Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yıllık öğretmenim, %70 raporum mevcut. Emeklilik şartlarım nedir?

hasan hoca

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba Erdal10 ben de 20 yıllık memurum yeni aldığım bir raporum var tıptan %70 .sen bayağa uğraşıyorsun öncelikle geçmiş olsun .benimde merak ettiğim 1/1 öğretmenim bu şekilde emekli olursam ne kadar malullük veya erken emeklilik maaşı alırım?ölçü nedir bilmiyorum.erken emeklilik mi malulük emekliliği mi o da belli değil.

hasan hoca emekli sandığı ankara kamu emeklilir daire başkanlığı bilir erken emekli malulük emekli olduğunu maaşıda onlar bilir ben hiç bişey bilmiyorum uğraşıyorum sürekli incelemede bitmek bilmeyen inceleme neyini inceliyorlar 8 aydır onuda anlamadım emekli sandığın mensubu olanlarda sevk yokmuş öyle dediler ben ısrarla sevki istiyorum hastaneler geri gönderiyor :S

ben 20 yıllık öğretmenim.2014'ten beri süren tedavim sonucunda %70 sürekli bipolar raporum var.bu durumda erken mi yoksa malulen emekliliğe mi başvuracam?önemli bir fark var bu iki emeklilik arasında....teşekkürler

hasan hoca

Aynı hastalıktan malul emekli oldum sana tavsiyem erken emeklilik hem calışaya biliyorsun hem emekliliğin devam ediyor malulen emeklilikte calışman yasak geçmiş olsun

Bide malul emekli aylığı çok düşük bana 815 TL bağladılar

hasan hoca

Malulen emeklilik sadece kişi başka birinin sürekli bakımına muhtaç düzeyde ise anlamlıdır, maaşı %10 arttırılır. Onun dışında erken Yaşlılık emekliliği çok daha makuldür.

bben az önce özlüğü aradım onlar ''erken emeklilik'' diye bişey olmadığını ''malulen emeklilik'' olduğunu söyledi.siteden fakat bir memur arkadaş bu durumdan erken emekli olduğunu söyledi.

ben bu durumda dilekçeme erken emeklilik diye işlem yapılmasına,desem dilekçem geri döner mi?iş uzar mı .OturanBoğa sadece ''Erken ekemlilik''diye bir işlem var mı memurlara....

hasan hoca

Sonradan engelli raporu alan memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi iler erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanır. Aksini söyleyen memur bilmeden "yok" demiş. Bu maddeye atıfla dilekçe vermeniz yeterlidir...

OturanBoğa

Yalnız dediğiniz kanun %40-59 arası engellileri kapsıyor. Arkadaşınki %70 olduğundan bu kanundan yararlanamaz.

Keşke dediğiniz gibi olsa, bize söylenen bu. Sonuçta kanun maddesi böyle diyor yetkililer. Peki bir kaç örnek verebilirmisiniz yada başkaları yazabilir mi buraya işte ben 657 sayılı kanuna tabi çalışan memurum. Sonradan engelli oldum. Rapor oranım ise %60 ve üzeridir diye inanalım.

u.uçar

Malulen emekli olmak istemiyoruz, Yaşlılık emeklisi olmak istiyoruz. Çünkü emeklilik sonrası çalışmaya devam edeceksiniz. Bu mantıkla soruyorsunuz, değil mi?

Evet, Bülent bey.

Tabii bu arada malülende olamıyoruz, çünkü engellilik oranımız %69 dur. baltazar yöntemine göre 4 hastalıktan toplanan oran bu.Malülen emeklilikte ise tek hastalıktan oran %60 ve üzeri olmalı, mevzuata göre.

Üst Alt