Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişim, %44 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

suatbeyim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
16,10,2000 tarihinden beri aynı iş yerinde çalışmakta ve bu tarihde sigorta pirimim ödenmeye başlamıştır. Bugün itibarı ile vergi ideresini aradım ve raporumun 44 ile onaylandığını öğrendim. Emeklilik hesaplamaya girdiğimde sigorta başlangıcım 2000 tarihinden sonra olduğu için midir nedir, hesaplama yapmıyor. Merak işde bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olur mu? Teşekkür ederim.

[FONT=Verdana]19 yıl, 4240 gün e tabisiniz 2019 yılı 10. ayında 4240 gününüz dolmuş ise emekli olabilirsiniz.İlk sigorta gününüz keşke 8. ay öncesi olsaydı 18 yılda emekli olabilirdiniz.[/FONT]

Askerden sonra işe başladığım için, öncesini ödeme şansım var mıdır? Ödenir ise tarihin geri gitme durumu söz konusu mudur? Askerliğimi yaptığım için yapılan askerlik süresini ödeyebilir miyim?

O zaman askerlik borçlanması yapar iseniz 18 ay 4080 güne tabi olursunuz. Bu da size 1 yıl erken emeklilik hakkı verir.

Emekliilik kriterleri:

2008_oncesi.PNG

Soru içinde soru gibi olacak. Şimdi 19 yılda yani 7 yıl sonra nasip olursa emekliyim. Şuanda 4200 günü doldurdum ve 7 yıl fazla günüm olacak. Emekli olurken malulen olacağım için yani 19 yılda. Emekli maaşımın düşük olacağı söylüyor bazı arkadaşlar. Emekli olurken ortalama 6700 günüm olacak. Bürüt maaşım 20000 tl civarında. Bu maaşla devam edersem ne kadar emekli maaşı alırım. Herkese teşekkür ederim.

Bir şey anlamadım :)) 450 TL emekli maaşı diyor. Ortalama 2000 tl bürüt maaşım var. Emekli olurkende 6900 günüm olacak. 19 yıl hizmet süresi.

Yanlışlık olmalı. Bu düzeyde prim yatarsa, 1200-1300 TL gibi bir aylık bağlanır bence.

Bugün bir arkadaşımla yaptığım sohbette kafam karıştı. :)
Sigorta pirim ödenmesi 200 yılının 10. ayı, 19,09,1994 tarihinde lisede yapmış olduğum stajım var. Sigorta sicil kartımda işe giriş tarihim 19,09,1994. Fakat pirim yatmış görünmüyor. Arada geçen 6 yıllık zamanda askerliğimde var. Pirim ödenmese bile hizmet süresini etkiler mi? Eğer etkiler ise şu anda emekli olabiliyorum. Cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

suatbeyim;

staj sigortan gecerli degil o kısa vadeli iş kollalrı sigortasına ait o sayılmıyor 18 yaşından gün aldığın tarihten itibaren sigortalı sayılırsın yani 18 yasından sonraki ilk sigortan ve başlangıcın kabul olur

Staj sigortallığı emeklilik hesabında tümüyle etkisizdir.

Üst Alt