Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta başlangıcım ve 4286 gün ile emeklilik şartlarım nedir?

tutsak58

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bugün % 40 oranında engelli saglik kurulu raporumu aldım. 01.08.2000 - sigorta başlangıcım. 4286 prim günüm var. Ve halen çalışmaktayım. Emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımlariniz bekliyorum. Ayrıca emeklilik için işkura gitmem gerekiyormu.

İşkurla işin yok. Bağlı olduğun vergi dairesine raporun ve iş yerinden alınan burda çalışıyor kağıdınla başvur sonra onlar seni yönlendirecek.

İŞKUR’A ENGELLİ KAYDI
Kayıt için;
En az %40 oranındaki Engelli Sağlık Kurulu Raporunun ibraz edilmesi
gerekir.
İş arayanın T.C. Kimlik Numarasına, yabancı ise yabancı kimlik
numarasına göre kaydı alınmaktadır.
14 yaşını doldurmuş olmak zorunludur.
Kayıt için beyan esas alınır.
Böyle bir yazı gördüm kafama takıldı.

Aynısını ben yaptım kafana takılacak birşey yok . İş kura kaydım yok. Dikkat et iş arayanın diyor sen çalışıyorum diyorsun

@tutsak58

emeklilik için 18 yıl 4080 güne tabiisiniz. gün ve yıl şartını doldurmuşsunuz. defterdarlıktan vergi indirimine başvurun. onaylandıktan sonra sgk ya gidip emekli olabilirsiniz.

Bugün vergi indirimine başvurdum 2 ay sonra iş yerine evrak geleceğini söylediler.Onaylandıktan sonra Gelen evrakla Sgk ya gideceğim değil mi ?
Emekli olunca ekpss girme şansım var mı ? yada yaş sınırı var mı ?

tutsak58

evet. vergi indiriminiz onaylanıp işyerinize tebliğ edildiğinde önce sgk ya gidip emekli olur yazısı alın. yazıyı işyerinize verin. sizi 14. maddeden çıkış göstersinler ki tazminat alabilin. sonrasında işyeri çıkış bildirgeniz vergi indiriminiz ve raporunuzla emeklilik için başvuru yapın.emekli olunca ekpps ye girseniz dahi emekli olduğunuzdan atamanız yapılmaz.

Üst Alt