Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000-3000 Tl Aralığında işitme cihazı önerileriniz?

lament

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
2-3 senedir işitme kaybım var fakat 1 aya kadar pek önemsemiyordum bu durumu. Konuşmaları anlayamaz hale gelince bir doktora gitti. Ben sadece sol kulağımda işitme kaybı var sanıyordum meğerse 2 kulağımda birden orta derecede işitme kaybı varmış. İki kulağım içinde cihaz kullanmamı söyledi.
İnternette ve forumda biraz araştırma yaptım fakat bir sürü marka ve model var. Fiyatlar arasında ise neredeyse uçurumlar mevcut.500 tl ye de cihaz var 10000 tl yede.
Haftasonu cihaz bakmaya gideceğim , fakat daha önceden de biraz bilgim olsun istiyorum.
Sizden cihaz konusunda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum, 2000-3000 tl aralığında bana uygun cihaz önerilerinizi bekliyorum.
Raporlarımı resim olarak görebilirsiniz
IMG_1132.jpg

sana iki kulagada isitme cihazi satmak isticekler
ama katbin hafif bu hafif kayipla isitmme cihazlarinin kahrini cekemezsin zatende o kadar paralari hketmiyor cihazlar
gez dolas dene ama bana kalirsa daha az isittigin kulagina bir tane cihaz al 2000 liraliktanda pahalisini alma ilk alinan cihaz genellikle hayal kirikliligidir ki sizin isitme kaybiniz amanda zorlayan karar ileri degil

intertoon marka a510 modeli şuan 1500 liraya alabilirsin kanal içi ve 12 kanal özelliği var...bence direk bu modeli bir dene çünkü 2000 liraya kanal içi 2 kanallı cihazlar satılıyor piyasada dikkat et !!!! ayrıca az duyarn kulağına al.. max 80 db e kadar kullanabilrsin hemde estetik görünmüyor kulakta

Sağ kulağımdan yana pek sıkıntım yok. Doktora gittiğimde ortaya çıktı sağ kulağımında az işittiği. Ama sol kulağım rahatsız edici derecede az duyuyor. Sağ kulağımı kapayıp etrafı dinlediğimde sesler yok denecek kadar az geliyor. Benimde aklımdan sol kıulağıma almak geçiyor zaten.
phonak,oticon, starkey,widex ve resound markalarınun iyi olduğu yönünde yazılar mevcut birçok yerde. Kulak içi bir cihazmı alsam rahat ederim yokda kulak arkasında takılan minik cihazlardanmı?
kulak içi cihazların pek rahat olmadığını okudum bikaç yerde?

kulak yapın uygunsa kulak içi kanal içi daha kolay hiç kulaklıkla mğzik dinledinmi öyle bir his veriyo...sence kulağının arkasında sallanan bir ucusa kulağına bişşi mi rahat olur yoksa sadece kulağının içindeki birseymi:) karar sizin ben ilk siemens marka cihaz denedim markadır dedik iyidir dedik bana 2 kanallı dandik cihazı 2500 liraya satmaya calıştı seste hiç güzel değildi..dediğim cihaza devlet 440 lira ödedi

Cihaz denemeleri bedava...
Her iki kulağına da dene. Sonra birini çıkarıp tek kulakta nasıl olduğuna bak.
Deneme sırasında konuşmaları kalabalık ve gürültülü ortamlarda dinle.
Cihazların manuel-volüm ayarlı ve çift mikrofonu olmasına özellikle dikkat et.
Tiz sesleri daha iyi duyduğundan split direksiyonel (veya eşdeğer) mikrofon özelliğinden daha fazla yararlanacağını zannediyorum.
Kadıköy ve Taksim'e yolun düşerse DUYSEL'i öneririm. Orada önde gelen cihaz markalarının hemen hepsini deneyebilirsin.
Geçmiş olsun..

kulakiçi cihazların hemen hemen hiç görünmemesi sebebiyle bu cihazları deneyeceğim.
Bugün biraz araştırma yaptımda starkeyin sesinin doğal seslere çok yakın olduğu fakat çok çabuk arızalandığı yazıyor birçok yerde.
Birde bu işitme merkezleri bazı zamanlar kampanya yapıp 1 alana 2.yi bedavaya veriyoyorlarmış.
Doğrumudur?

doktor Mehmet Aksıt bey lutfen spılt dıreksıyonal dedıgınız seyı anlatırmısınız
hangı cıhazlarda var vede
nereden bılebılırız spılt dıreksıyonallı oldugunu
benımde tızler az olsada ıse yarıyor bıda cıhaz almaya kalkarsam aklımda bulunsun

Çift mikrofonlu cihazlar özellikleri itibarıyla arkadan gelen sesleri kısmen kısarlar. Ama bunu yaparken her yönden gelen kalın sesleri de önemli ölçüde kısarlar. Bu nedenle daha çok kalın sesleri duyan (250 - 750 Hz arası) ileri/çok ileri derece işitme kayıplılar, çift mikrofon moduna geçince sesleri çok az duymaya başlarlar.
Split direksiyonel mikrofon, sadece arkadan gelen tiz sesleri kısar. Böylece önden gelen tiz sesler (1000 - 6000 Hz) arkadan gelen tiz seslere göre daha fazla yükseltmiş olur. Bu sayede gürültülü ortamlarda /s/, /t/, /f/ gibi harflerin anlaşılması daha kolay olur. Ama split mikrofonun çift mikrofon modundan farkı, kalın seslere hiç etkisinin olmaması. Kalın sesler hangi yönden gelirse gelsin ayarlanan kazançta yükseltilmeye devam eder.
Farklı firmalar bu mikrofon özelliğine farklı isimler veriyor. Tüm cihazlarda olmadığını biliyorum ama ancak kataloglara bakıp doğru bilgi verebilirim ki, şu sıralar bununla uğraşmam pek mümkün değil.

yazdiklarinizi cok guzel anladim doktor Mehmet Aksit bey tesekkur ederim
siz bir odyolog doktorken cesitli isimler altinda sunulan bu split direksiyonel icin sabit bir markayi soylemezken biz kullananlar bunu bilemicez eger kataloglara bakarda bizlere degerli bilgilerinizden faydalanma sunarsaniz minnetar olurum
ama burda sizin gibi kalburustu bi zat markalari kusturmez umarim
ben genede bizlere bilgi sunan bir bilim adaminin bunu bizlere anlatacagini umuyor bekliyorum

merhaba lament,
siteyi yeni keşfettim.dün üye oldum.ve ilk mesajıda sana yazıyorum.
öncelikle yaş kaç merak ettim.çünkü yazılarınıza bakılırsa konuşmayı ve okumayı rahat yapıyorsunuz.bu durumda cihaz kullanmakta zorluk çekeceğinizi zannetmiyorum.her iki kulağınızada cihaz takmanız ilk başta tuhaf gelebilir ama alışır ve rahat edersiniz.
raporunuza bakılırsa kaybınızda çok değil.kulak içi cihazlar sizin işinizi rahatlıkla görür.bu noktada, fiyattan ziyade satıcı firma daha önemli bence..mesela,ucuz bir cihaz bulursunuz ama kalitesi düşük olur bayi cihazın arkasında durmaz..pahalı bir cihaz alsanız bu seferde randıman alamayabilirsiniz.yine bayinin yapacağı birşey olmaz.artık satın almış kullanmışsınızdır.
yapacağınız şey,acele etmeden,Türkiyede satışıyla,servisiyle hizmetiyle kendini ispatlamış bayileri gezip ellerindeki size uygun cihazları denemek..
unutmayın alacağınız cihaza, fiyatına göre değil işitmenize ne derece katkısı olduğuna göre karar vereceksiniz.
umarım yardımcı olabilmişimdir.saygılar.

oticon acto ile bu yola girdik bakalım , bugün öğlenden itibaren takmaya başladım kulaklıkları.

iki tanemi aldın kaça aldın kulak içimi arkasımı önümü :D

muhendis3232;

Bu aralar yoğunluktan pek bakamadım sayfaya. Geç cevap için kusura bakmayın.
2 tane kulak içi aldım ve 4750 tl peşin olarak ödedim. İlk defa taktığım için alışmak biraz zor oluyor benim için.inşallah zamanla alışacağım.

ben de kullanmadığım temiz oticon vigo var. uygun fiyatta size bırakabilirim.

Kulakliklari alali daha 2 hafta oldu. Yeni bi kulaklik aramiyorum tesekkur ederim.

Üst Alt