Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişliyim. 2001'de memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

disc55

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
19.11.2001 devet memuru oldum. Kamuda 14 yıl 10 hizmetim var.birinci derecede vergi indiriminden faydalanııyorum.işe girerken rapor oranım yüzde 60 dı.Maliye yüksek sağlık kuru yüzde 80vermişti.Memuriyetten önce ilk sigortalı işe girişim 2000yılı.daha sınra hşzmet birleştirmesi yaptırdım. sgk dan 384 günüm var.malülen değilde yaştan dolayı emekli olabilir miyim?

Teşekkürler şimdiden.

disc55

5400 hizmet günü ile emekli olabileceksiniz. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır. (1)​

Kamuda 14 yıl 11 ay hizmetim var.Memuriyetten önce ilk sigorta girişim 2000 yılı.19.11.2001 tarihinde memuriyete başladım. sgk prim gün sayım 384 .şimdi sgk+emekli sadığı prim gün sayısı mı çıkar? 5784 gün.ne kadar emeli maaşı alırım?ne kadar emekli ikramiyesi alırım. ek göstergem 1100

- 06.08.2003 kritik tarih

1- Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya engeli bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

Memuriyete başlamadan önce engelliydim.özel bir sektörde işe başladım. ilk sigorta girişim :08.02.2000 yılı.384 gün primim var.vergi indirimi için vergi dairesi beni devlet hastanesine sevk etti.o verilen sağlık kurulu raporunda engellilik oranı yok.Maliye Merkez sağlık kurulu o raporu değerlendirip

merkez sağlık kurulu % 80en emekli 1.derece vergi indiriminden yararlanır dedi.şimdi ben emeklilik için başvuru yapsam o rapor mu değerlendirilir ? yoksa yeni bir rapor mu istenir? benim kamu da hizmetim (15 yıl 3 ay) ben şimdi emekli olabilir miyim ?Erken engelli emekliliği yaştan dolayı.

disc55
Memuriyete başlamadan önce engeli olanlar, bunu ispatladıkları taktirde 15 yıllık süreye tabiler. Bu süre de ssk, bagkur ve emekli sandıgı toplamıdır. Eğer eskiden de sakatlıgınızın oldugu ispat edilemezse o zaman toplam 16 yıl rim ödemeye tabisiniz. Ki sizde o da dolmuş gözüküyor.
O rapor 2013 tarihinden sonra alınmış ise geçerlidir. Başvurunuzu yapabilirsiniz emekli edilmek istiyorsanız. Ancak yeni bir rapor da sonradan istenebilir, fakat bazen istenmeyedebiliyor. Başvuru yapmanızda bir sakınca yok şu anda.

Ayrıca raporda süre var mı yoksa sürekli mi?

Son düzenleme:
turbo

raporu işe girdiğimde almıştım 2001 yılında. Ve süreklidir ibaresi var. En son 2016 yılının 4.ayında a aldığım rapor oranı ise % 63.

bu soruyu sorduğum sorunun maile gelen cevabı ise şu şekilde: Değerli Müşterimiz; talep etmiş olduğunuz bilgi danışmanlık hizmeti kapsamına girmektedir. Sorunuz Dr. Sadettin ORHAN tarafından detaylı bir şekilde cevaplanacaktır. Sorunuzun cevabını;

· Mail olarak almak isterseniz aşağıdaki hesaba 250 TL,
· Eğer Sadettin Bey ile yüzyüze veya telefonla görüşerek almak isterseniz 500 TL yatırmanız yeterli olacaktır.

Ücretin yatırılmasını takiben tarafımızı bilgilendirmeniz yeterlidir.

Teşekkür eder, iyi günler dileriz.

bu da web sayfası : http://www.sadettinorhan.net/

emeklilik hesaplama dahi var :http://www.sadettinorhan.net/emeklimatik.html

disc55

250 tl yerine bana dua et kardeşim ben de emekliliğe başvurdum, hayırlısıyla kabul olsun dersin:) 16 yıllık toplam sigorta seni her türlü yüzde 63lük raporla emekli eder.
Tamam rapor yeni tarihliyse daha güzel, eger emekli olmak istiyorsan sen 5510 sayılı kanunun geçici 4 .maddesinin ilgili hükümleri gereğince, ekteki raporlarıma istinaden ''engelli memur '' emeklilik işlemlerinin başlatılmasını saygılarımla arz ederim diye yazarak kurumuna başvur. Onlara bunun kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına Ankaraya gönderilmesi gerektiğini söyle, üst yazıda mutlaka engelli emekliliği başlığı atılsın asla maluliyet kelimesi geçmesin. 2-3 ayda olumlu cevap gelir ve emekli olursun. Bir ihtimal birdaha rapor al denirse de kapı gibi raporlarınla yine alır gönderirsin bu sefer onaylanır.

Allah razı olsun kardeş.İnşallah sen de emekli olursun.gelişmeleri paylaşırız burada.

disc55
Tamam kardeşim senden de Allah razı olsun. Bir ihtimal memuriyete geçmeden önce engelin olduğunu kanıtlayamazsan, o durumda senden 16 yıl hizmet istenebilir ve o durumda ssk'lı hizmetlerini birleştirmen gerekebilir aklında olsun. Görüşmek üzere.

turbo

memuriyete girmeden önce engelli raporum zaten vardı.doğuştan engelliyim.hizmet birleştirmesi dahil 16 yıl 4 ay hizmetim var.

@OturanBoğa Bülent bey benim kafam iyice karıştı 2005yılında iş kazası geçirdim ve 2005 yılında sigorta girişim başladı ve 1100 gün primim var,2016 yılında memur oldum ve nezaman emekli olabilirim.

Bu şekilde cevap vermiştiniz doğrumudur:
[FONT=sans-serif](gün/ay/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 prime tabisin. Yani gün/ay/2023 yılında 4a (ssk) + 4c (memuriyet) toplamda en az 4680 primin de varsa, emekliliği hak edeceksin. [/FONT]

[FONT=sans-serif]O gün geldiğinde alacağın %40 ve üzeri rapor sana emekliliği getirecek.[/FONT]

kobra3452

Başkasına verilen yanıtlarla kafanızı karıştırmayın. Size yukarıda verilen yanıt çok nettir ve doğrudur. Siz 1 ekim 2008'den önce engelli olarak memur olmuşsunuz. (ssk+bağkur+emekli sandığı+askerlik borçlanması =) 5400 hizmet günü ile emekli olma hakkına sahipsiniz.

OturanBoğa Bülent bey 2016 da memur oldum 2005 yılında ilk ssk girişim var,bundanda 1100gün primim var, ben şimdi 5400 günle mi emekli olacam,açıklyarak yazarmısınız lütfen

kobra3452

Memuriyete engelli statüsüyle girmiş iseniz toplam 5400 gün prim ödendiğinde emekli olabilirsiniz. Varsa askerliği de borçlanabilirsiniz bu durumda emeklilik bir o kadar öne gelecektir.

Üst Alt