Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yıl önce trafik kazası sonucu ölüm ve tazminat hakkı..?

pampar1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar, babam trafik kazası sonucu hayatını kaybetti neredeyse 20 yıl oldu fakat bize her hangi bir tazminat ödenmedi, araba dayımın şahsi arabasıydı, ben küçüktüm sigorta ile çok uğraşıldı fakat sadece emekli aylığı bağlandı başka hiçbir tazminat alamadık, son okuduğum yazıda trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden kişinin sigortası olmasa bile ailesinin tazminat alabildiğini gördüm bunun aslı varmıdır ne yapmamız nasıl bir yol ilerlememiz lazım.

ölümlü kazalarda zaman aşımı 15 yıldır, 20 yıl olduysa zamanaşımına uğramış görünüyor

Burada bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Ölümlü trafik kazalarında zaman aşımı yeni ceza kanununa göre 15 yıldır, fakat pratikte uygulanan maksimum 10 yıldır. Çünkü yeni ceza kanunu 2005 de yürürlüğe girmiştir. Daha geriye gidildiği zaman eski ceza kanunu geçerlidir. Eski ceza kanununda ise süre 5 ila 10 yıldır.

Üst Alt