Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve 4040 prim günüm var. Ne zaman emeklii olabilirim?

armys06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iş kazasından sonra kafa tası travmasına bağlı beyin kanaması ve hafıza algı ile vücudumun sol tarafında çalışmama yada istem dışı çalışma olmakta. ayrıca epilepsi hastasıyım. 2000/11 ay sigorta girişim ve 4040 günüm var. emeklilik şartlarım neler ve nasıl bir yol izlemeliyim?

armys06

Eğer raporunuza karşılık 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün prime tabisiniz emeklilik için

2008_oncesi.PNG

Maliye vergi indirimi geldi simdi surec nasil?

Maliyeden vergi indirimi geldi ve raporumla ayni oranda 2 yil gecerlilik suresi var.simdi ne yapmaliyim? Bu evrak ile haklarim neler?

armys06

Emeklilik için yukarıdaki cetvele tabisin.

Yalnız, emeklilik başvurusu zamanı geldiğine geçerli olan bir vergi indirim hakkı olmalı. Yani, bu 2 yıl sonunda vergi indirim hakkınızı da yenilemeniz gerekecek...

Vergi indirimini iş yerine bildirmek zorunda mıyız.ben iş yerimi degistirdim eski iş yerime gelen indirimde sure yok yeni iş yerim için basvursam sure konulurmu yada oran dusermi aceba.tsk

alemba
Tekrar vergi indirimine başvurmayacaksınız, süre kısıtlaması olmayan vergi indirimi tüm çalışma hayatı boyunca geçerlidir.
Yapacağınız tek şey işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile, vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine gitmek ve vergi indiriminizin yeni işvereninize tebliğ edilmesini talep etmek olacaktır. Düzenleyecekleri yazıyı elden verirlerse hemen alır işverene verirsiniz, vermezlerse postayla onlar gönderir.

Çok tesekkur ederim ..tereddutteydim oran duser sure konur diye yeni iş yerime bildirmeyecektim...hemen yapalım o zaman

Ufukalp OturanBoğa

2 Raporum var! ilk raporum için vergi inirimi aldım!
ikinci yükseltiğim raporum için'de tekrar vergi indirimi için
Ankara'ya yollamam gerekiyor mu?
Alınan vergi indirim yazısı o rapor için mı geçerlı yoksa,
her alınan rapor için vergi indirimi alma zorunluluğu var mı?

(ikinci yükseltilen raporum'u emeklilik için kullanacağım!)

cihan7999
Zorunluluk yok, ancak yüksek olan raporunuzla vergi indirimi aldığınızda vergi indirimi derecesi değişiyorsa emeklilik şartlarınızda lehinizde değişiklik olacaktır.
Siz yeni raporunuzla tekrar vergi dairesine başvuracaksınız ve maliye merkez sağlık kuruluna onlar gönderecek, aynı ilk aldığınız gibi işlem görecek.
Ancak oranlardan kesinlikle emin değilseniz girişmeyin bu işe, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak var.

Ufukalp

çok fark yok ilk rapor %40 ikinci %43! asıl sorum şuydu aslında:
Ankara'dan ilk %40'lık raporum için aldığım
vergi indirim üst yazısını %40 olan'la değil bu yeni
%43'luk rapor'uma ek olarak SGK'ya versem emeklilik için olur mu?

(%40 rapor 2 yıllık olduğundan %43 süresiz! o yüzden)

Biraz karışık mı olmuş ben mi anlamadım bilmiyorum :)
Sürekli hangisi, 2 yıl süreli hangisi?
Vergi indirimini hangi raporla aldınız?
Önce alınan hangisi?

Ufukalp
;) ilk rapor 1 yıl önce 2 yıllık %40 ona almıştım!
birdaha girdim süresiz %43 daha 1 hafta oldu!
diyyorumki iljk aldığım indirim yazısıyla bu yeni raporla
sgk'ya versem emeklilik için olurmu?

(vergi indirim yazısı süresiz!)

cihan7999
Vergi indirimi yazısında vergi indirine esas raporun tarih ve numarası olacaktır ve ekteki rapor değiştirilemez.
Vergi indiriminiz zaten sürekli olduğu ve iki rapor arasında vergi indirimini değiştirecek bir fark da olmadığından hiç gerek yoktur.
Erken emekliliğiniz 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31 maddesince vergi indirimine istinaden olacağı için raporunuzun süreli olup olmamasının bir önemi yoktur, aslolan vergi indirimidir.

cihan7999

Rapor süreli de olsa vergi indirim hakkı sürekli verilmiş olabilir. Yani önemli olan vergi idnriim hakkının süreli olup olmadığı. Eğer vergi indiriminde bir süre kısıtlaması yoksa, o zaman yeni raporu kurcalamana gerek yok

cihan7999
Vergi indiriminiz zaten sürekli ve sgk vergi indirimini esas alır.
Anlıyorum, olmaz olmaz da ya olursa diye düşünüyorsunuz.
Ama bu olasılıktan çok daha büyük olasılık son vereceğiniz %43 lük raporun %39 a düşürülüp vergi indiriminizin iptal edilebileceği olasılığıdır. Risk almayın derim.

Üst Alt