Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve % 58 raporla ne zaman emekli olabilirim?

karababa40

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben mehmet akcaoğlu 20 06 1975 doğumluyum.%58 özürlülük raporu aldım.vergi indiriminden yararlanmak için maliyeye gönderdim.ilk ssk pirim yatış tarihi 17 10 2000 ve5300 gün pirimim var.ne şartlarda nasıl emekli olabilirim

karababa40 3. derece vergi indirimi onaylanırsa 18/10/2019 tarihinden itibaren emekliliği hak edersiniz.

askerlik borçlanması yaparak prim ödemesi yapsam daha erken tarihte emekli olma imkanım varmı?

karababa40 ;
Askerlik tarihiniz sigorta başlangıcından önceyse olur. Sigorta başlangıç yılı borçlandığınız gün kadar geriye gider. Şu tablodan hesaplayabilirsiniz, yeni sigorta yılına ve 3. derece vergi indirimine göre emekliliğinizin kaç yılda gerçekleşeceğini. :

2008_oncesi.PNG

Askerliğini 550 veya 450 gün saydırma çok para odersin 30 gün saydır sana yeter önemli olan işe giriş tarihini geriye çekmek burda amaç sgk kurumuna 30 günlük paranı yatır vergi indirimin de olunca emeklisin hayırlı olsun

özürlü emeklilik

merhaba sigorta giriş 17 10 2000 13 ay askerlik borçlanması yapsam şu anda emekli olabilirmiyim.%58 özürlülük raporum var.5300 sigorta pirimim var. doğum tarihi 20 06 1975. askerlik borçlanmasını ödediğimde 13 geriye mi çekiliyor sigorta başlangıç tarihi. bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekürler

@karababa40
Tamamını borçlanırsanız sigorta giriş tarihiniz
17,09,1999 olacaktır. Buna göre 17.09.2017 itibariyle emeklilik tarihini elde etmiş bile olacaksınız.

Ancak diyelim ki 3 ay borçlanırsanız, emeklilik şartında 19 yıl yerine 18 yılla emekli olursunuz ve 17,07,2000 tarihine gideceğinden, 17,08,2018 itibariyle emekliliği hak edersiniz.

Yukarıda arkadaş 1 ay yeter demiş ama bu sizin için anlam ifade etmez, çünkü 1 aylık süreç geriye gittiğinde sizi kurtarmaz. En az 3 ay gerekir, 2018'e gelir. Buna göre hesabınızı kendiniz yapabilirsiniz ve ne kadar borçlanmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

* 3. derece vergi indirimi kazandığınızı varsayarak hesapladım.

Üst Alt