Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişim ve 4300 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

EEYCAN

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

1996 yılın da doktorun söylemiyle doğuştan gelen bir hastalık olan beyinde su birikmesi olan beyinden hidrosefali ameliyatı oldum bu ameliyata bağlı olarak 2000-2002-2008 yıllarında idrar torbasına giden hortumdan ameliyatlar oldum

23.12.2000 tarihinden beri çalışıyorum
4300 gün sigortam var

malulen emekli yada vergi indirimi için başvuru yapmak için sırasıyla ne yapmam gerekir.

Asa aksamalar askerlikten muaf edildim. Bu hastalıktan malulen emekli olan var mı yada yüzde kaç malul raporu veriliyor.

Not:Şikayetler;tek gözde belirgin kayma görmede aşırı sıkıntı yürümede 5 dakika sonra sıkıntı aşırı unutkanlık cevap verirseniz sevinirim.

Malulen emekli olma şansınız çok düşük. Çünkü rahatsızlık doğuştan geliyormuş. Sonradan ilerlemiş olması vs. gerekir.
Ama ssk'dan emekli olacaksınız, vergi indirimi ile erken emekli olmak için çalışıyorken işyerinden çalıştığınıza dair alacağınız belgeyi vergi dairesine götürmeniz gerekir. Raporunuz olmadığı için onların sevketmesini isteyebilirsiniz. Veya gitmeden önce raporu da alıp çalıştığınıza dair belge ile birlikte teslim edebilirsiniz.

tablo şu:
2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim bilgiler için.işyerim ile görüştüm bu yazının örneğini bulabileceğim bir yer varmı.

Yalnız bu verdiğiniz cetvel araitırmalarıma göre 01-01-2015 tarihinden sonra işe girenler için sanırım
,

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü​

………………………………………isimli personelimiz…………………sigorta sicil numarası ile...../…/…… tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış olup halen görevine devam etmektedir.

Engelli indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

ADRES:
Tarih…/…/2010
İşyeri yetkilisi

İmza Kaşe​

Vergi Dairesi :
Vergi Sicil Numarası:

Çok teşekkür ederim.raporu alirsam buradan sizlere bilgi veririm iyi geceler.

Merhaba bi konu hakkında bilgi alacaktım vergi indirimi için hastaneye gittim oda gereken evrak listesini yazdı hepsini topladım fakat işyeri yazısında tıkandım iş yeri rapor geldikten sonra vergi dairesine yazı yazılacağını söyledi doğrumudur yada şöyle sorayım yarın heyete giderken yanımda ne götüreyim resim falan

EEYCAN

Öyle bir şart yok. Raporu maliye sevkiyle alsanız nasıl oalcakmış o halde? İşyerinde çalıştığınıza dair yazıyı vermeleri lazım. Atla-deve değil ki canım!

Evet öyle bir şart yok işverenin vereceği iki satır bi yazı çıktısı.
Ancak hastanenin de çalışma belgesi şartı istememesi lazım,siz şahsi olarak rapor için başvuruyorsunuz,kullanılacak alanlarda da diğerleriyle birlikte vergi indirimi de işaretli olacak sadece.

Arkadaslar bugun doktorlari gezdim poliklinikde hic kimse ne sordu ne konusturdu 3 kez shant takildi gözlerde sorun yurume sorunlu ataksi var yaziyor benim raporlarda ama bugün hastanede üstünede yazmislar beyin %10 göz asagi yukari bakamiyor %5 heyete giren 10-15 dakika cikmiyor ben girdim 30 saniye sürmedi nasil iş anlamadim bu iş böylemi oluyor yoksa bendemi sorun yokda eyham yapiyorum anlamadim.

Tuhaf bi uygulama bu kafam karıştı raporu aldım aynen şöyle yazıyor hidrosefali hastalığına istinaden olan bu göz görme keskinliği rağatsızlığına %5 oran yine hidrosefaliye bağlı olan periyodik bacak hareketlerinde bozukluk %10
ama hastane raporlarında yazan 3 sefer beyinden şhunt ameliyatı 1 sefer şhunta bağlı hortum ameliyatı yapıldı ama ne hikmetse hidrosefali ile ilgili bi oran yok
hastaneye gittim olayı anlattım benim geliş sebebim beyin ameliyatı fakat onla ilgili bi oran bile yok doktorun dediği oranlamada böyle bir hastalık yok ondan not vermedim ee peki dedim senin kanatindemi yok 3 sefer beyni açılan bi hastaya not verilmez mi dedim yani 1 puan verse dicem hastalık bu oranı bu kdar ama bu hastalıktan en az yüzde 25-50 arası puan alan arkadaşların doktorlarına mı gitsem şaşırdım kaldım.

işte arkadaşlar ben şimdi ne yapayım akıl verirseniz sevinirim.

Bir de şunu soracağım ben kendi kendime mesela burada askeri hastane var yetkili olan şahsen malulen emeklilik için başvuru yapabiliyor muyum

herkese iyi günler

Tekrar merhabalar arkadaşlar 9 ayda haseki hastanesine vergi indirimi için basvuru yaptim doktorlari gezdim ama heyete girmeyi beklerken bu hastanede heyet olmadiğini doktorlarin rapot üzerine yazdiklarina gore oran verilecegini ogrendim.ben 2-3 aydir evisden takup ediyordum Esra Su eb son bakanliga gonderildi yaziyordu 10 kasim itibariyle ne kadar daha surer bu iş birde ne oran aldigimizi nasil ogrenebilirim hiç bir sekilde cevap verilmiyor

EEYCAN

yeni yıl kalabalığına girmeden sonuç belli olur diye umalım. Başvuru yaptığınız defterdarlığa gidip durumu sorun derim.

Sordum bugun eksik evrakdan dolayi geri gonderilmis sizi ararlar dediler baskada bilgi veremiyorlarmis

bu sizce uzun sürermi yani evrakin gelmesi gitmesi tekrar kurula girmesi hersey baştanmi başliyacak

Öyle zannediyorum ki, karar için yeterli görmedikleri bir tetkikin tekrar yapılarak ya da değerlendirmenin daha net yapılarak durum bildirir rapor şeklinde yeniden gönderilmesini isteyecek olabilirler.

bunun gelmesi gitmesı olması 1 ayı geçer herhalde neyse hayırlısı bakalım ne çıkacak

Bu islem uzun surermi peki ufuk bey belirsizlik ve 3 ay beklemek telef etti beni bu belirsizlik hastanede nepuan aldigimizi bile soylemediler peki bunu ogrenme imkanimiz varmidir suanda

Vergi dairesine gittim hastaneden evrak isteniyormus dedim onlarda evrağin az once geldigini soyleduler şansima hastaneden aldigim raporu verdiler ankarani. Ustedugu yazuyi verdiler altinda şôyle yaziyor fonksiyon kaybinin tablo 3-4 e göre bildirilmesi ve klinik taninin belirtilmesi nedir bunlar cevaplarsaniz sevinirim.

Vergi dairesinden alfigim evraklarda hastanenin verdiği raporu gordum fakat ankara fonksiyon kaybinin tablo 3-4 e gpre bildirilmesi ve klinik tanninin belirtilmesi isteniyor birde bu raporda beyin ameliyati oldum 2-3 sefer onla alakali bi not yada yazi goremedim normalmi bu yada pazartesi hastaneye gideceğim orada soyleyeyimmi son olarakda raporda sadece vergi muafiyeti ve özurlu karti kullanim amaci yazar buna ötv indirimi istihdam ekletebilirmiyim madem ueniden yapilacak

Heyete girdim evrak ankaraya gitti hastane %76 rapor vermiş ankara eksik evrak ve tablo yuzunden geri geldi hastaneye gittim tekrar heyete soktular bu seferde başka beyin doktoru ben bunları kabul etmem git mr çekil dedi çekilmisim dedim. Hastanede ayni yerde ne fark eder dedim dakka basi mr ben eksik evragi gonderin diyorum onlar silbastan heyet ister itiraz edebilecegim yer varmi yada nasil bir yol izlerim.

Arkadaşlar konu hakkında bilginiz varsa acil mesaj atın evraklar ankaraya gitti geri geldi istenilenler * fonksiyon kaybının tablo 3-4'e göre bildirilmesi ve klinik tanının belirtilmesi hastaneye gittim bana 1 gün sonra heyete gireceksin dediler dedim daha yeni girdik istenilen bilgi bu heyette ne işim var gene koşturmaca yine film girdik enson norolojiye girdim bana eski doktorun verdiği oran beni ilgilendirmez ben o kadar vermem dedi bende o doktor tanıdığım ya fazla yazdı hastalık neyse onu yazdılar dedim ben beyinden ameliyat oldum o git sırtından film çekil diyor ben hak kazandığım ilk raporla eksik evrak tamamlanıp gidecek derken tekrar heyet normalmi bu yada yapılacak bişeyvarsa acill yazın sıkıldım bu işten artık sanki adama fazla not yaz dedik.benbununla ilgili ne yapabilirim arkadaşlar acil cevap verirseniz sevinirim.

EEYCAN

Maalesef, hastaneden istediklerini yapmak senin için en doğru yol. İtiraz etsen süre uzar! Köprüyü geçene kadar...

rapor

Ne bilim verulmiş bir oran var kendileri verdi zorla almadik 2.ye gittiğimde doktor bem bu orani vermem dedi zorla almadik dedim bu orani yani orani alamayiz biz tekrar orani veren doktorami gitsek anlamadim bide ankaranin istediklerini gene yapmadularki toblo 3-4 dedikleri olayi soyleyincede bizden iyimi biliyorsunuz diyorlar sikayet etsek kimi kime edelim bilmiyorumki ne yapmam gerek.

Bugun heyet bitti gibi birsey en son idrar tahlili verdim ayin 5-6 si gi i sobucla birlikte vereceğim umarim bitmiştir.

Ve sonunda sonunda heyet işkencesi öyle yada böyle bitti.en çok zorunda giden yalanciyiz gibi bakmaları onlarda bir yerde haklı okadar insan doğru söyleyepcek değil ya.neyse benim işlem 15 şubat itibariyle bitti ama henüz vd gitmemiş normalmi acaba eksik evrağimda yoktu

10-15 gün içinde vergi dairesine ulaşır.
1 ay falan sürüyor normalde

Bende eski kafayla gidiyorum ilk verdiğinde 2 gün içinde vergi dairesine gitti.dün hastaneyi aradım çok yoğunluk var normal dedi hayırlısı bakalım bu kadar emeğe Orluğâ değer umarım

Heyete verdiğim evraklar bulunamıyor vardır bir hayır diyeceğin ama nerde bi hatane evraği eksik yollar tekrar heyete gireriz bu seferde evraklar katılmış ne iş bu bende anlamadim gitti

Ben herşeyden bir ilkim abi bende anlamadim ama 2 günlük bir aramadan sonra işgüzarin birinin çekmecesinden çıktı evraklar dut bakalım sonu hayırlısı olsun gene aynı oran verilmiş hayırlısı bakalım.ben ÖTV indirimi için tekrar girerim dedim ama pes abi gene aynı olaylar olur diye korkmaya başladım ve ne ya eylül ayından beri vergi indirimi için ugrasiyoruz.

Bu nasıl iş kimsenin kimseden haberi yok git gel yapmaya Tekirdağ İstanbul evrak boom olacak.en son bugün vergi dairesine gittim evisden takip et dedi ee bakıyorum dedim evrak hastaneden rapor bekleniyor evrak size gelmesini diyorum hastane yolladik diyor e bizde yok evissden takip et diyor eee bakıyorum diyorum hastanede gözüküyor ee o zaman hastane diyor bize gelmedi ee kardeş bilgisayar önünde at ile deve değil gir TC bak diyorum tenezzül edip baktı beyefendi ee evrak boom bizdeymis diyor kırıkları beni buluyor anlamadim 15 gundur evrak orada bakmadan bizde yok diyor ne acayip sistem anlamadim sonuç ne diyorum hastane buradan öğrenirsin diyor inada hastane bilir diyor burada işlem 2 at surer diyor bu normalmi

EEYCAN
Bir de ne diyor biliyor musun; gel ağzıma burnuma dal diyor Allah ne verdiyse.
Bu kadar aymazlık olur mu ya? Evrak 15 gün senin orda bekleyecek ve sen bu 15 gün işine bakmak yerine okeye döneceksin.
O raporu merkez sağlık kuruluna gönderme konusunda da böyle okeye dönerek çalışırlarsa emin ol 2 ay da sürer 5 ay da.
Lanet olsun böyle memurlara.

Abi ne dersek diyelim böyle geldi böyle gider.eskisi gibi defterden arama yok 2 saniye bilgisayara gir her sey onunde ama nerde neye üzüldum bide bu isi yapanda bizimle ayni yolda yuruyen engelli bir zat bizi en iyi o anlar dedik ama hikaye.

Sonunda 01 nisan itibariyle evrak Ankara'ya gönderilmiş ne zaman orada olur bilmem ama ne hastane nede vergi dairesi sonucu söylemiyor umarım ilk gittiği gibi (ilk gittiğinde %76 oran vermişlerdi eksik evrak tablo 3-4 )geri dönmüştü umarım aynı orandır.

Üst Alt