Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve % 40 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

yorgun532

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.siteye yeni üye oldum.benim 24.12.2014 tarihinde %40 sürekli raporum çıktı.ortepedik ve süreğen ve kronik yazıyor.benim sigorta başlangıcım temmuz 2000.bu gün itibariyle 2678 pirim günüm var,ne zaman hangi şartlarda emekli olabilirim nekadar maaş alırım.vergi indirimi almam şart mı cevaplarınız için teşekkürler.

18 yıl 4080 gün ile emekliliği hakedersiniz.
Doğum yılınız Temmuz 1982 ve öncesi ise (sonrası ise tam tarihi belirtin lütfen) , 2018'de prim gününüzü 4080 güne tamamladığınız zaman emekli olursunuz.

Bu hesaplama ssk(4a)'dan emekli olacağınız varsayılarak yapılmıştır. Buna göre vergi indirimi almanız şart.
Ama diğer statülerden emekli olacaksanız şart değil. O zaman emeklilik şartlarınız da değişebilir ayrıca.

teşekkürler kelebek.
doğum tarihi 15.08.1983.
ssk lıyım.
vergi indirimi için maliyeye müracat ettim ama sonuç ne gelir bilmiyorum. vsitete okuduğum bazı haberlere göre merkez sağlık kuruluşu oranı düşürüyor diyorlar acaba doğrumu.

bir de emekli olursam bugün itibariyle ne kadar maaş alırım.teşekkürler.

Ne zaman emekli olabilirim

15.12.2014.tarihinde SDÜ tıp fakültesinden %40 sürekli rapor aldım ve 1ay sonra vergi indirimi için müracat ettim ve onaylanıp geldi. İlk işe giriş tarihin:4/temmuz 2000.şu anda 3060 gün pirimim var.doğum tarihim: 16/08/1983.bu şartlarda ne zaman emekli olabilirim.birde emeklilik müracatında yeniden rapor almalımıyım cvplarınız teşekkür ederim.

04 Temmuz 2000 SGK girişi ve 3.derece vergi indirimiyle 18 Yıl 4080 güne tabisiniz.
İlk sgk girişiniz 18 yaşından küçük olduğu için 18 yaşınızı doldurduğunuz günden itibaren hizmet süreniz hesaplanır.

16.08.2001 + 18 Yıl = 16.08.2019 Yılında 4080 günü doldurduğunuz takdirde emekli olabilirsiniz.

Teşekkür ederim en erken bu tarih yani.peki yeniden rapor almak zorundamıyım yoksa elimdeki rapor geçerli mi.raporum sürekli vergi indirimim de var.

SGK ya emeklilik tarihini kesin olarak hesaplatabilirmiyim.

Emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor almayacaksınız, vergi indiriminiz size erken emeklilik hakkı sağlayacak.
Direkt vergi indiriminize istinaden erken yaşlılık aylığına başvuracaksınız.

İlk sigorta giriş tarihin 18 yaşından küçük olduğu için sayılmıyor mu.birde benim 18yaşım dolduktan sonra SSK boşluğu var 2006 ya kadar bu emekliliğime zararı var mı.ilk girişim geçerli değil mi.

emeklilik hesabı yapılırken 18 yaşını doldurduğunuz tarihten itiraber hesaplanır
ssk boşluğu olması bişeyi değiştirmez
4080 günü doldurursanız emekli olursunuz.

Peki ama benim ilk SSK lı olduğum tarih geçerli oluyor değil mi?

yorgun532

EMeklilik hesabı yaparken yaş önemli değil. TAM primle ne zaman sigortalı olunmuşsa o tarihe göre emekliilik kriterleri belirleniyor. Fakat emeklilik hesabı yaparken 18 yaş temel alınıyor.

Ne zaman emekli olurum

Slm arkadaşlar yardımcı olur musunuz.
15.8.1983 doğumluyum.
04.7.2000 SSK başlangıcı.
Bugün itibariyle 4060 gün SSK gün var halen çalışıyorum.
%40 raporumla sürekli vergi indirimi aldım.ne zaman emekli olabilirim ve ne
kadar maaş bağlarlar.çalıştığım için nasıl bir yol izlemeliyim.yani işten çıkış ve devam etmek için
Cvplarınız için teşekkür ederim.

19 yıl Ve 4240 gün sigorta şartlarına tabisiniz

180 gün daha sigorta Ve 4.7.2019 emekli olursunuz

yorgun532

Hangi tarihte emekliyim

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz
Doğum;15/08/1983
İşe giriş tarihi;04/07/2000
Prim günü;4329
Vergi indirimi;%40 sürekli
Emeklilik tarihi 4 temmuz mu
Yoksa 15/ağustos mu
170 i aradım 18 yıl şartı 4 temmuzda dolunca diyor
SGK daki memur doğum günü geçince diyor yani 15 ağustos.
Sizce hangi si ne yapmalıyım nasıl bir yol
izlemeliyim . telefonun
0505 112 36 02 bilenler yardımcı olursa sevinirim

Son düzenleme:
Üst Alt