Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 cc motor aracı yurt dışından alabilir miyim?

hanifi_42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ilk önce bu siteyi kuranlara teşekkürlerimi sunarım....
Ben kardeşim için özürlü aracı almak istiyom. Ama alacagım araç 2000cc motor ve manuel araç station wagon
birde şunu duydum özel tertibatlı olmayan araçlara gümrük vergisi alıyorlarmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

2000 motor üzeri araç alabilmeniz için öncelikle kardeşinizin özür oranı en az %90 olması gerekir
%90nın altındaysa 1600ccden yukarı arac getiremezssiniz. sakatlık oranı 90nın üstündeyse aracta inip binmeye yardımcı lift olma zorunluluğu vardır

daha dogrusu aracı kendisi kullanmayacaksa yani kendisi kullanacak durumda degilse 1600cc uzeri arac getire bilirsiniz ama kendi kullanacaksa 1600cc uzerinde getirmeniz mumkun degil ve 3 yasında yaslı aracı getiremezsiniz.

Kardeşim 11 yaşında
%90 raporu var ve zihinsel engellidir
birde aracın manuel veya otomatik vitesli olma zorunlulugu varmı

ben 6 ay önce getirdim ama zihinsel engelli olması yeterli değil ayrıca bedensel egellide olması gerekiyor. eğer bedensel engelide varsa sana her konuda bilgi verebilirim. eğer detaylı bilgi istersen msn mi ekle hemşerim. savasonkol@hotmail.com

Zihinsel engelli biri adına yurt dışından araç ithal EDİLEMEZ. Zira yurt dışından araç ithal etmenin ilk şartı ithal edilecek araçta sakat kişinin araca binip inmesini sağlayacak özel donanımın bulunmasıdır. E, zihinsel engellinin böyle bir donanıma ihtiyacı olmadığı için, araç ithal de edilemez.

Siz sadece 1600 cc motor hacimli bir otomobili -hiç bir özel donanım şartı aranmaksızın- yurt içinden ötv ödemeksizin satın alabilirsiniz.

zihinsel enğelliler engellilere yurt dışından getirildiğini duydum. birde kardeşim raporum araç ile ilğili olan yer işaretli. kaerdeşimin teşhis olarakda ataksi talanjisi olarak geçiyo.

%90 ve üzeri rapora sahip kişinin araca binip/inmesini sağlayacak özel donanım bulunmayan hiç bir araç ithal edilemez.

özürlü araç hakkında

slm arkadaşlar piyasada genel gözlüyorum özürlü arçların çoğu 1600cc
bzıları dikkatimi çekiyo çoğu otomobillerde 1800cc den yukarıda ve araçlarda özürlü tertibatı yok...
bizde yur dışından getirtmeyi düşünüyoruz.. araç hem manuel ve 1900cc dizel bu iş nasıl oluyor açıklık getirilirse sevinirim

Eskiden motor hacmi sınırlaması yoktu. Gördüğünüz araçlar o zaman alınmış araçlardır. Bugün artık 1600 cc'yi geçen otomobil, 2800 cc'yi geçen minibüs almak mümkün değil.

yalnız arkadaşım gördüğüm araçlar çogu 5 veya 6 yasında o zaman nasıl oluyo

Yasal olarak otomobilde 1600 minibüste 2800 cc motor hacminden büyük motora sahip araç vergi avantajlı olarak ne ithal edilebilir ne de yurt içinden alınabilir.

Merhaba,
Ekteki konuyu biraz açmak gerekirse;
Kişi zihinsel özürlü ve araca inip binmekte sorun yaşıyor ve roparu %90
Yaşı 17
Bu kişi için yurt içinden sıfır model 2000 cc Çift babin araç ötv siz alınabilirmi.
Syg.

Üst Alt