Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş ve 4283 gün prim ile emeklilik şartlarım nedir?

Cevatalp

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar diliyorum.benim işe giriş tarihim 01.11.2000 4283 gün primim var şayet vergi indirimi yazısını alırsam 3.derece %54 raporum var ben emekli olabilirmiyim bu prim gün sayısıyla bir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Cevatalp

%54 olarak vergi indirimi alırsanız 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün ile 4a dan emekli olabilirsiniz.yıl ve gün şartlarınız dolmuş.

Herkese selamlar 01.11.2000 girişimiyim 4283 prim günüm var 07.08.2020 vergi indirim yazisi için raporum ankaraya gitti.ve şimdi sonucu bekliyorum şubat veya mart gibi gelicek yazım.%54 rapor aldim.benim sorum şu ben bu primle emekli olabilirmiyim emeklilik müracatı için yapılması gereken işlemler nedir yardımcı olursanız sevinirim.çıkiş belgesi alırken işyerinden hangi kod numarasını kullanmam gerekiyor.teşekkurler.

Cevatalp

Diğer konuda sorunuzu cevaplamıştım

%40-59 arası vergi indirimi alırsanız 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün ile 4a dan emekli olabilirsiniz.yıl ve gün şartlarınız dolmuş.08 koduyla çıkışınız yapılacak.tüm primleriniz 4a mı ?

Dekont teşekkür ederim.4a .Ben özel sektörde çalışıyorum insan kaynaklarına gittim emeklilik için çıkış belgesini sordum bana dedi ki önce sgk ya gidip emekliliğe hak kazandığına dair yazı getir ondan sonra 08 den çıkış belgeni vereyim diyor dogrumudur böyle işlem acaba

Tekrar ışe başlarsam emekli maaşım kesilirmi

Cevatalp

vergi indirim kağıdınız geldi mi ? sonuçlanıp gelmeden sgk ya gitmeniz bir işe yaramaz

Benim sorum olucak i.k görüştüm bana dediki sgk başvurup emekliye hak kazandığınız diye yazı getirirsen çıkış evrağıni veririm diyor böyle bir durum söz konusu mu acaba

Iyi akşamlar dekont yok gelmedi fakat bir sorayim dedim bilgi icin

Cevatalp

Merhaba, De-Kont arkadaşımızın engelli vergi indirimi ile emeklilik şartlarınız ve diğer tüm bilgiler birebir doğrudur.

Sizin şirketinizin insan kaynaklarının istediği belgeyi alarak ilerlemeniz gerekiyor yani insan kaynakları biriminiz söyledikleri de doğrudur.

Ancak SGK'dan emekli olabilir yazısını alabilmeniz için elinizde engelli vergi indirimi raporu (Gelir İdaresi Başkanlığı sağlık kurulu raporu-Ankara) olması lazım.Sanıyorum daha belgenizin sonucu elinize ulaşmadı.

Engelli vergi indirimi raporu elinize ulaştıktan sonra SGK emeklilik servisine giderek emekli olabilir yazısı alıp işyerinizin insan kaynaklarına teslim edebilirsiniz.Süreç ondan sonra daha kolay olacaktır.

Saygılar.

Üst Alt