Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta başlangıcı ile emeklilik şartlarım nedir?

yangaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar

01 01 1983 doğumluyum
04.01 2000 yılında SSK ya giriş yaptım
Toplamda 5100 gün primim var
%40 altı engelli raporum ve Vergi indirimim var Ne zaman emekli olabilirim

yangaz...hocam yüzde 40 ın altı ile hiç bir şekilde emekli olamassınız...tabii belirttiğiniz yüzde 40 altı yı yanlış yazmadıysanız?

yangaz mrb %40 rapor ve 3 derece vergi indiriminize göre 4080 gün ve 18 hizmet yılına tabisiniz emekli olabileceğiniz tarih04/01/2019 dur tüm şartlarınız oluşmuş sgk emeklilik dilekçenizi verebilirsiniz.

Konuyu yanlış yazmışım 4 ayın biri 2000 girişliyim %46 raporum var

Iki gün önce SSK'ya gittim şartların oluşmuş dediği ve emeklilik dilekçesi vermem için iş yerinden çıkışını al geldi de fakat iş yerinden bir türlü çıkışı yaveremedim kağıt üzerinde verdiler çıkışı ama dijital ekranda aktif gozuktügü için müracaatı yapamıyorum

Işyerim Kağıt olarak Çıkışımı verdi fakat SSK'ya gidiyorum diyor ki bana şu anda hala aktif gözüküyorsun O yüzden müracaatını yapamazsın diyorlar Yardımcı olacak kimse var mı

yangaz
Emeklilik için 18 yıl 4080 prim gün sayısı şartlarına tabisiniz.
Emekliliğe esas sigorta süresi 18 yaşınızı doldurduğunuz 01.01.2001 tarihinden başlar.
01.01. 2019 tarihi itibariyle emeklilik şartlarınız oluşmuş durumda.
Hayırlı olsun.

Ufukalp

Sizlere bir sorum daha olacak SSK kurumuna müracaat ettim evrakları maver vergi indirimine baktı emekliliği hak etmişsin dedi ve git iş yerinden çıkışını al gel dedi Ben de gittim iş yerine Kağıt olarak çıkışımı verdiler ama dijital ekranda sigorta düşmediği için müracaat edemiyorum ne yapabilirim

yangaz
İşyeri yetkilisiyle konuşacaksınız. Matbu olarak size çıkış evrağı vermiş ama belli ki sistemde çıkış işlemi yapmamış.
Çıkış işlemini yapıp işten ayrılış bildirgesini internet üzerinden SGK'ya göndermesini sağlayın.
Bu şekilde aktif sigortalılığınız sona erer.

Ufuk Alp Muhasebeci ile konuştuk Maaşı bankaya yatırdıktan sonra çıkarabilirim diyor Ben de anlamadım bir şey o zaman sistemden düşürebilirim diyor

yangaz
Şu anda çalışıyor musunuz, yoksa işten ayrıldınız mı ?
İşten ayrılma bildirgesinin ay başı, ay sonu gibi zorunlu bir süresi yoktur. İşten ayrılış tarihi itibariyle 10 günlük yasal süresi içinde verilmesi zorunluluğu var.
Henüz çıkmadı iseniz bu ay sonuna kadar çalışıp emeklilik başvurusunu ay sonu yapmanız yararınıza olacaktır.
Çünkü bugün de başvursanız, ayın 30 unda da başvursanız emekli maaşınız 1 Şubat itibariyle başlayacaktır.
En azından işyerinizden Ocak maaşınızı tam alırsınız ve arada boşluk olmaz.

5050 gün primim var hepsi asgari ücretten yattığı 2000 ile 2008 arası 1800 geriside 2008'den sonra ödendi tahmini ne kadar maaş bağlanır

yangaz
Maaş konusunda bir fikir yürütmem mümkün değil.

yangaz...hocam nasıl olsa emekliliğin cebinde ay sonuna kadar da paşa paşa çalış maaşını çıkışını vs hepsini al bak keyfine:)..hayırlısı olsun..

Bizim iş yerinde de birisi müracat etti red cevabı geldi ondan korkuyorum red gelir diye

yangaz mrb muhasebecinizin biraz iş bilmezliğine denk gelmişsiniz muhasebeciniz sgk sisteminden iş çıkışınızı online olarak yapabilir ve maaş tazminat haklarınızıda
Daha sonra ödeme gününde size ödeme yapabilir
İşlemi ocak ayı bitmeden yaparsa bir kaybınızda olmaz en azından ayrıca ayrıca vergi indiriminiz sürekli ise emeklilikte bir sorun yaşamazsınız endişe etmeyin.

Vergi indirimim sürekli raporunda sürekli sadece endişe duyduğum konu 1 ayın biri 1983 doğumluyum SSK ya giriş yaptığında 17 yaşındaydım SSK girişi ise 01 04 2000 mm primim ise 5040 18 yıl hizmet süresi düşündürüyor beni

Hayırlı akşamlar Muhasebeci ile tekrar çıkış yapması için konuştum ayın 20'sinden önce çıkış yapamayacağını söylüyor bu işten hiçbir şey anlamadım Kağıt olarak çıkışı verdi ama resmi olarak çıkışı sigortayı yatırmadan yapamam diyor elimdeki çıkış kağıdı ile dilekçe kabul ediliyor mu SSK'da bilen var mı ya da mecburen ayın 20'sini bekleyip sigorta primlerini yapmasını bekleyeceğiz

yangaz
Yukarıdaki cevabımı 17 yaş konusunu dikkate alarak verdim zaten. 01.01.2019 tarihi itibariyle emeklilik şartlarınız oluşmuş durumda merak etmeyin.

An itibariyle emeklilik dilekçemi sgK ya teslim ettim süreci nereden takip edeceğim

Üst Alt