Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş, 2600 pirim günü ve eklenecek rahatsızlıklarla emeklilik şartlarım!?

acen007

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın forum arkadaşlarımın her yerde benim konum hakkında araştırma yapmak istedim fakat bir türlü bulamadım burada bu konu hakkında bilgisi olanlardan bilgi isteyecektim.
6 yaşındayken bir kaza geçirerek sol gözümde görme kaybı oluştu daha doğrusu 3 ameliyat geçirdim ve görme yetisini kaybettim hastaneden sürekli olarak %32 rapor verdiler. Babamın inşaat ustası olmasından dolayıda sürekli yanında çalıştım ağır işlerde ve 1 yıldır sol bacağım ve belim ağrıyor ayakta 15 dakika durunca aşırı bir ağrı oluşuyor doktora gitmedim bundan da % 40 a tamamlayacağıma eminim. şuan işim muhasebeci olarak bir fabrika da 6 yıldır çalışmaktayım ve toplamda 2600 gün sigortam var. ilk işe giriş tarihmde 2000 yılıdır.

1. sorum, işe girmeden önce aldığım %32 rapor ve sonrasında çalışmakta iken %40 üzerine çıkarsam erken emeklilikten yararlanır mıyım?

2. sorum, yaş şartı var mıdır ? 1982 doğumluyum

3. sorum, tabloda 19 yıl 4240 güne denk geliyorum buna tabi miyim ?

cevaplarınız için şimdiden tşekkur ederim

acen007

1- sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz tabii ki emeklilik hakkınız olur

2- Yaş beklemezsiniz. Sigortalılık süresi ve prim şartı vardır sadece.

3- gün/ay/2000 +

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim peki maaş konusunda normal emekli ile engelli kadrosu emeklisi arasında çok fark oluyor mu ? örnek olarak benim maaşım asgeri üçretin az üstündedir.

acen007

Herkes aynı, herkes düşük maaş alıyor. Sizin erkenden maaş alma avantajınız olası maaş düşüklüğünü tolere ediyor. Maaşınız 1000 tl olacak.

OturanBoğa
Bilgilendirme için emeklerinize sağlık, peki sayın yöneticim sol göz görmüyor ve şaşılık var sağ göz normal. Sol göz görmemedeen %32 kesin alıyoruz bir yerde okuduğuma göre şaşılıktan da oran veriliyormuş alan var mıdır? ve şaşılık görmeyen gözde olsa bile eklenirmi ?

Yeni yasaya mı tabiyim Eski yasayamı engelli emekli %40

Merhabalar 6 yasında geçirdiğim bir kaza sonrası sol gözüm görme kaybı yaşadı ve engelle oranı olarak %32 verdiler muhasebeciyim ve yıllardır masa başı çalışmaktan bel fıtığı oldum doktor ameliyat şart dedi. Yeni yaşaya göre tek bir rahatsızlık dan en az %40 istiyorlar ben şimdi ameliyat olsam fıtık ve gözden %40 geçersem ben emekli olabilir miyim ?
sigorta başlangıç tarihim :
staj 2000
sigorta 2002 yılı

Yüzde 40 üzeri vergi indirim belgesi alarak şartlar tamam olduğunda emekli olabilirsiniz

mehmet-41
Teşekkür ederim tek rahatsızlık dan mı ? yoksa eski yasa ya göre bir kaç rahatsızlık ların toplamından mı?

acen007

1 ekim 2008'den önce sigortalı olduğun ve emekliliğin 4a statüsünde olacağı için eski sisteme tabisin. Yani Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre rapor ve ona istinaden de vergi indirim hakkı alacaksın.

Üst Alt