Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 giriş ve 6129 gün ile ne zaman emekli olabilirim?

Kerem27

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Ben doğuştan işitme engelliyim biyonik kulak kullanıcısıyım.
Başbakanlıktan %52 özürlülük derecem var.
05/07/2000 tarihinde sgk üzerinden sigortalı olarak işe başladım.
Toplamda (6.129) gün prim günüm mevcut.
Daha yeni 31 ocak 2018 de işimden ayrıldım. (Sgk çıkışım yapıldı)

3 dereceden engellilik oranım ile 18 yıl şartı ve 4080 prim günü şartları belirtiliyor

Son olarak,
Sizlere sormak istediğim soru şu;

Tam olarak ne zaman emekliliğimi verebilirim?
Eğer ben işe giremezsem aradan geçen zaman ile 18 yıllık sigortalılık süremi tamamlamış olurmuyum?
Yani bu şekilde geçerli olur mu acaba?

Teşekkürler
Saygılarımla,

priminiz tamam yılın dolması için çalışmanıza gerek yok ayrıca vergi indiriminiz olmalı emekli olabilmek için sizin varmıydı 19 yıl süre şart var sizin için priminşz zaten yeterli vergi indiriminiz var ise 2019 da emekli olursunuz

Teşekkür ederim cevabınız için, vergi indirimim yok onun için şimdi mi başvurmak lazım yoksa emeklilik işlemleri esnasında mı yapılıyor?

mehmet-41

Teşekkür ederim cevabınız için, vergi indirimim yok onun için şimdi mi başvurmak lazım yoksa emeklilik işlemleri esnasında mı yapılıyor?

@Kerem27

18 Yıl 4080 güne tabiisiniz. 06 temmuz 2018 de yani yaklaşık 5 ay sonra emekli olabilirsiniz. 4/a lı çalışan iseniz vergi indirimi alma şartınız bulunuyor. bunun içinde hemen başvuru yapmanız gerekiyor. ancak şöyle bir durum mevcut.
başvuru sırasında sgk lı çalışıyor olmanız gerek. yani tanıdığınız biri sizi sigortalı yapsın. başvuru yapıldıktan sonra çıkışınızı yapsın. 15 gün sigortalı görünmeniz yeterli. vergi indirimi sonucunu almanız yaklaşık 3 ay sürebilir. ve sonuç başvuru sırasında çalıştığınız işyerine gelecek . başvuruyu vergi dairesine raporunuz ve çalıştığınıza dair işyerinin kaşeli imzalı dilekçesi ile yapacaksınız.bilginize

ok giriş ayını yanlış görmüşüm evet

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gayet açıklayıcı ve içtenlikle yazdığınız cevaplarınız için. Sizlere minnettarım. Sağolunuz :)

Saygılar

Vergi indirimi ve engelli emekliliği

Merhabalar;
Konuyu yanlış yere açtıysam affedin.

Ben doğuştan işitme engelliyim koklear implant kullanıyorum 18 yıl kendimize ait işyerinde işçi ssklı olarak primlerim yattı. Engelli olarak görünmedim ve vergi indirimi de almadım. ben şimdi %52 engel oranım ile takvime göre 18 yıllık sigortalılık sürem ve 4080 prim günü ile emekli olabilirmiyim?

Teşekkürler

Vergi indirimini al olursun ama bu süreç 5 ay sürüyor

Ekteki tabloya göre giriş tarihinize göre bakmaniz lazım 5 agustos 2000 öncesi girisliyseniz. Emekli olabilirsiniz sonrasındaysa bir sene süre ve biraz daha güne ihtiyacınız var tablodan inceleyebilirsiniz..
394534360660a1467b7f613df2d4959d.jpg

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt