Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2000 giriş, %55 oran, 4010 gün ve 18 yıl sigortalılık ile ne zaman emekli olurum?
iyi günler arkadaslar bişey sorucaktım, ilk işe giriş tarihim 1\11\2000 rapor tarihim 2003 %55 vergi ingirimi belgem var. suan ödenmiş 4010 gün ssk var ve 18 yıl sigortalılık sürem var.ben malülenmi yada engelli emekliliğindenmi emekli olucam.ve de ne zaman emekli olurum.teşekkürler
Emeklilik için (1\11\2000 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz. Yani 1\11\2019'da primleriniz de en az 4240 ise emekli olabileceksiniz.
SSK (4a) statüsünde çalışmaya devam eder ve o statüde emekliliğe hak kazanırsanız, emeklilik zamanı yeniden rapor almanıza gerek olmaz, var olan vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği hakkını da sağlar. (ama güncel ve daha düşük oranlı beir rapor alırsanız başka bir vesileyle, bu durumda sgk raporlar arasındaki çelikiyi fark edip yeniden hastaneye sevk edebilir)
Vergi indirim hakkınıza istinaden erken Yaşlılık emeklisi olacaksınız.
merhaba arkadaslar bi sorum olucaktı,benim prim ve sügortalılık süresi hersey fazlasıyla tamam ama ben daha 4.5 yıl emekli olmayı düşünmüyorum.normalde ne kadar fazla çalısırsan emekli maası düşüyormuş,biz engellilerde de durum aynımı acaba....
ayDÜNYAvazo haklısın abide emekli olursam hesaplattım yaklaşık 1050 tl maas olcak..şuan asgari usretle calısıyom en azından maaş,emekliye göre yuksek.hersey maddiyattan kaynaklı yani.borcum olmasaydı hemen olurdum emekli.teşekkür ederim cvp ın için.
sgk nın kendi sitesinden hesaplattım abi 1050 çıkıyo.en düşük 1500 olması lazım bende öle biliyom ama normal emekliler için sadece galiba.net bilen yok
1.500 TL konusunda sizi bilginlendirmek istedim.Emeklilik hakkında asil emekli olan kişi iseniz (Yani hisse 1/1 gibi) yani sizin gibi ,o zaman ne şekilde emekli olduğunuz bir önemi yok.Kanunda herkes emekli maaşını farklı yollar ve şartlarla hak ederler.Ancak hepsi emekli maaşı alırlar.Aralarında emekli olma yöntemi dışında ve isimlendirmesi dışında bir ayrım yoktur.
1.500 TL sizin içinde geçerlidir.Ancak 1.500 TL emekli maaşı alma kuralı şu şekilde ; sizinde ne kadar emekli maaşı alırım bölümünden gördüğünüz tutar yılda 2 defa yapılan emekli zamları ile 1.500 TL yi geçinceye kadar her yıl 1.500 TL almaya devam edeceksiniz.Buda tahminimce 3-3.5 yıl emekli maaşınızın hiç artamadan 1.500 TL kalması demektir.
Emekli maaşının çalışırken düşmesi olayı şu şekilde ;uzun yıllar yüksek SGK primi ödeyen kimseler özellikle 2008 yılından sonra SGK prim tutarı asgari ücretin 3 katından az şekilde ödenmeye devam ederse emekli maaş hesaplamalarında olumsuz yansılmalar yani düşüşler olur.Bunun asıl nedeni ABO(aylık bağlama oranı) denilen emekli maaş hesaplamasının temelini oluşturan oranın 2008 yılından itibaren düşürülmüş olmasıdır.
Sizin emekli maaşınız düşük sanırım.Zaten sizde asgari ücret üzerinden hala SGK primi ödediğiniz beyan etmişsiniz.Sizin için emekli olma kararını 2-3 yıl sonra olma yada 10 yıl sonra olma arasında fark nereyedeyse yok denecek kadar az olur.Sizi etkileyen ve bağlayan hiç birşey yoktur.Aksine iş vereniniz kabul ederse emekli maaşı alıp aynı yerde çalışırsanız emekli maaşı + iş yeri maaşı ile geliriniz daha artar.
Bilgi Hazinedir hocam cok teşekkür ederim açıklayıcı bilgilerden dolayı....2008 den sonra abo düşürülmüş ben 2000 de ilk sgk lı oldum,bu farketmiyo dimi yine de.5.6 yıl daha en azından asgari ücretle çalısmam gerekiyo maddi acıdan o yuzden kafama takılmıstı bu konu.işyerine sordum emekli olsam yine çalıssam diye kabul etmedi keşke olsaydı öle.neyse Allah a emanet olun hocam tekrardan cok saolun