ,orta öğretimi okudum .en iyi ünv .kazandım .. psikoljim bozulsaydı benim bozulurdu ... haa işitme cihazı mı ; 35 yaşından sonra alabildim ..ağır işittiğim için insanların ağzına bakıyorum diye beni hep saf-salak diyenler oldu ...eteğimden aşağı dedim geçtim .. hiç umursamadım .iki kulakda da yüzde 70-75 kayıp üç yaşimdan beri ...

sen/duyar;

Valla abi helal olsun sana tek kelimeyle...
İyi mücadele vermişsin... Eğer kelimeleri anlamkta zorluk çekiyorsan sesli olarak kitap, degi,gazete falan oku zaman içinde çok daha iyi anladığını göreceksin....
Tekrardan helal olsun abi...

Üniversite okuyormuşsun. Kılık kıyafette serbestsin. Saçını uzat, derdin bitsin. Ayrıca seni bu halinle kabullenecek sevgili de bulursan psikoloji hikaye olur :D

İnanın ki toplumumuzun çok büyük bir kısmı kendi hayatına kendisi yön veremeyenlerle dolu diye düşünüyorum. o benim için ne der, ne düşünür. Acaba şöyle yapsam benim için iyi düşünürlermi gibi v.s. İnsan hayatını başkalarına göre değilde kendine göre kendi zevklerine göre yaşamalı. Hayat senin hayatın.Ne yazıkki bende 20 li yaşlarımda bunun farkında olamadım.Tabiki bizede söylediler ama filiyatta bunu yerine getirmedik.şahsen kaybedilmiş yıllar olduğunu düşünüyorum.zararın neresinden dönersen kardır.Şu an senin yerinde ben olsaydım cihazın büyük olması ve gözükmesi beni ırgalamazdı.Sadece farzetki ağır bir cihaz olsaydı o beni rahatsız ederdi.

Perseus, Kardeşim senin gibi bir arkadaşım var aynı okulda okuduk aynı sıraları paylaştık lakin, işitme engellesi ve de senelerdir adama zorla işitme cihazı taktırdım okul bitti iş hayatına atıldık denk geldiği zamanlarda bakıyorum yine takmıyor işitme cihazını bu yüzden normal konuşan adamın konuşma uslubuda bozuldu kelimeleri döndüremiyor ne dediği anlaşılmıyor ve kendiside anlamıyor zaten. İşitme cihazı çok fark ettiriyor eleman şuan takmış olsaydı hem konuşacaktı hemde rahatlıkla duyabilecekti.

Arkadaşın derdi "kızlar görmesin yoksa kız bakmaz"mış ona böyle bir zihniyet olamaz olmamalıdır. Bu işitme engellesi olmak keyfe keder birşey değildir. Elin ayağın tutuyorsa şu haline şükretmen gerekirken psikolojikman kendini mundar etmen hiç iyi birşey değil şuan ki durumun ilerleyen zamanında da epey etkileyecektir seni, insanların seni bu şekilde kabul etmesi emin ol dünyanın en güzel şeyidir. Bırak dalga geçsinler hepimizle dalga geçtiler sonuç olarak hep güldük takmadık zaman ilerledi yaş ilerledi şimdi o dalga geçen arkadaşlarla eskileri yaad ediyoruz gülüyoruz, eğleniyoruz. Ben utanmıyorum şahsen halimden gayette memunum görsünler işitme cihazımıda normal insan gibi yaşıyorum yiyorum içiyorum geziyorum tozuyorum bana hiç bir engeli yok artısı var dünyadaki sesleri duymamı sağlıyor..

abilerim ablalarım artık ben de işitme cihazı kullanıyorum. phonak virto q50 modelini kullanmaya başladım. tabii faydası var ama aynada bakınca cihazın çıkarmak için kullanılan plastiğini görebiliyorum. artık işime geldiği yerde kullana kullana idare edeceğim. bunların nano versiyonları varmış gelişimim daha tamamlanmamış olduğundan kulak kanalı darmış ve nano cihaz da uygun değilmiş şu anlık. bi kaç sene sonra inş. o cihaza geçeceğim. herkese iyi günler

:eek::eek::eek: vay be ea 20 yasindasin kazik kadar adam gelismesini tamamliyamamis daha kulak kanali buyicek:) hassoyle isitme cihazi reklami bole yapilir afferim

Haklısın shukufe :) 20 yaşında askere alıyorlar be :)
Ya da perseus arkadaş çok saf ... Hangisine gülsem bilemedim :)
Gelişmesinin tamamlanmamış olmasına mı gülsem kulak kanalının 1 senede o kadar açılacağına inanması mı bilemedim :)
Aman perseus kardeş... Bu kadar saf olma... satıcılar tilkiye kurnazlık öğretir valla :)

Aramızda işitme engellı arkadslarımjız varmı konusan bnde ısıtme engellıyım arkads olmak ısterım

ben bedensel engelliyim ama işitme engelli arkadaşlarım var az boz anlıyorum :)

gerçekten işitme problemi olan kardeşlerimiz işitme cihazı kulak arkası olan görünümü hiçte bi hoş degil ama kulak içi cihazlar pek dikkat çekmiyor bizim bi akrabamız kulak içi cihazları 1200 tl başlıyor 3000 tl ye kadar varmış kulak burun bogaz doktoru rapaor yazacagını belirtti ve yaklaşık 1200 tl olan kulak içi modeli olan cihaz için 400 tl yansıyacagını belirtti ve cihaz 800 tl bir rakamla alınıyor

kulak içi mi.? kendi deneyimim de ,kalıp iyi yapılmazsa defalarca servise gidersin ,kulakiçi terleyince elinde almaya müsait olmayınca acayip sıkıntı çekersin ,yere düşürürsen bulamayabilirsin ya da başımda geçtiği gibi elektrik süpürgesine kaptırabilrsin .....hepsi başımdan geçti en ilginci de ,düşürüp böcek gibi ezme sakarlığında bulundum . .........bir de kulak arkası gibi net ses alamamıştım,çook zaman oldu sanırım şimdi daha kullanışlıdırlar ..

perseus üzülme zamanla alışacaksın ayrıca sitede cok acımasızca mesajlar yazmışlar sana.. zaten kendini bilmez bu tip insanlar yüzünden bu hale geldik ..sen tavsiye istiyorsun tesseli istiyorsun şahıslar çıkmış 20 yaş bir genç' tonlarca azar işitiyorlar.. cihazını samimi olduğun yerlerde tak .dışarda seyahate çıkar rahatsız oluyorsan ..zamanla olgunlaşacaksın herşeyin farkına varacaksın. bu tip sorunlara gülüp geçeceksin..şunu da unutma kendini bilmez insanlardan da nasihat isteme ve de bekleme...

Selam arkadslar bnde ısıtme engellıyım yuzde 40 engelııyım 13 yasından berı kullanıyrum.alıstım halıme sukredıyrum.bnce moralı bozmamak lazım

merhaba
ben işitme çihazını takmadıgım zaman kendimi sanki çıplak geziyormuş hissediyorum işitme çihazım bozuldugu zaman toplum içine çıkamıyorum çünkü duyamıyorum millet o zaman dalga geçiyorlar işitme çihazları normal bir insanın kulagı gibi olmasada biraz fazla duymak hiç duymamaktan iyidir bençe işitme çihazına alıştıgın zaman hiç yanından ayırmayacaksın ve bence her zaman takman daha iyi olucaktır

madem sorun oluyor sende sacini uzat kulaklarin altina kadar tabi bu bir öneri aslinda cihaz görünsede görünmesede valla bu devirde kimsenin umrunda deyil engelliler

Üst Alt