Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişim ve 4300 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Arkadaşlar tekrar merhaba.ben iki sefer vergi indirimi için heyete girdim birinde 76 2 ay sonrada hastanenin demesi yanlislikla yazildi 26 verildi ben şimdi ötv indirimine girsem hem vergi indirimi hemde ötv ibdurimu alirmiyim yoksa gene hem ötvye hemde vergi indirimi için heyete gireceğim yazarsaniz sevinir ona göre bir yol izlerim

EEYCAN kardeşim eğerki hidrosefali den başka rahatsızlık yoksa hiç uğraşma arkadaşın oğlu için yıllarca uğraştık % 35 verdier dr nin dediğini aynen söylüyorum sana şantı hastalığının düzelmesi için taktık düzelen hastalık için ne oranı diyip azarlıyor egerki başka rahatsızlıklarınız varsa uğraşın yoksa ALLAH yardımcın olsun demekten başka bişey diyemeyiz

Kardeş 3 seferbu yüzden ameliyat oldum şuan yurumede sikinti unutkanlik idrar ve gaita inkontinansi(kaçirma) sol gozde kayma ve gorme sikintisi yururken sallanti gibi sorunlar var daha ne lazim bunlara bilmiyorum idrar ve gaita bile tek basina sorun

Yok abi idrar ve gaita için gerekli yerleri gezdim gönderen doktor bakmadi bile arkadaşlar baksin dedi gittim 2 stajyer doktor biri 70 yeter bunâ dedi buna biri 60 diye diye 20 ye kadar indiler ben dibledi. Laflari bitti bumu defim o boya posa çok bile dedi adamlarin hesabina bakarmisin.boya poda not veriyorlar doktora gittim boyle boyle yaptilar diye kafa buldular benle diye onlar bilir dedi bende o ainirle sen niye okudunki bu kadar ve bissuru laf ama anlayâna

EEYCAN

idrar ve gaita inkontinansi varsa, bu tespit edilirse, kesinlikle yeterli oran verilir (Günde birkaç kez TAK yapmak gerekiyorsa vs.). Bunların yanında hidrosefali ya da yürüyüş bozukluğu vs. hiç önemli değil...

Benim sorunum haftada bir komple idrar ve azikj faita kacirma var hortum olayina girdik yirtik delik yok dedi ne bilim

Ne bilim abi hortum taktilar oramiza buramiza 60 dan 10 a indi oran.

2018'de emekli olursunuz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar heyet raporuna 3 gun once itiraz ettim 1 ay sonra heyete girersib dediler bu dogrumudur birde benim evrağim hangi oran dikkate alinarak yorumlanacak ilk rapo %76 ikinci rapor %26 hangi oran dikkate alinir yani hangi orana gore vaska hastaneye yollarlar beni vilgisi olan varmi

Benim fazla bilgim yok cep telefonu ile giriş yapıyorum fazla yardımım olmuyor diğer arkadaşlara sor ALLAH Yardımcın olsun. Saygılarımla
Zübeyir Cömert

EEYCAN

Var olan raporlar değil, itiraz sonucu verilecek rapor temel alınacak

Bu arada geçen incelettim 4300 değil ,5476 günmüş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yani şimdi gottiğim ilk hastane bana %60 rapor verdi ne olacak bir dağa da obur hastaneyemi godeceğim orasini anlamadim.

Selamün Aleyküm %60 raporun hayırlı olsun. Hastaneden kuruma gönderildimi eğer gönderildiyse kurumu telefonla ara takip et dua et inşaALLAH olursun ALLAH yardımcınız olsun. Saygılarımla
Zübeyir Cömert

Arkadaşlar ben itiraz heyetine gittim itirazimi bildirdim kabul edildi önce okmeydani sonra da Bağcilar eğitimi verdiler pederin ev adresini yazdim en yakin yerleri verdiler ben tekirdağda oturuyorum hadi 1.ye gittik de 2.değistirme imkanimiz varmi hastaneyi idrarbgaita ya gireceğim ondan sonrasi sotun bilen bilir evime yakin bir hastanr değişimi olabilirmi

EEYCAN

İtirazın olumlu sonuçlanacağından kuşkum yok.

Hangi ildeki sigorta müdürlüğüne başvurulmuşsa sevk de o ildeki hastaneye yapılır. Bunun aksi bir uygulama bilmiyorum.

Arkadaşlar bugün okmeydani'nda itiraz neticesi ile heyete girdim ayri bir binada ayaktan engelliler için tekerlekli sandalye ile heyete girecek arkadaşlar için çok uygun bir hastane en önemlisi doktorlar dinliyor seni arkadaş kim yalan soyluyor anliyorlar ben hastliğimi soyledim onlarda yazdilar dinlediler yalanci gibi bak
Madilar insana inşallah sinu da iyi olur göz muayenesinde sorun ciktu pazartesi tekrar gireceğim.acaba sonucu soylerlermi bilmiyorum itiraz ettik istanbul okeyleyecek galiba hayirlisi kaldi 1

Bide şimdi beni ilk verilen oran 76 evrak eksik geru geldi 26 oran itiraz ettim gittim hastaneye şimdi beni 76 dânmi yoksa 26 ya goremi 2. Bir hastaneye yollayacaklara

Arkadaşlae çok kafanizi şişirdim biliyorum ama ben itirazimi yaptim g n grldi catti ilk heyete girdim tazulanlarun fotokipisini suzinle paylasiyorym ben buradan kaç alirsam bir daha heyet çilesu ile uğrasmayacağim bilen varmi birde buradaki raporu paylasiyorym siİnle kaç olur ne dersibuz.hidrosefali sebebiyle 4 kez ameliyat idrar gaita göz problemi ile ne aliriz siz e

Brn size sonuçlari yazayun suz kârar verin arkadaşlar beyin 1 krz sant emeliyati 3 kez santa bagli operasyon gozde tykari bakis kisitliği 0,6 0,5 ve 0,4 0,75 yukari bakis kisitliği özellikle solda disa bakis yazar ürodinami sonucu nörijen memsene nerler buna sizce

Heyete girdim norojonik mesane 4 sefer sant ameliyati bitince 5 girecegiz hayirlisiyla ne dersiniz bu duruma.

Arkadaşlar cevap verirseniz mutlu olurum.engelli itiraz heyetine girdik hasekinin verdigi %76 ve dahasonra eksik evrak tekrar heyete girdik %26 itirazimizi ettik oran bugun belli oldu %43 şimdi başka hastaneye dağami gideceğiz yoksa boyle kalirmi başka hataneye gitmek istemiyorum artik ne dersiniz.nasil gidiyor bu itiraz sureci.

EEYCAN

Evet, itiraz üzerine verilen raporla ilk rapor arasında fark varsa, il sağlık müdürlüğü bir hakem hastaneye sevk ediyor ve oranın raporuna göre kurum karar veriyor. Sizde de böyle uygulanacağını düşünüyorum.

Bilgisi olan acilen cevaplatmı

Arkadaslar hastaneye itirazda bulundum ve beni 2 hastaneye daha gönderdiler ilk hastaneden 46 2.hastanden 81 oran aldım bana raporlarında verdiler istediğin yere başvur dediler emeklilik iş başvurusu bu evraklarla böylemi oluyor ankaraya gitmeyecek dediler itiraz olduğu için 2.hastahane böyle dedi böylemi oluyor yani benim 2. Hastaneden aldoğım rapormu geçerli bide şuan çalışmıyorum emeklilik için nereye ve nasıl müracaat etmeliyim bilgi verirseniz sevinirim.cevap

Son düzenleme:
EEYCAN

Kafam karıştı... Siz emeklilik için sgk'ya başvurdunuz ve bu hastane süreçleri onların sevkine istinaden oldu. Böyle ise, bu durumda hastane raporu sgk'ya göndermeli ve sgk da emeklilik için karar vermeli. "Ankara'ya gitmeyecek" ne demektir?

Ne bilim be abi iş bilmeyene rastladık galiba Dün bugün gene gittik başka biri evrakları güzelce aldı ankaraya gidecek dedi evisdrn takip et dedi yani bi 3ay dağa bekliyor ola ağız galiba soru suz gitsin gelinde artık hayırlısıyla

Selamlar heyet raporu hastanenin verdiği rapormu yoksa ankaranın göre derdini rapormu bende şimdi hastanenin verdiği orijinal rapor var bu yeterlimi yoksa ankarayımı bekleyeceğim,
3ay

Vergi indirim hakkı bulunan kişiler emekli olacakları zaman yeniden rapor çıkartmazlar. Elde edilmiş olan vergi indirim hakkı onlara erken Yaşlılık emekliği hakkı da kazandırmış olur. 1 ekim 2008 öncesi sigortalı olup emekliliği ssk statüsünde gerçekleşecek kişiler için kural budur.

Arkadaşlar tekrar selam.bildiğiniz gibik evrağım ankaraya gitti geldi tekrar itiraz üzerine evrağım %83 olarak ankaraya gitti düşme falan olmazsa evrağım geldiği gibi emekliyim ama anlamadığım 2015 9 ayda aldım ilk raporu aradan 6. ay geçti 2 ay dağa geçer evrağın çıkması gelmesi peki anlamadoğım benim emekliliğim geçen aenedenmi sayılır yoksa başvuru günümü dikkate alınır.

EEYCAN

Emeklilik başvurusu yapıp tahsis tarihi verilen günü takip eden ay başı itibarı ile maaşın birikmeye başlayacak. Raporun ya da vergi indirim tarihinin bir değeri yok bu açıdan...

Şükür 84 ile giden ve eksik diye 26 ile dönen evrağım itiraz nneticesi ile 82 ile ankaraya gitti 84 ile vergi dairesine geri dönüyormuş sevineyimmi yoksa hastalığıma üzüleyimmi bilmem şimdi evrağım gelsin emekliliğe başvurayım hadi hayırlısı bakalım.

Beyler ve bayanlar bu evrak kaç günde iş yerine geliyor ben olmasaydı başkası alabilirmi evrağımı

Arkadaşlar tekrar selamlar bir şeye kafam takıldı ben %84 Oran aldım emekliliğe başvurdum bugun itibariyle sgk ya gittim benim maaşımı ek ödemeyle birlikte 845 TL olduğu söylendi bu para doğrusudur talep tarihi 19 Nisan gözüküyor toplam günüm 4614 gü

Muhtemelen doğrudur.Sonuçta en yetkili kaynaktan bilgi almışsın.

EEYCAN

Eğer 2000 öncesi uzun bir prim geçmişiniz yoksa, maalesef emekli maaşları böyle düşük oluyor. Geçen er gün de düşmeye devam ediyor...

Üst Alt