Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Klingbeil

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba %40 rapor alabiliyorum şu an tedavi sürecindeyim.
82 dogumluyum
3225 prim günüm var işe giriş tarihim 2000 senesi yalnız 4a dökümde stajerlik başlang yılım yazıyor 1998..

2000 senesinde askerlik yaptım.

Erken emekli olmam için ne yapmam gereklidir, veya çalışmaya devammı etmeliyim? Yada prim ödeyebiliyormuyum?

Teşekkürler.

18yila tabisin 2018 de emekli olursun

Klingbeil

Net cevap için başlangıcınızı ay olarak belirtiniz, 2000 yılı ay bazında ikiye ayrılıyor.

%40 apor İle Erken Emekli Olabilir miyim?

Merhaba,

Heyetten %40 rapor alirsak misal, gün sayım 3030 civarı ama benden istenen şartlar 3600 gün

Bu 3600 dolmadan erken emeklilige basvuru yapabiliyormuyum? Yani günlerim eksik olmasina ragmen basvuru yapıp hak kazanabilirmiyim?

Klingbeil çalıştığınız statü nedir?Yani Ssk-Bağkur-Emekli sandığı hangi statüdesiniz?Şayet Sgk lı olarak çalışmakta iseniz,iş yerinizden çalışıyor olduğunuza dair belge alarak,Vergi dairesine başvurun ve vergi indirimi isteği ile hastaneye sevk yaptırın.Şayet yetkili hastanelerden %40 ve üzeri rapor alırsanız ve bu oran Maliye tarafından onaylanırsa ve ilk sigorta başlangıcınız ve çalışma yılınızda 3600 günle emeklilik için uygunsa,3600 günü doldurduğunuz tarihte emeklilik için müracaat edebilirsiniz.

Statünüz
İlk işe giriş tarihiniz
Doğum tarihiniz
nedir

Merhaba ben 2006 yılında sağlık bakanlığının engelli kadrosu ile atandım, o yıl itibariyle emekli sandığına tabi çalışıyorum. vergi indirimine başvurmana gerek yok dedikleri için de vergi dairesine indirim için başvurmadım. 2006 yılına ait %45 sürekli ortopedik engelli raporum var. Emeklilik için vergi indirimine başvurmam gerekli mi? teşekkürler

17 yıl 4080 gün pirim olduğunu biliyorum , araştırmak gerek :)

emekli sandığı olunca ne oluyor? 3600 yeterlimi emekli olmak için anlayamadım kusura bakmayın

nur67
Emekli sandığı statüsünden emekli olacakların emekliliği vergi indirimine istinaden olmuyor, erken emeklilik için vergi indirimine ihtiyaçları yok yani, arkadaşın söylemek istediği bu.

Vergi indirimi

Arkadaşlar raporum ankarada kurulda onaylanması durumunda emekli olmam için 500 güne ihtiyacım var. Askerlik 550 gün yaptım. Askerlik borçlanması yaparak emekli olabilirmiyim? Ayrıca bu be kadar maaşıma etki eder. Tşkler

Klingbeil
Sadece prim gün sayısına ihtiyacınız varsa askerlik borçlanması her şekilde yeterli olur.
Sigorta süresine de ihtiyacınız varsa, sigorta başlangıç tarihini geriye çekmek için askerliğinizin sigorta başlangıç tarihinden önce yapılmış olması gerekmektedir.

Üst Alt