Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yıllık öğretmenim. %58 rapor aldım. Nasıl emekli olabilirim?

abbas gungordu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar, öğretmen olarak 20 yılımı doldurdum, Ege Üniversitesi engelli kuruluna şahsen başvurdum ve Görme kaybı % 32, Uyku Apnesi % 35 ve omurga rahatsızlığı özürleri dolayısıyla Süreğen (Kronik) engel grubunda 3 yıl süreli % 58 oranında rapor düzenlendi.

erken emeklilik için ne gibi işlemler yapılıyor, burada herkesten farklı sesler çıkıyor , özlük birimleri bile bihaber bilgisi olanlar yazarlarsa memnun olurum

abbas gungordu

Sitenin emeklilik konusu altında aradığınız bilgiyi bulabileceğiniz birçok konu var.Millet zaten size benzer sorularla ilgili birçok konu açmış tartışmalar yapmış durumda.Aşağıdaki üç linki incelerseniz yanıtı bulabileceğinizi sanıyorum.

Bir sorunuz varsa da o konular altından sormanız daha mantıklı olur.Çünkü sitenin kurgusu gereği bir konuya mesaj yazanlar o konuya ek bir mesaj yazıldığında ( abonelik mantığıyla ) yeni mesaj uyarısı alabilmektedir.Böylece sizin konuyla ilgili bir üye kim ne yazmış diye bakarsa direk size daha birinci ağızdan yanıt verebilmektedir.

Sizin bu konunuz ise sitede kendi başına durmakta.Kişisel bir soru olduğundan, ve onlarca kişi de siteye üye olup kafasındaki soruyu sorup cevabını alıp gitmekte olduğundan, bu tip konulara artık önyargıyla bakılmakta ve fazla dönüş olmamaktadır.Böyle olunca da sitedeki her yeni mesajla konunuz ön sayfada altlara kaymakta br noktadan sonra gözden kaybolup gitmektedir.Sizde bugün bu konuya 2.mesajı yazmamış olsaydınız, neredeyse eminimki kimse hiçbir zaman diğer sayfaları tıklayıp sizin mesajı görüp okuyup dur şunu cevaplayayım demeyecekti.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...maddeye-gore-memurlarin-erken-emekliligi.html
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/150587-engelli-memurun-emekli-sandigindan-emekliligi.html

%40 engelli olsanız dahi 18 yıl hizmetiniz varsa emeklilik şansınız var. Siz%58 ile tahminimce 16 yıl hizmette bile emekli olabilirdiniz. Emeklilik için emekli sandığına başvurmanız gerekiyor.

abbas gungordu , kardeş sana benzer durumda, tırmalayıp duruyorum. işçi arkadaşlar yine iyi, zengin bir bilgi altyapısı oluşturmuşlar. bizim gibi memurlar, bireysel tecrübelerini yazıyorlar. o yoldan yola çıkıyoruz. yok eksik evrak gitti, yok zart geldi zurt geldi, uğraşıp duruyorsun. gelişmeleri birbirimize yazalım.

İl milli eğitim özlük şubede bu işlere bakan kişi, hocam okulundan dilekçeni, ekli rapor ile birlikte sevk ettir ve bana kadar gelsin , biz kamu emeklilik dairesine yazıyoruz, 2-3 ay içinde bir cevap geliyor, olurun gelirse emekliye ayrılırsın başka evraka gerek yok şeklinde konuştu . 7 aralıkta ilden çıktı sonucu bekliyorum. işe başlarken aldığım her yerde görev yapar vs şeklinde veya askerlik belgesi vs eklemedim. zira göreve başlarken 1997 de öğretmenliğe başladığımda öğretmenlik öncesi dönemde 1995-1996 yıllarında yaptığım askerliğe ilişkin belgeleri vermiş ve hizmet birleştirmesi yapmıştım. Mebbis de de görünüyor. ce3vap bekliyorum bakalım, hayırlısı dedik artık.

Hocam raporunuz sürekli mi sürelimi 3 yıl süreli ise sürekli rapor almanız halinde emekli olabilirsiniz vergi indirimi aldınız mı

Devlet memurlarında vergi indirimi belirleyici bir kriter değil. SGK lı engellilerde belirleyicidir. rapor süresi 3 yıl ancak engelli olmama sebep olan rahatsızlıklar süregen/kronik raporumda kontrol muayenesi vs diye bir şey de yok. bu durumda genel kanı emekli olabilmem konusunda ancak rapor btitş tarihinden bir kaç ay önce raporu yenilemem ve en az % 40 almam gerekiyor. sanırım açıklayıcı olabildim net cavabı emekli sandığından gelen bilgi ile öğreneceğiz. bilgi kirliliği yüksek seviyede, lütfen acele yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyelim

serdaruz

evet doğru söylemişsiniz, süreli raporla emekli olamazsınız, gelecek olan cevap olumsuz olacaktır, neden derseniz 3 yıl sonunda tekrar rapor aldığınızda oran % 40 ın altına düşerse nolacak, tekrar işe mi başlatacaklar,
raporunuzun SÜREKLİ ibareli olması gerekir.

evet emekli maaş kesilir ve tekrar işe başlarsınız

http://www.engelliler.biz/forum/eme...ursam-daha-sonra-yeniden-rapor-istenir-m.html

bu linkte eksik olduğunuz bilgi var, işler sizin mantığınız ile yürümüyor, işin kuralı kaidesi var, bazen ülkemizde bu husus da şaşıyor ama gene de sizin mantığınız ile işler yürümüyor ne yazık ki. tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum lütfen kesin bilgiye sahipseniz paylaşın bilgi kirliliği yaratmayın

abbas gungordu durumunuzda bir gelişme var mı?. evrakınızı takip edebiliyormusunuz. edebiliyorsanız nasıl?. biraz bilgilendirme yaparmısınız.
bir de yukarıdaki mesajınızı tam anlayamadım. diyelim siz 3 yıl sonra, özür oranınız düştü yeni raporunuzda. tekrar mı başlayacaksınız öğretmenliğe. eğer tekrar başlayacaksanız. nerde başlayacaksınız?

hayır şu an ankara kamu emeklilik dairesi başkanlığına gönderdim. 2-3 ayda cevap geliyormuş gelince sizleri bilgilendiririm.

16 aralıkta evrak ulaşmış, e devletten baktım. ancak detay görünmüyor

e devlet 4C emeklilik işlemleri evrak takibi adlı sekmeyi tıkladığımda evraklar görünüyor.

Değerli dostlar,

28 Kasım 2016 tarihinde Ege Ünv engelli Sağlık kurulundan aldığım raporun aslını, okuluma dilekçe ekinde verdim. Dilekçemde "ekte bulunan raporuma istinaden özür grubundan emekliye ayrılmak istiyorum, gereğinin yapılmasını arz ederim" şeklinde yazdım.
7 aralık ta ilden ankaraya sevk edildi evraklarım.
22 aralıkta kamu emeklilik sağlık kuruluna sevk edildiğini öğrendim.
22 şubat 2017 de Sağlık kurulundan Aylık bağlama servisine oradan da kurum mülki amir onayı için kurumuma yazı gönderildi.
9 martta Ankara dan okuluma gelen yazıda " kurumumuz sağlık kurulunca söz konusu sağlık kurulu raporunun incelenmesi sonucunda adı geçenin %58 oranında özürlü olduğuna karar verilmiş olup, 16 yıl fiili hizmetinin mevcut olması halinde 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesi 6. fıkrası doğrultusunda emekliye sevk edilebileceği , adı geçenin emeklilik talebinde bulunması ve emeklilik belgelerinin düzenlenerek gönderilmesi halinde emeklilik işlemi yapılacağı hususunda bilgilerinize arz ederim." denmekteydi.

10 mart tarihinde dilekçemi verdim ve valilik onayını bekliyorum sanırım 10 güne kadar iş bırakacağım ve takiben bir ay sonrasında da ikramiye ve ilk maaşımı alacağım

abbas gungordu emekliliğniz hayırlı olsun hocam.. bende daha dilekçe vermedim ama kurumdan ne zaman emekli olurum bilgisi istedim gelen cevapda 16 yıla tabisiniz maluliyetinizi SGK onaylaması halinde emekli olabilirsiniz yazısı geldi.. sanırım tekrar hastanye sevk ederler ve sanırım benim işlemlerde 5-6 ayı bulur gibi..

Üst Alt