Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %40 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

rizailkayy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben malulen emekli olmak için başvurdum. Doktorların yazdığı oranları topladığımda rakamsal olarak 110 civarı yapıyordu. Bunu balthazard formülü ile hesapladık, %70 civarı çıkarken emekli yapmadılar. Itiraz ettim sonuç yine aynı. Daha sonra önceden var olan %40 engel raporum ile normal emekli olmaya başvurdum. Bu kez de günün yetmiyor dediler. Yardımcı olursanız. Bilgilerim:

Doğum tarihim: 19.02.1954
esnaf bağkuru olarak sigorta başlangıcım: 10.10.2000
%40 engel raporum var
esnaf bağkuru: 2002 gün
tarım sigortası: 540 gün
sigorta:706 gün
600 gün de askerlik borçlanabilirim.

Saygılar...

merhaba
vergi indiriminden faydalandığınızı varsayıp..
sizin toplamda 19 yıl sigortalılık süresine ve 4240 gün e ihtiyacınız var %40 oranla emekli olabilmek için

şu anki bilgilerinize göre askerlik borçlanması ile birlikte 3848-4240=392 iş gününe sigortalı olarakta 19-16=3 yıla ihtiyacınız var

2019 yılında emekli olabilirsiniz ..

şu linki inceler iseniz daha detaylı cevaba ulabilirsiniz ..

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Yaşım 60'ı geçti. Bu durumda 3600 gün ve 15 yıl sigortalılığa tabi miyim? Tabi ki askerlik borçlanmasını da yaparak. %40 sürekli engel raporum var. 2013 yılında işe başlamadan önce(şuan çalışmıyorum, sgk'da bir memurun emekli olabilirsiniz demesi üzerine ayrılmıştım) 1,5 yıl boyunca özürlü maaşı aldım. Bu raporun katkısı nedir? Ayrıca farklı sigortaların olması durumumu nasıl etkiliyor..Teşekkürler..

rizailkayy

Sigorta müdürlüğüne bir dilekçe verip "xxx tarihinde malulen emeklilik başvurum malul sayılacak düzeyde işgücü kaybım bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Başvurumun 5510sayılı yasanın 28. maddesi kapssamında %60 üzeri raporuma istinaden Yaşlılık aylığı kapsamında işleme konmasını arz ederim" deyin.

Emekliliğiniz onaylanacaktır

bagkur.PNG

Üst Alt