Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2000 sigorta girişim ve 4300 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?
Evet eziyet efsanesi geri döndü bakalım bu yasadiklarima ne diyeceksiniz ankarayi 2 sefer emin olmak için aradim raorum ciktimi diye evet çıktı sonuç ne dedim %26 dedi bay ve bayan ve benim eksik evrakla giden raorum %76 tam giden dedikleri doğru ise %26 bu ne iş anamadim kafami buluyorlar benle eski raporda idrar ve gaita inkontinansindan altmis sol 6.sinir aralizisi % kırk yazıyordu i hastalığın noldu iyileşti herhalde bu 2 ayda bide eski evrakdan ge çek hastalığın yazıyor diye geri gelmişti bu işe aklı yatan varmı eksik evrakli raor % 76 tam evrakli raor % 26 avukata verdim bende bizimle kafa bulanlari siz ne dersiniz Ankara oran siyenez diyorlar doğru mu
Evet inada bindi iş bugun gene aradim karsi taraftaku ses 1 dakika sonra oraniniz 27 dedi iyi dedim 24 le basladik araya araya 27 e ciktik 40 ne kaldi sunun surasinda dedim nasil yani dedi karsi taraf bende her arayisinda oran yukseliyor dedim 40 ne kaldiki bide sunu oradaki bir beyden ogrendim dosyams dağa bakilmamis.
Arkadaşkar bir sorum olacak ben onuncu ayda heyete girdim evraklar onikinci ayda eksik evrak neticesiyle geri geldi aynu ay icinde tekrar heyete girdim 4 ay basi ankaraya gitti daha netice yok belki cok aradigimdab benden sonra verenler cikti neyse tutki benim onay cikti fakat işyerimiz bu ay sonu kaaniyor ben olurda vergi indirimi alitsam bu geriye donuk artik 9 aydanmi yoksa 2.kez heyete girdigim tarihten itibaren biriken vergi indirimimi nasil alacağim geriye donuk bir bilgisi olan varmi.
EEYCAN
Geriye dönük vergi indirimi tutarlarında muhatabınız işveren değil işverenin bağlı olduğu vergi dairesi olacak, iadeyi vergi dairesinden talep edebilirsiniz.
Ancak elinizde ilgili ayların onaylı bordrosu ve onaylayana ait imza sirküleri olması gerekiyor, kapanmadan işyerinden bunları temin edebilirsiniz.
Ufuk bey çalistigim yer bi nevi sube merkez ankara sube kaoanacak ama merkez ayen drvam bu durumda merkezden akabiliriz sanirim caistigimiz zamanki bordri yada maas bankadan yatiyor oda olabilirmi
Ufuk bey birde ben onuncu ayda heyete girdim eksik evrakdan tekrar girdin 3 ayda bitti heyet hangi ay itibarile baslar indirim alma
EEYCAN
Maaşınız bankadan da yatsa bordrolarınız işyeri muhasebe ya da insan kaynakları birimince hazırlanır ve arşivlenir.
Bankadaki maaş hesabı hareketleriniz bordro yerine geçmez, çünkü bordrolardan aylık ödenmiş gelir vergileriniz kontrol edilecektir.
Arkadaslar benim evragin sonucunu bugun vergi dairesinden öğrendi. 2 ay önce giden evrakda raPor orani %76 iken son gelen raborda oran %26 ne yabmam lazim bu konuda hemen baska hastaneyemi gitsem yoksa 2 ay onceki raborla yeni raboru alio
B mahkemeyemi versem ne dersin
Arkadaşlar tarih 09-10-2015
Hastalik idrar ve gaita inoontinansi+displazi sol 6 sinir paralizisi topal oran 100 engel orani yuzde 76
Eksik evraktan tekrar heyet
Tarih 23.02.2016
Hastalik norolojik mesane idrar ve gaita inkontinansi nörolojik mesane idrar ve gaita inkontinansi : %20
Hidrisefali sol 6 sinir paralizisi replex regulasyonu var falan filan. :%10
Baltazara gore 28 ne oldu simdi bana bu 2 ayda me kadar çok iyilestim ayni hastane den alinmis 2 ay icinde rapor orani bunlar arkadaslar siz soyleyin ben ne yapayim simdi 46 olmamak elde değil
Arkadaşlar bir oneriniz varmu bana bu oran değişimi için ne yapabilirim mahkemeyeyimi versem tekrai girsem onerilerinizi bekliyorum
Arkadaşlar yeniden heyete girmek için bu 6 ay beklemenin sebebi nedir ben bu hastanenin yaptiği hata için neden 6 ay bekleniyor aciklayabilirmisiniz bilgisi olan varsa
Kusura bakma şimdi daha once yazdim ekim ayinda vergi indirimi icin heyete girdim evrak ankaraya %76 oran ile gitti 2 ay sonra eksik evrak sebebiyle geri geldi hastaneye gittim tekrar heyete gireceksin sadece eksik olani degil hepsinden heyete girdim tekrar.bu seferde oran verildi %26 gibi ayni hastaliktan ayni yazilan rapordan doktorlarmi yanlislikla cok yazdi ben ne yapmam lazim bu durumda.hastalik hidrosefali 2 tarafli kacirma Displazi
İlk verilen oranlar idrar ve gaita inkontunansi ilk heyet 60 ikinci heyet %10 Verdi 6 paralizisi hidrosefali ilk oran %40 ikinci oran %5 bu nasil bir is abi ne yapayim ben
İl sağlık müdürlüğüne gidip verilmiş olan düşük oranlı rapora itiraz edin. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler... Süreç sonunda alacağınız raporla yeniden vergi indirimine başvurursunuz.
Peki bu sonuca itiraz edince bir daha itiraz veya hastaneye gitme olayimiz daha olmuyormu
Sali gunu avukatimla birlikte hastaneye gideceğiz bu nasil bir is anlayalimvdiye nerden baslar nereye gider diye verilmis bir oran %76 var daha sonra viz yablis yaptik bu adam % 76 degil %26 engelli dediler sizce birsey olurmu yoksa bosami kurek cekiyorum yani 2 ayda vir insab %50 bir iyilesmesi olutmu
EEYCAN kardeşim yaşanan olumsuzlukları bir kenara koy biraz sakim ol.
OturanBoğa'nın son yazdığı cevabı dikkatli bir şekilde oku tavsiyesini harfiyen uygula şayet oranlamada yanlışlık varsa mutlaka hakem hastanede düzeltilecektir.
Doktorlara rahatsızlığını akıcı bir şekilde aktarmaya çalış iletişim çok çok önemli zira başkada bir seçeneğin yok zaten.
En iyiside Bu sanirim kendimizi deldircez gene ama neyse yani suç bizim gene hastanenin bir kabahati yok sanirim peki beni isten cikartildim bu geriye donuk engelli Nuri de iptalmi olur ben 9 aydan Beri b isle ugrasiyorum geriye donuk hakdami iptal olur.
vergi indirimi almak için illa oturdugun bir yerdemi girilmeli yoksa her hastane olurmu birde emekli olmak için illa vergi indirimi olmasi sartmi yoksa ötv indirimi yeterlimidir.
EEYCAN
*Raporu bireysel başvuruyla alıp vergi dairesine sunacaksanız, Türkiye'nin her yerindeki yetkili hastanelerden biri olabilir fark etmez.
Ancak önce vergi dairesine başvurursanız onların sevk edeceği birkaç hastane arasında seçim yapmak zorunda kalırsınız.
**Erken emeklilik için sigorta başlangıcı 1 ekim 2008 öncesi olan 4A lı ssk lıların vergi indirimi alması şarttır, emekliliğin ötv ile en ufak bir ilgisi yoktur.
***Her düşük oranlı rapor geldikçe haftada bir yeniden rapor denemesi yapıldığını düşünün, felç olmaz mı hastaneler?
Sn ufukalp corluda oturuyorum istanbuldan aldum rapory 76 verdiler sonra eksik evrak neticeai ile geri geldi ankara ayni oranla gondersinler dedi hastane bizim isimize karismasinlar dedi tekrar heyete koydular %26 oran versiler oyuzden daha bos sakin bir hastaneye gidecegim hem derdimi anlatirim brlki derman bulunur diye istanbulda üroloji doktoru 2 sefer gaita ve mesane kontrolu islemi yaptirdi orani ogrenciler verdi keyfe keder biri 20 yeter buna dedi biri 10 bile çok dedi doktora soyledim onlar bilir dedi ne bilim beni kiriklarmi buluyor benmi cekiyorum anlamadim 1yada 2 ayda bitecek is 9 aydan beri suruyot siz ne onerirsiniz
EEYCAN
Rapor tamamlanıp heyetten çıktıysa başka hastaneye de gitseniz sistemden görünebilir ve mükerrer rapor veremeyiz diyebilirler.
Bu durumda il sağlık müdürlüğüne başvurarak rapora itiraz edebilirsiniz.
Sizi başka bir hastaneye sevk ederler, oradan da farklı bir sonuç çıkarsa 3.olarak bir hakem hastaneye sevk ederler buranın vereceği karar kesin olarak kabul edilir.
Ama rapor sistemde görünmez ve yeni rapor talebiniz kabul edilirse tabi bu daha kolay olur.
Abi sistem dediğin bu evisde gozukuyor bu işin kolayi yokmu peki heyete gircem gene kesin 26 dan fazla oran çikar çünkü sonra gene heyetemi gireceğiz yoksa bir kere girsek oranimizi alsak tekrar baska bir yeremi gpnderecekler girip kendimizi deldireceğiz
EEYCAN
Eviss farklı, bazı büyük illerin vergi dairelerine ait engelli vergi indirimi sorgulama sayfasıdır eviss.
Ben ise hastanelerin ortak sisteminden bahsediyorum, bir hastaneden aldığın raporun diğer bir hastanede sistemden görünmesi yani.
Görünürse itirazdan başka yolu yok bunun.
arkadaşlar tekrar merhaba ben daha once yazdigim gibi 9 ayda heyete girdim eksik evrak diye tekrar heyet şubat ayinda bitti ben tekrar bir hastaneden randevu almak icin 6 ay bekleyeceksem hangi aydan saymak gerekir baslangicmi bitiş tarihimi baz alinir sayarken.