Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2000 sigorta girişim, %49 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?
17.03.2000 de ılk ıse gırdım 19.10.2006 da ıs kazası gecırdım %49 raporum var ne zaman emeklı olabılırım 3300 gunum var ıstersem 450 gunde askerlıgı odeyebılırım
18 Yıl 4080 güne tabi olursunuz.Emeklilik tarihiniz 17.03.2018,prim gününde sıkıntı yok.
Eğer sigorta başlangıcınız askerlikten sonra ise askerlik borçlanmasıyla 15 ay geriye çekebilirsiniz.Buda 17.12.2016 tarihine denk gelir.
Dediğim gibi bunları yapabilmek için vergi indirimi şart.
Alpay35
Arkadaşımız sorunuzu cevaplamış, ben başka bir konuya dikkat çekmek istedim.
İş kazası geçirdiniz ve %49 oranında kalıcı hasar oluştu.
Peki bunu iş kazası olarak sigortaya bildirip sürekli işgöremezlik aylığı bağlattınız mı?
Bu çok önemli olup hayatınız boyunca alacağınız, vefatınızda ise geride bıraktıklarınıza kalacak bir maaş.
Umarım alıyorsunuzdur.
ilk pirim gunum 31.10.2000 tarihinde yattı 2002 2004 yılları arasında askere gıttım 2006 yılında ıs kazası gecirdım %49 rapor aldım toplam gun sayım 3700 ne zaman emeklı olabılırım yardımlarınızı beklıyorum saygılar.
Sakatlık oranınız %49 yani 3.dereceye denk geldiğinden, 17.kutu yani 19 yıl ve 4240 gün şartlarını tamamladığınızda, o zamana kadar işyerinizden alacağınız yazı ile vergi indirimi hakkı elde etmek için vergi dairesine başvurup bu hakkı da elde ederseniz emekli olabileceksiniz.Buna dikkat.İşsizken bu başvuruyu yapamıyorsunuz çalışırken halletmeniz gerek.
Sonuçta en az 540 gün daha çalıştıktan sonra yılı bekleyerek 31.10.2019 tarihinde emekli olabiliyorsunuz.
Sabah sizin soruya cevap yazarken sadece sizin soru ve benim cevap vardı.Şimdi bakıyorum yukarıda bu soruyu 2015 yılında da sorduğunuz ve cevaplar aldığınız bir konu varmış galiba ve bizim konu o konuya eklenmiş?
Orada 17.03.2000'de işe girdiğinizi yazmışsınız burada ise 31.10.2000'de ilk priminizin yattığını belirtiyorsunuz.Bu durumda işe başlamış bile olsanız sigortasız başlamış olmalısınız? İlk priminiz 10.ayda yattığı için böyle bir sonuç çıkardım. Dolayısıyla prim yattığı tarihten itibaren sigortanız geçerli oluyordur.
9.9.2000 yilinda ilk sigortali ise girdim
8.10.2006 da iskazasi gecirdim sol diz alti amputasyon ile %49 rapor aldım. surekli gormezlik maasi aliyorum
%49 ile vergi indirimden yararlanmaya basladim
suan 4400 gunum var
malulen ne zaman emekli olabilim
emekli olursam 1350 + 68 lira emekli maasim gozukuyor ama surekli is gormezlik maasim 2217 + 88 ek odeme
bu maas baglanirken is gormezlik maasim kesilcekmi veya ne kadar maas alirim cvp verirseniz cok sevinirim
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim ilk tarih stajtarihimdi sanirim o kabul olmuyor 2. Tarih prim yatan tarih peki tekrar calisabilirmiyim??calisirsam emekli maasim kesilir mi ??
1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekli olan kişiler sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirler.
Sürekli iş göremezlik gelirinini zaten bir ilgisi yok çalışıp çalışmamak ile