Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 SGK girişi, 4000 gün primi olan annem nasıl emekli olur?

snrk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim annem şeker hastası ünsilin ve ilaç tedavisi görüyor aynı zamanda hipertansiyon hastası yaklaşık 4000 iş günü primi ödenmiş 11-12 senedir sigortalı ve sağlık durumu sebebiyle artık çalışacak durumda değil. Benim sorum annemin emekli olabilmesi için nereye nasıl başvuru yapmalıyım. Malulen emeklilikte ve vergi indiriminden doğan emeklilikte ödenen maaşlar aynı mı ? Ne tavsiye edersiniz

Şu tablodan yararlanarak annenizin emeklilik tarihini bulabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

bu gönderdiğiniz tablo benim sorumun cevabımıki anlamadım bu dereceler v.s ne anlama geliyor biz daha herhangi biryere başvuruda bulunmadık forumunuzda biryerde gördüm vergi indiriminden doğan erken emelilik durumu varmış yüzde 40 çalışamaz raporu alındığında. Yani şu an annem emekliliği haketti mi? benim sorum bununla alakalıydı annemin ne zaman emekli olacağı değil benim sorum. Yine de İlginiz için teşekkür ederim ama sorumu yineliyim malulen emeklilik başvurusu mu yapalım yoksa vergi indirimi için mi başvuralım bu başvurularda da hangi yolu izleyelim. Ayrıca konu başlığını ne zman emekli olur değilde nasıl erken emekli olur şeklinde değiştirirseniz sevinirim.

snrk,
O zaman sizden bir kaç bilgi isteyeceğim bu bilgileri bize net olarak verir iseniz annenizin en erken ve nasılemekli olacağını hesaplaya bilelim.
1-Doğum tarihi:
2-İlk işe giriş tarihi:
3-Hangi oranda raporu var yada hangi oranda rapor alır.Doktorunuz ne bilgi verdi.
Bu bilgileri bize gün ay ve yıl olarak bildirin annenizin ne şekilde emekli olacağını söyleyelim.

Doğum tarihi?:15.01.1963
işe giriş tarihi?:02.01.2000
işten çıkış tarihi?:20.03.2012(işten çıkmış olması malulen emekli veya vergi indiriminden emekli olmasına engelmi?)
Hangi oranda raporu var?: Hocam işte sorun orda biz daha hiçbiryere başvuruda bulunmadık yüzde kaç rapor alır onu dahi bilmiyoruz işte bu başvuruyu nereye yapmalıyım ilk önce doktorla mı görüşülüo yoksa sgk ya başvuyoruzda ordan mı doktora yönlendiriyolar. Sadece hastalığını beyan eden ilaç raporu var orada da yüzde fln yazmıo. Yani şu başlığı değiştirirseniz; Allah rızası için eminim başka yardımsever arkadaşalrda ona göre cevap vereceklerdir. "Ne zman" değil "NASIL EMEKLİ OLUR" esas soru. İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim

Anneniz malulen emekli olamaz (malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda olmalı ya da sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda % 60 ve üzeri işgücü kaybı olup malulen emeklilik için sgk'Nın red kararından sonra dava açmalı: bkz).

Annenizin erken Yaşlılık emekliliğinden yaralanma şartları ise yukarıda İlker'İn verdiği tablodaki gibidir.
Anneniz -çalışırken- önce sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmalı: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Süreç sonunda kendisine verilecek rapor ve ona istinaden tanıınacak sakatlık indirim derecesine göre emekliliği belirlenecek.

Annenize Şeker ve yüksek tansiyon için toplamda hangi oranda rapor verileceği: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-kac-oraninda-rapor-alabilir.html#post1032742

Cevabınız için çok teşekkür ederim ayrıca ricam üzerine konu başlığını da değiştirmissiniz çok sağolun. "Çalışırken" sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmalı demişsiniz ama annem şu an işten ayrılmak zorunda kaldı ameliyat sebebiyle yaklaşık 1 sene istirahat etmesi gerekiyormuş artık eklem ağrıları şeker hastalığı vs çalışmasına engel oluyor. En kötü ihtimalle napabiliriz şu an primlerini mi ödeyelim ? primleride 4150 gün ödenmiş yani yaklaşık bi 10 senemi var annemin emekli olmasına :S Bu arada konuyla ilgili hiçbir fikrim yok sabrınızı zorluyacak sorular soruyorsam hakkınızı helal ediniz...

Acele etmenizi gerektirecek bir durum yok. Emeklilik zamanı gelmeden önce bir yerde 10 gün çalışan olarak sigortalı olması, o arada defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurması, hakkı elde ettikten sonra de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapması yeterli...

Çok sağolun çok teşekkür ederim. Bakalım şu an işsizlik maaşı alma durumu var onlar fln bi aradan çıksın artık söylediğiniz yolları izleriz. Allah razı olsun...

Üst Alt