Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi, 4361 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

willerdem

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı forumlar.

4.8.2000 sigorta prim yatırma girişliyim. 4361 gün primim var.
5 yıldır böbrek yetmezliği teşhisim var. Henüz engelli raporu almadım ama gfr hızım 30-40 arasında değişiyor.
Kurula gittiğimde %60 oranında rapor alacağım kesin gibi. Bu şartlarda emekli olabiliyorum.

Bu durumda çalıştığım kuruma vergi indirim kağıdım geldiğinde emekli olmadan, onların beni işten çıkartmasını beklemek istiyorum. Çünkü ihbar tazminatı ve ek ücret talebim olacak.

1-Vergi indirim belgesini aldıktan sonra işsiz kaldığım dönemde SGK'ya emeklilik için başvuruda bulunabilir miyim?

2-Hesaplamalarıma göre emeklilik hakkımı 2017 yılında kazandım, geriye dönük prim iadesi yada maaş olur mu?

Sevgiler,saygılar

willerdem,
%60 oranında rapor alıp o rapor ile 2.derece vergi indirimi hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.
Vergi indirim hakkınız geldikten sonra SGK dan emekli olabilir yazısı alıp iş yerinizden emeklilik için ayrılış yapar iseniz tüm haklarınızı alırısnız.
1-Evet
2-Hayır
Emekli olup emekli maaşı bağlatmak gibisi var mı? Neden primlerinizi geri alma düşünceniz var ?

İlker bey cevabınız için teşekkür ederim.
Primleri geri alma yanlış bir ifade oldu.1 yıldan fazla emekli maaşı alma hakkımı kullanmadım.
Onu alabilir miyim diye bir düşüncem vardı.

willerdem,
Geriye dönük emekli maaşı almanın imkansız, Müracaat edin hemen emeklilik için..

Üst Alt