Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş ve 5605 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

BATURR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba yardımcı olursanız sevinirim .

26.12.2000 tarihinde işe girişim var
5605 gün toplam gün sayım var şu an
% 42 engelli derecesi
06.11.1982 doğumluyum

sorum şu ben ne zaman emekli olabilirim ne zaman dilekçe vermeliyim

MERHABA

26.12.2000 yılında pirim ödemeye başlanmış ise ve % 42 engelli raporun ile 3. dereceden emekli olabilirsin.
buda;
06.08.2000-05.08.2003 yılları arasında işe başlayanların emeklilik şartı 19 yıl, 4240 gün
26.12.2019 yılında emekliliğe hak kazanıyorsun.

2008_oncesi.PNG

ilker bey
evet , vergi indirimim var ve zamanında bunu maliyeye ve işyerine bildirmiştik ,

Arkadaşlar merhaba , 26 aralıkta benim günüm doluyor, primimde fazlasıyla var , şimdi ben emeklilik başvurusuna giderken yanımda ne götürmem gerekli evrak olarak, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi , yani işyerinden çıktı mı alacağım , yoksa ilk ssk ya mı gideceğim şimdiden teşekkürler .

BATURR..sgk dan emekli olabilir yazısını işyerine veriyorsun o yazıyla beraber raporun vergi indirim yazınla beraber emeklilik müracatını yapıyorsun(vergi indirimli emeklilik olarak varsaydım değilse normal işyeri çıkış yazısı ile)hayırlı olsun..

BATURR..bir şey değil kardeşim ne demek..bu arada şafak 7 diyorsun hayırlısı olsun şimdiden..

hayırlı olsun şimdiden emekli maaşı bağlanınca ve sürec hakında yazılarını bekliyoruz emekli olunca unutma bizi :)

deathless inşallah abi Allah razı olsun .
erhannn inşallah emekli olunca gelişmeleri ve süreçi yazarım , unutmam abi . Rabbim hepimize hastalıklarımıza şifa versin .

ssk günüm doldu ve başvuru yaptım , orada bulunan memur , bir dilekçe doldurma mı söyledi , doldurup ssk genel evrak kısmına verdim , 15 gün içinde dilekçenin cevabı gelir dediler bekliyorum ... bir hafta geçti ...

lakin anlamadığım birşey var orada ki memur sana yazı geldikten sonra tekrar buraya başvuru yapacaksın , sonra işyerinden ilişiğini keseceksin sonra tekrar geleceksin dedi yani hemenemekli olabilirsin dememdi , bilginiz olsun sanırım yazışma falan yapıyorlar

OturanBoğa bülent abi teşekkür ederim ,
sgk nın evrak kontrol sitesinde , giden evrak kayıtlı yazıyor ve ben hala beklemedeyim ,dilekçe yazalı bugün tam 15 gün oldu bu bilgiyi süreç açısından bilgi amaçlı veriyorum gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim .

Üst Alt