Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabileceğim?

sukrukayhan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Benim 2014 senesinde aldığım %10 ortopedik %50 Kalp Kapak oranlarımdan %55 engelli raporum var.
Süresiz bir rapor vergi indirimimde Eylül 2014 te onaylandı.

İşe giriş tarihim 01/01/2000 18 yılı doldurmayı bekliyorum
sigorta günüm şu anda 5461 gün.
Ben erken emekliliğe hak kazanıyormuyum?
Emeklilik için SGK ya başvurduğumda benden tekrardan rapor isterlermi?

Konu ile ilgili yardımlarınız için teşekkür ederim.

sukrukayhan

Siz erken emekliliğe hak kazanmışsınız ylnızca yıl doldurmayı bekliyorsunuz sgk sizden yeniden rapor istemez 01/01/2018 den sonraki günde dilekçenizi verebilirsiniz hatta askerlik yaptı iseniz ve askerlik yaptığınız zaman sigortalı değil daha sonra sigortalı oldu iseniz borçlanma yapıp daha da erken emekli olabilirsiniz

hilal72

hilal72 ben sigorta başlangıcı 07,3,2000 di 18 ay borçlanma yaptım başlangıç 21,08,1998 e çekti sgk da memur bayan hespladı 7,9,2016da gel dedi normalde 8.ayın21 olmuyormu sen bizim hesplamamıza bak dedi e devlette sgk giriş 21,8,1998 görünüyor sgk neyegöre hesaplıyor arada 15 gün gibi süre çıkıyor

Sayın hilal;

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Askerlikten muaftım askerlik yapmadım. Fakat 1998 senesinden beri çalışıyorum. Firma beni 2000 yılında sigortalı yapmış prim ödemelerinede 2001 yılında başlamış. 1998 yılında firmada çalıştığımı ispat edersem emekliliğim daha erkene alınırmı? Ayrıca emekli olduktan sonra çalışmamda bir sakınca olur mu? Çünkü bazı arkadaşlar emekliliğe hak kazansada emekli olmayıp çalışmaya devam ediyorlar sanırım.

belirtilen yıllarda çalıştığınızı ispatlarsanız tabiki emeklilik yılınız aşağıya inecek vergi muafiyeti ile erken emeklilikte yani yaşlılık aylığı oluyor emekli olup yine emekli olarak çalışmaya devam edebilirsiniz ama bu her emekli için geçerli olmaz malulen emekliler vardır tahsis rakamları 1 ile başlar onlar emekli olup çalışamazlar açıktan gizli çalışırlarsa çalışırlar ama resmi olarak çalışmazlar emekli olup çalışbilecek olanlar

TAHSİS NOSU 1 İLE BAŞLAYANLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞAMAZLAR VE YİNE TAHSİS NOSU 8 İLE BAŞLAYAN İŞ GÖREMEZLİK AYLIĞI ALAN KİŞİLERİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDERKEN MUHASEBECİLERİN HATA YAPMADAN EMEKLİ OLARAK DEĞİL ÇALIŞAN OLARAK GÖSTERİP SİGORTAS PRİMLERİN YATIRLMASI GEREKİYOR BAZEN DAHA ÖNCELERDE EMEKLİ OLARAK İŞLEM GÖRÜP ÇALIŞANLARIN PRİMLERİ DEĞİŞİK SİSTEM YAPILDIĞINDAN ÇIKMIYORDU

hilal72 yardımlarınız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Zahmet verdim. Saygılar.

sukrukayhan
Daha önceki sigortasız çalışmalarınızı net deliller ile yargı yoluyla isbat etmelisiniz, mahkeme kararı olmadan olmaz.

Üst Alt