Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş ve %40 rapor ile BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

Selahattin Düzen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sizden biraz bilgi rica edecektim;01,04.2000 sigorta girişim var 2013,e kadar toplam:3650 günüm var 2013,ten sonra bağkur lu oldum toplam:2050 gün de bağkur var sağ ayağımda sakatlığım mevcut askerlik muaf raporum da var, kasım 2018,de bağkura engelli emeklilik için müracat ettim beni hastahaneye sevk etiler durum bildirir rapor için mart 2019,da yüzde kırkın altında olduğu için red cevabı geldi. red cevabı geldikten sonra ssk,ya giriş yapıp engelli indirimine başvurdum beni yine hastahaneye sevk etiller %40 rapor aldım rapor vergi dairesine ulaştıktan sonra eksik evrat diye ekim 2019,da geri geldi tamamlayıp tekrar gönderdikten sonra nihayet haziran 2020,de %40olarak onaylandı bende vergi indirim yazısını alıp sigortaya müracaat ettim son 1260 günü bağkur;da gözüktüğü için oraya müracat etmem veya 870 gün daha sigortaya devam etip öyle başvurmam söylendi bende tekrar aldığım rapor ve vergi indirimyle tekrar bağkur;a müracat ettim bugün telefon açtılar tekrar hastahane sevk istiyorlar 2 senedir uğraşıyorum şimdi bağkur durum bildirir rapor istediği için tekrar rapor alırsam bu aldığım %40 vergi indirimli rapurum geçersiz olur mu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selahattin Düzen vergi indiriminiz sürekli ise geçerlidir
Ama ilerde sgk bu durumu sistem üzerinden farkedip sizi
Kontrole çağırma ihtima olabilir bir olasılık.

Sürekli vergi indirimi aldım ama bağkur tekrar hastahaneye sevk ediyor rapor tarihi 6 ayı geçtiği için

Selahattin Düzen bağkurdan emeklilik işlemleri ile sgk 4a emeklilik şartları farklıdır
Eğer vergi indiriminden emekli olacaksanız
Tüm şartları tamamladığınızda almış olduğunuz
Vergi indirimi geçerli olup emekli edecektir kurum sizi.

Bu durumda aldığım raporun da vergi indirimininde bağkur da geçerliliği yok sanırım

Üst Alt