Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %62 raporla ne zaman emekli olabilirim?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Turkiye Gov Tr sonuçlarım aşağıda ki gibi:

Doğum Tarihi: 01/01/1981
İlk İşe Giriş Tarihi: 17.02.2000
Durumu: Aktif
Toplam Uzun Vade Gün Sayısı: 5366

Vergi İndirimi Raporumu 2004 de %62 engel oranı ile aldım. Ortopedik engelliyim. Raporun orijinali elimde.

Şimdi bu şartlar dahilinde emeklilik işlemlerimi 17.02.2017 de başlatabilir miyim? Evet ise bu işlemler nedir ve ilk nereden başlamam lazım?

Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.

istikbal

17.02.2017 tarihinde emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Emeklilik için yapacağınız tek şey,tahsis talep formu doldurup sgk ya vermek.
Vergi indirim belgenizin fotokopisini eklemeniz faydalı olur.

@BuTcHeR

Teşekkürler. Bu formu sanırım kurumumun bağlı olduğu SGK dan alacağım değil mi? Yani başvuru günü (17.02.2017) geldiğinde bu evrakı almak için SGK'ya Vergi İndirimi Raporum la gidip orada doldursam herhalde süreç tamamlanacaktır diye düşünüyorum? Ayrıca yine bu forumda bazı arkadaşlar mevcut çalıştığım kurumumdan da öncelikle istifa etmem gerektiği gibi bir şeylerden bahsetmişlerdi. Yani SGK'ya gitmeden önce veya sonra işten çıkışı nasıl yapmalıyım ve aynı iş yerine ne zaman tekrar giriş yapmalıyım? (şirketle anlaştım tekrar giriş için)

Emekli olabilmek için çalışmıyor olmak şarttır.
İlk yapacağınız iş,SGK ya gidip emekli olabileceğinize dair yazı almak.
Bu aldığınız yazıyı işyerinize verip emeklilik dolayısıyla çıkışınızın yapılmasını isteyeceksiniz.
İhbar tazminatı hariç diğer bütün haklarınızı alacaksınız.
Daha sonra bağlı olduğunuz SGK müdürlüğüne gidip emeklilik için tahsis talep formu dolduracaksınız.

BuTcHeR

Merhaba, İşten çıkışımı gerçekleştirdim ve SGK dan tahsis talep formumu aldım. SGK da ki yetkili kişi bana, İlk iş yerime Defterdarlık tarafından gönderilen mektup ile bu belgeyi almama hak kazandığım doktor raporumunun fotokopilerini getirmem gerektiği söylendi. Bunların dışında Fotoğraf veya farklı bir evrak gereklimidir acaba?

Yok,sadece kimliğiniz yanınızda olsun yeter.

Üst Alt