Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş, 6604 pirim günü ile emeklilik koşullarım nedir?

tansel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar benim rahatsızlığım Polio sekeli [/FONT]
[FONT=sans-serif]1998 yılında lisede staja başladığım zaman ssk numarası aldım prim yatmadı. 20.08.2000 tarihinde işe başladım 2003 ocak ayına kadar ssk primi yattı.[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.02.2003 yılında bağkura geçtim 31.05.2011 tarihine kadar bağkur primi yatırdım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.06.2011 de tekrar ssk ya geçtim halen devam ediyorum. [/FONT]

[FONT=sans-serif]8 yıl 4 ay 0 gün bağkur primim ve 3604 gün ssk primim var.Toplamda 6604 gün primim var[/FONT]

[FONT=sans-serif]Kendi işyerim olduğu için ş[/FONT][FONT=sans-serif]u ana kadar vergi indirimi başvurusu yapmadım.Emekli olmadan vergi indirimi yapmam gerekir mi. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Emeklilik hakkı kazanmam için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor [/FONT]
[FONT=sans-serif]yüzde kaç raporum olması gerekiyor [/FONT]
[FONT=sans-serif]ve ne zaman emekli olabilirim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.[/FONT]

polio sekeli oran en düşük ihtimalle %40 olması gerekiyor belirttiğin şartlarda başvurduğun takdir de muhtemelen emekli olursun

tansel
Verdiğiniz sıralamaya bakarsak son 2520 priminizin fazlası 4A statüsünde olduğu anlaşılıyor ve bu durumda emekliliğiniz SSK dan olacak. Sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 öncesi olduğu için erken emekliliğinizde vergi indirimi şart.
Bunun için en az %40 ve üzeri bir oranda rapor alıp sigortalı olarak çalışıyorken vergi indirimi için vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.
3.derece vergi indirimi hakkı elde ettiğiniz takdirde 19 yıl 4240 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.
Prim gün sayınız fazlasıyla yeterli, sigorta süreniz ise ilk priminizin yattığı 20.08.2000 tarihinde 18 yaşını doldurmuş iseniz, 20.08.2019 tarihinde dolmakta, emekliliğe hak kazanmaktasınız.
Bir an önce vergi indirimi için girişimde bulunun. Çünkü rapordan sonra Ankara'dan onanması bile ortalama 4 ay sürmektedir.

Üst Alt