Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %68 raporla emekli olabilir miyim?

vitamin122

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Hizmete Başlama Tarihim : 01.08.2000
Doğum tarihim : 12.11.1982
Hizmet günüm : 7512

10.08.2023 tarihinde Vergi dairesinden aldığım üst yazı ile engelli raporuna başvuru yaptım.
İç Hastalıkları %20
Kardiyoloji %20
KBB %10
Ortopedi %18

Toplam %68 verdi doktorlar.

Bu duruma göre ben engelli raporu alabilecek miyim. Oran düşer diyor bazı arkadaşlar. Kaç oran gelir ve bana yaşamımda ne gibi artıları olacak. Örneğim Emekli olabilir miyim. Emekli olabilirsem çalışmaya devam edebilir miyim. Emekli olabilirsem normal emekli maaşımı alırım. Bilgisi olan arkadaşım varsa lütfen cevaplayabilir mi acaba.

Bu oranlar balthazard formülü ile 52.7 ye düşer,bu oranla ankara maliyeden vergi indiriminiz onaylanır dönerse aşağıdaki tabloya göre
18 yıl 4080 gün hizmet süre ile emekli olabilirsiniz,şartları sağlıyorsunuz yani
dediğim gibi maliyeden %52 onaylanır gelirse emekliliğe başvurabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

primleriniz asgari yattıysa maaş olarak 7500 tl maaş alırsınız,kök maaşınız da 4000-5000 tl seviyesinde olur

engelli kimlik kartı çıkarın,e-devletten başvurulabiliyor artık

su,ulaşım vs den indirimli yararlanabiliyorsunuz

Evet oransal olarak toplarsanız düz bir şekilde %68 ama baltazar hesabına göre %52 engeliniz var. İnternete baltazar hesaplama yazarsanız çıkıyor. Yukarıdaki tabloya göre 3.derece engelli grubunda yer alıyorsunuz %40-59 arası yani. Sigortalılık tarihinize bakıp tabloda gereken yeri ararsak 18 yıl sonunda emekli olmanız gerekiyor. Emekli olmanız gerekiyor yani. Emekli olunca çalışabilir misiniz bir bilgim yok bu konuda

Birden fazla Ruhsal bozukluk tanısı konulmuşsa hastaya hangisi baz alınır doktor tarafından veya birden fazla tanı mı baz alınıyor bilgisi olan var mı ? F20, F20.9, F23,F28,F29 ve bilmediğim bir kaç tanı daha konmuş olabilir.

Üst Alt